" Hart Kwalen "

Geplaatst door mathan op 15/01/2014 - 15:15

Lid sinds 15 jan 2014

16 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Beste mensen,

Ik ben dus nu 4 dagen gestopt met roken. Heb er nu 3 ervan niet kunnen slapen, waarvan ik dus ook meer topics erover lezen heb op de site.

Maar over het volgende heb ik eigelijk bijna niks kunnen vinden en het maakt me toch wel beetje bang.

Op het slecht slapen na heb ik ook last van hartkloppingen, tingelingen van tijd tot tijd in me armen/voeten en een stekend gevoel in me middenrug. Als ik niet beter wist zou ik zeggen dat ik elk moment een hart aanval kan krijgen ......

Dus heeft iemand deze symptomen ook gehad? Ze maken je toch wel behoorlijk bang waardoor ik toch de neiging krijg om er toch 1 op te steken voor in iedergeval in slaap te komen ( wat me echt mateloos iriteerd ). En kan iemand me ook vertellen hoelang het duurt voor je normaal kan slapen ?

Beetje een pep talk zou wel op ze plaats zijn :razz:

Groetjes, Mathan

afbeelding van Reetje

Geplaatst door Reetje op 15/01/2014 - 16:23

Lid sinds 12 jan 2014

6 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Mathan,ik heb vaker gehoord dat mensen zoiets krijgen na het stoppen.Lees onderstaand stukje maar even van een ex roker.

 

 

"Ben nu anderhalve week gestopt. Eerlijk gezegd geen moeite met het niet roken, maar …... god wat ben ik beroerd. Paniekaanvallen, duizelig (vooral niet te snel de andere kant op kijken, want dan val ik gewoon om), pijn op mijn borst (eigenlijk overal wel pijntjes). Nu is mij verteld dat dit komt omdat je lijf ineens heel hard aan het werken is de giftige stoffen uit mijn lijf te werken. Dus hart pompt sneller, meer zuurstof in mijn lijf (de ideale ingredienten voor hyperventilatie)... Ik hou me vast aan de gedachte dat dit tijdelijk is. Ik zie alleen aan de voorgaande berichten dat dat tijdelijk nogal verschilt… Maar IK ROOK NIET MEER !"

"Ik google stoppen met roken + ontwenningsverschijnselen en ja hoor. Ongelooflijk, dat wist ik niet eens. Een gevoel van vreugde overspoelt mij en de ontwenningsverschijnselen lijken mij sterker te maken en te motiveren."
"Heel vervelende bijverschijnselen waar je bij Stivoro niets over hoort."

 Edit op 27 januari 2009:

Nog een afkickverschijnsel toevoegen:

"Uit het niets kwamen golven van een soort spanning met onregelmatige hartkloppingen. Alsof iemand me om de tien minuten een adrenaline prik gaf."

Ik ben hier zelfs voor naar de dokter gegaan omdat ik dacht dat ik iets aan mijn hart had en heb me wijs laten maken (of mezelf wijsgemaakt) dat het hyperventilatie was en tussen mijn oren zat. Maar het zijn dus gewoon pure fysieke afkickverschijnselen!!!

 

http://smeniekske.stoprokenblog.nl/2008/12/8/ontwenningsverschijnselen-2/

Dit is trouwens de link van de hele blog.Succes er mee

Geplaatst door caja op 15/01/2014 - 19:43

Lid sinds 01 okt 2012

7 jaar 5 maanden geleden gestopt

Hoi Mathan,

 

Herkenbaar hoor, hoewel ik niet meer precies weet hoelang het slechter slapen duurde. De hartkloppingen had ik ook, als ik me al omdraaide in bed, ging mijn hart tekeer alsof ik net de marathon had gelopen....doodeng vond ik het, tot ik hier op het forum las dat meerdere mensen dat herkenden gelukkig. Het is nu ook voorbij. Aan de andere kant is het misschien eng om te zeggen dat je je geen zorgen moet maken, want je weet nooit wat bij jou of bij een ander de oorzaak is. Wacht het even af en als je het echt niet vertrouwd, kun je altijd even langs de huisarts gaan. Ik had trouwens niet zozeer tintelingen of stekende pijn, maar wel duizelingen.

 

Wat je ook besluit, je rookt niet meer en dat is het belangrijkste. Kwaaltjes die begonnen zijn na het stoppen, gaan wel weer over smiley

 

Succes!!

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 16/01/2014 - 10:20

Lid sinds 29 mei 2012

Klinkt mij in mijn oren als hyperventilatie. Wat overigens niet een teveel aan zuurstof is, maar een te laag kooldioxide.

