Hallo

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 02/05/2015 - 17:33

Lid sinds 02 mei 2015

Sinds kort heb ik een poetsbaantje bij een grappig oud mannetje, die rookt als een ketter. "Het noodlot wil hem maar niet treffen", zegt die vriend van me, door wie ik met het mannetje in contact kwam. Tsja: hij heeft nog steeds geen ernstige ziekte die in verband kan worden gebracht met zijn rookgedrag. En toen jaren geleden de camping waar hij stond vrijwel geheel afbrandde, werd zijn standplaats als door een wonder niet in de as gelegd, en lag zijn pakje Stuyvesant ongeschonden op het campingtafeltje....!

Maar dat noodlot wil ik eindelijk echt niet meer tarten. Als ik 's ochtends binnenkom bij dat mannetje, krijg ik de neiging alle deuren en ramen open te gooien, want hij laat ook nog eens bijna geen frisse lucht in huis komen.

En verder stierf mijn vader toen hij 48 was, waarschijnlijk mede door het roken van zijn 'S. Michel', en natuurlijk de jenever, whiskey, en bovenal stress, want het was een echte zenuwpees en hij had geen gemakkelijk leven. Op het pakje stond een engel - aartsengel Michaël? - die een duiveltje aan een zwaard spiest. Ik weet niet hoe ik hier een fotootje kan plaatsen, anders kon ik het laten zien.

Hoe dan ook: hopelijk helpt dat plaatje in mijn achterhoofd me eindelijk eindelijk eindelijk om dat kwade rookduiveltje te bedwingen, en het alcoholduiveltje erbij. Want ik merk dat het lijf aftakelt, en stress en verdriet heb ik ook meer dan genoeg, net als m'n vader. Maar ook een heleboel mazzel, vrienden, een geweldige moeder en leuke dingen om nog voor te willen blijven leven.

Zo meteen Tabex bestellen, met korting via dit forum zag ik: afgelopen jaren ben ik twee keer een paar weken gestopt met roken, met hulp van Tabex. Ik had het idee dat het wel hielp. De datum wordt i.e.g. na maandag a.s., want dan is het volle maan, en ik geloof een beetje in de krachten van de maan. Heb ooit gelezen dat je verslavingen beter zou kunnen afbouwen bij afnemende maan..

Jullie ook succes allemaal !

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 02/05/2015 - 20:50

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Rapunzel, 

Goed van je dat je wilt gaan stoppen, de beste beslissing !

Ga voor een gezond en rookloos leven, het is heel fijn om niet meer te hoeven!

Heel veel succes!

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 03/05/2015 - 09:21

Lid sinds 14 aug 2012

11 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Rapunzel de enige juiste beslissing die je kunt nemen ben zelf ook pas gestopt nadat ik alle narigheid zag die het roken veroorzaakte.Jaesnlang was ik ee gewoon niet gevoelig voor en als iemand over stoppen begin verzon ik altijd een dom excuus om toch gewoon door te blijven roken.De geboorte van mijn eerste kleinkind liet me inzien dat ik zo dom bezig was .Nu ik al geruime tijd los ben van die achterlijke verslaving zou ik gewoon niets anders meer willen.

Dus houd vol het is zo de moeite waard!!

 

Reactie toevoegen