hallo stoppers!!

afbeelding van Nicole91

Geplaatst door Nicole91 op 16/07/2012 - 10:29

Lid sinds 10 jul 2012

10 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Hoi!!

Ik ben Nicole en ik ben 20 jaar. Ik rook v.a mijn 12e en rook de laatste jaren een pakje sigaretten per dag. Ik was door een reis naar Afrika er een maand af en het ging heel goed tot ik een vriend kreeg en deze zo'n pakje shag per dag rookt.. ik ben nu weer 1,5 jaar flink meer gaan roken als voorheen en ik wil heel erg graag stoppen!! er zijn redenen genoeg om te stoppen met roken zoals iedereen wel weet.. Ik vond dit forum en heb me direct aangemeld! heb besloten v.a vandaag te gaan stoppen en ik zit de hele ochtend al te bedenken wat ik moet doen om dat 'opsteken' te laten.

Hopelijk hier hulp van mede stoppers met ervaring wat goede afleidingen zijn!! Ik hoorde bijv al van iemand om wortels te gaan eten. (het gevoel iets in je handen te hebben) ook heb ik een nicotine pleister opgeplakt om de lust te verminderen. Ik ben ontzettend gemotiveerd en hoop dat mijn vriend hierdoor ook zal minderen/stoppen!! Maar hulp en steun is aan alle kanten welkom!!!

Groetjes Nicole!!

(p.s waar moet ik mijn ticker plakken zodat het niet in elk getypt tekstvlak hoeft??)

[img]http://www.forumticker.nl/tickers2/tickers/image/roken_geld/a-roken-1/aa-roken-2/2012-7-16/38078/4.6/MCBFdXJvIGJlc3BhYXJkIGRvb3IgdGUgc3RvcHBlbiBtZXQgcm9rZW4u/roken_geld.png[/img]
 

afbeelding van vlienb

Geplaatst door vlienb op 16/07/2012 - 11:11

Lid sinds 30 jul 2011

13 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Ach kind, 20 jaar en dan al een pakje per dag?

Die pleister is een perfect begin, heb je de juiste dosering? En hou je alsjeblieft aan de gebruiksaanwijzing.

Geen sigaretten of asbakken meer in je huis bewaren (stuur je vriend maar naar het balkon of de tuin als hij zo nodig moet roken!) Heel veel koud water drinken, computer op een andere plaats, afleiding zoeken?!  Lekker naar buiten, je huis poetsen, whatever.... de trek duurt maar een paar minuten, zo voorbij.  Rauwkost om te knabbelen is prima om van begin af aan de kilootjes in bedwang te houden.

Sluit je je ook aan bij de julistoppers? Daar vind je de stoppers van deze maand. Die weten precies hoe jij je voelt en kunnen je verder helpen..

Veel succes!

afbeelding van Nicole91

Geplaatst door Nicole91 op 16/07/2012 - 11:27

Lid sinds 10 jul 2012

10 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik zal zeker geen sigaret opsteken zolang ik een pleister draag. Ik heb een gelukje dat (mn vriend zn huis heeft verkocht en bij ons thuis woont) mijn ouders roken niet dus in huis zal niet gerookt worden! zodra het weekend is en ik tussen de 'rokers' kom zal dit lastiger worden en op stal waar ik elke dag uren hang wordt veel gerookt. eventjes doorheenbijten dus. Ik heb gereageerd in dat topic! helemaal geweldig dat deze site bestaat! en thnx voor de afleidings tips!

afbeelding van vlienb

Geplaatst door vlienb op 16/07/2012 - 11:51

Lid sinds 30 jul 2011

13 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Je kan niet roken samen met een pleister, kans op nicotinevergiftiging.

 

Als je uit gaat mag je best aan vrienden en kennissen vertellen dat jij net gestopt bent met roken. Zij horen rekening met jou te houden, niet andersom. Anders voorlopig ontwijken. 

Reken maar dat ze jaloers op je zullen zijn over een paar weken, ook al durven ze dat niet toe te geven.

 

Verse rook zal altijd lekker blijven ruiken.  De tabaksindustrie besteedt niet voor niets tientallen miljoenen aan verlokkende geuren en aroma's, maar daarom hoeven wij er niet nóg eens in te trappen? 

Snuffel eens aan iemand die de peuk net heeft uitgemaakt? Geef een zoen? Zo stonken wij vroeger ook.

  Stoppen geeft je weer je gezonde, frisse leven terug.

afbeelding van Nicole91

Geplaatst door Nicole91 op 16/07/2012 - 15:56

Lid sinds 10 jul 2012

10 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ja ik heb het een keer meegemaakt. ik werk in een café en iemand was aan het roken en ging even knock out, bleek ook een zware pleister op te hebben en rookte gewoon de hele dag door. Ik ben vandaag alweer bij de rokers van stal geweest, het rook inderdaad heerlijk!! maar als ik mn vriend vanavond een kus zal geven zal het wel stinken hihi. Ook hij belde mij trosts op vanmiddag dat hij nog maar 1 sigaret heeft gehad, dus wie weet gaat hij ook over een tijdje stoppen!!
 

Reactie toevoegen