Ik heb daar in het begin ook last van gehad. Had doorlopend het gevoel dat mijn longen te groot waren ofzo, dus dat ik teveel ademde, dus teveel kooldioxide uitademde, dus hyperventileerde.

 

Ergens lijkt me dat ook logisch, mijn longen waren hard aan het werk, want dat waren ze gewend en ze werkten ook nog eens beter.

Dus ja, soms duizelig enzo.

 

Maar gaat allemaal vanzelf weer over. En dat duurt niet lang. Laten we wel wezen, doorgaan met roken is natuurlijk geen optie, dan zou je kennelijk doorgaan met roken om een hartaanval te voorkomen ofzo?  Beetje omgekeerde wereld.

Geef je lichaam de tijd, zo makkelijk val je nou ook weer niet dood neer.

 

volhouden, iedereen heeft in meer of mindere mate klachten, en ze gaan allemaal voorbij.

 

Mijn man heeft nooit gerookt, en die hyperventileert niet, heeft geen hartkloppingen, kan gewoon lekker naar t toilet, etc etc etc. En dat kunnen wij ook maar we moeten wel even door die periode heen.

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 16/01/2014 - 10:21

Lid sinds 29 mei 2012

En wist je dat heel veel mensen die hyperventileren denken dat ze het aan  hun hart hebben?

Geplaatst door Erre (niet gecontroleerd) op 03/05/2017 - 18:53

Lid sinds

Ik ben benieuwd hoe het met je gaat na 3 jaar Mathan. Of je je beter voelt, of niet. Wat je schreef, daar zit ik nu middenin, 4 1/2 maand gestopt met de afkickverschijnselen. Ben benieuwd naar je antwoord!

Gr  Erre

 

Geplaatst door Debby Hollink (niet gecontroleerd) op 29/09/2017 - 22:53

Lid sinds

Ik sinds 14 dagen gestopt...met nicotine pleisters. Eerst nu 2 weken de zwaarste pleisters gebruikt...echter ik zwel helemaal op ik houd ontzettend veel vocht vast...in 12 dagen tijd had ik er 4 kg bij... mijn maag en buik is hard. Ik laat veel boeren en vooral mijn hoofd is het ergste. Het voelt alsof daar ook vocht in zit en ik krijg daardoor een enorme druk in mijn hoofd. Nu in overleg met huisarts een lichtere vorm van pleisters genomen. Maar na 1 dag nog steeds erg veel vocht....ik heb vanmiddag de pleister eraf gehaald...dan maar zonder proberen. Iemand die dit herkent, vocht vast houden?

Geplaatst door Push (niet gecontroleerd) op 07/02/2018 - 21:35

Lid sinds

Dag 5. Stoppen gaat wel, na lezen v Allen Carr: krijg ten minste geen vreet buien erbij.
Hevige hartkloppingen, slapeloosheid. Uitzitten dus. Thanks.
Succes allen!

Geplaatst door Freyer Boeckx (niet gecontroleerd) op 18/01/2019 - 15:06

Lid sinds

En ja hoor, gestopt met roken hier op 10/09/2018. Alles verliep gewoon prima. Geen ontwenningsverschijnselen, geen drang om te roken tot een paar dagen voor oudejaarsavond dat ik af en toe wel eens zin kreeg in een cigaret. Die heb ik natuurlijk niet genomen, maar ik kreeg slaapproblemen, mijn hart ging als gek tekeer tot 140/min een bloeddruk tot wel 180/150. Ik zou na de feesten wel eens naar de huisarts gaan. Echter op oudejaarsavond zelf werd ik met een vermoedelijk infarct overgebracht naar de intensif care. Grote paniek met hevige pijn in linkerarm, schouder een verpletterend gevoel op de borst en werd geholpen door een ambulancier die me nitroglycerine toeziende. Dus alles bijna overduidelijk: een hartaanval. Uiteindelijk bleek hart 100 procent in orde en werden de aanvallen beheerst met Valium. Natuurlijk is dus dus weer een andere verslaving, dus doe ik daar nu niet aan mee, maar probeer er le door te helpen met natuurlijke middeltjes als valeriaan en melatonine wat je gewoon bij de reform shop kan krijgen. Het fabeltje van slechts twee dagen lichamelijke afhankelijkheid kloppen dus niet helemaal. De echte ontwenningsverschijnselen komen nog een heel stuk later, wanneer je denk dat je eindelijk geslaagd bent om te stoppen. Nu moet je enkel nog duidelijker gaan snappen wat die cigaret met je lijf aan het doen was en nog een beetje op je tanden blijven. Want dit is het eindstation van de ex roker. De volgende halte is "Niet Roker". Allemaal heel veel succes in het gezond worden en vergeet niet, je zit in de laatste marteling na een paar maanden, maar dan komt de volledige bevrijding

Reactie toevoegen