Hallo allemaal!

Geplaatst door tammie23051978 op 31/08/2011 - 20:40

Lid sinds 31 aug 2011

Hallo!

Ik ben nieuw hier en zal me even voorstellen!

Ik ben Tamara, 33 jaar, moeder van een zoon van anderhalf en net 2 dagen gestopt met die verschrikkelijke sigaretten.

Het valt niet mee en heb al meerdere pogingen gedaan, heb nu nicotinepleisters weer aangeschaft.
Op dit moment heb ik pijn bij het inademen op mijn rug bovenin, als mijn man daar masseert doet het pijn en lijkt het een spier te zijn maar ik denk dat het met de longen te maken heeft. Ik ben zo vreselijk bang dat ik iets krijg door dat smerige roken, dat ik nu toch maar weer de poging waag om te stoppen.
De momenten waar ik het meeste moeite mee heb zijn de eerste 2 sigaretten van de dag, een kop koffie en een sigaret daar begon mijn dag mee.
Ik moet er gewoon vanaf ben veels te bang dat er dadelijk iets ergs wordt geconstateerd en dat ik mijn zoontje niet zie opgroeien.

Heeft iemand een tip voor de momenten 's morgens?

Gr. Tamara

Geplaatst door Anoniem op 31/08/2011 - 21:43

Lid sinds 25 aug 2011

Hey Tamara, dat kan best een spier zijn die verrekt is door veel hoesten. Dat is mij ook wel eens overkomen. Maar als je het niet vertrouwt kun je beter ff naar de huisarts gaan, hoe eng en confronterend dit ook is ;-)

Die eerste sigaret is erg moeilijk om te laten liggen, zeker de eerste dagen. Maar ik kan je vertellen dat het makkelijker wordt en ook dat de koffie zonder die sigaret veel lekkerder is. Ben nu een week gestopt met behulp van pleisters en na het eerste "help, wat moet ik nu" moment wordt het per dag een stukje makkelijker. Dankzij de pleisters krijg je in ieder geval de rust om van de voordelen van het niet-roken te genieten, vind ik.

Volhouden hoor! Succes!

afbeelding van JanB

Geplaatst door Anoniem op 31/08/2011 - 22:36

Lid sinds 09 aug 2011

Welkom Tamara,
Je bent nog precies op tijd om je aan te sluiten bij ons AugustussToppers (forum index/Hoe gaat het ermee?/AugustussToppers 2011 - Deel 9).
Hier kun je tips, ervaringen en motivaties opdoen van andere medestoppers die net als jij in Augustus zijn gestopt. Misschien is het wel verstandig om even naar de huisarts te gaan. Die pijn komt van een spier af... tenminste dat vermoed ik aangezien ik zelf precies het zelfde heb gehad na een val op mijn schouder... Beschadigde ademhalingsspier was de conclusie !!! Spierverslappers hebben mij er weer bovenop gebracht!! dd3 dd3 dd3

afbeelding van Yaro2009

Geplaatst door Anoniem op 31/08/2011 - 22:49

Lid sinds 21 jun 2011

Hai Tamara,
Goede stap heb je gezet! dd3
Ik herken het wel wat jij omschrijft. Bij mij was het inderdaad een rugspier die ik verkeerd belastte door een verkeerde houding. Maar in het verleden heb ik aan de medicijnen gezeten vanwege gepruttel in mijn longen.
En dan kost het een hele hoop energie om te ademen.
Ik zou zeker even naar de huisarts gaan om naar je lomgen te laten luisteren.

Heel veel succes met het stoppen!

afbeelding van Yaro2009

Geplaatst door Anoniem op 31/08/2011 - 22:54

Lid sinds 21 jun 2011

Even een tip voor de ochtend. Misschien iets anders drinken dan koffie? Later uit bed gaan, afleiding zoeken door andere dingen te zoeken tussendoor.

Reactie toevoegen