Helemaal klaar mee!

Geplaatst door smurf op 05/09/2012 - 19:53

Lid sinds 05 sep 2012

10 jaar 3 maanden geleden gestopt

Hallo allemaal,

 

Mijn naam is Marcel, ben 33 jaar en sinds afgelopen maandag gestopt met roken. Ik rookte sinds mijn 19e en heb daarvoor nooit overwogen om te stoppen, laat staan uberhaupt een poging gedaan te hebben.

 

Enkele maanden geleden heeft mijn beste vriend (nog maar 43 jaar jong) te horen gekregen dat ie longkanker heeft en hij is inmiddels uitbehandeld. Hij mag van geluk spreken als hij het ende van het jaar haalt sad  Dat heeft mij voor het eerst echt aan het denken gezet, de gevolgen van roken komen dan wel heel erg dichtbij. En om je beste vriend als een bejaarde van 90 te zien rondstrompelen is afschuwelijk, dat wens je niemand toe.

 

Een maand gelden is de relatie tussen mij en mijn vriendin na 7.5 jaar, waarvan 6 jaar samengewoond, gestrand. Niet op mijn initatief.  Dit viel mij erg zwaar en tot afgelopen weekend heb ik min of meer als een zombie geleefd, kwam nauwelijks buiten en rookte me suf. Afgelopen weekend enigzins opgekrabbeld en besloten om mijn apprtement aan een fikse poetsbeurt te onderwerpen en ik ben me werkelijk waar kapot geschrokken van al die ranzige nicotine aanslag. Zo vies...

 

Afgelopen maandag kwam ik van mijn werk en liep naar huis, maar ik had geen rokerij meer, dus moest nog even de stad in om sigaretten te halen. Ik was moe en voelde me K.., dus had hier eigenlijk helmaal geen zin in en toen opeens kreeg ik het sterke gevoel van ik moet stoppen, heel vreemd. Voelde me vies, waarschijnlijk mede door het feit dat ik mezelf min of meer een paar weken goed verwaarloosd had, maar goed. Dus daar op dat moment besloten om te kappen en ben zonder rokerij te scoren linea recta naar huis gelopen. En dat voelde zeeeeer goed, haha.

 

Maar goed, nu een dikke 2 dagen verder en ik heb het er moelijk mee, stond op het punt om sigaretten te gaan halen, maar heb mezelf weten te overtuigen om het niet te doen en vervolgens ben ik op dit forum terecht gekomen in de hoop dat ervaringen en verhalen van anderen die in een soortgelijke situatie zitten mij door deze moelijke momenten heen

kunnen slepen wink   En wellicht als ik deze poging tot een succes weet te maken, dat ik ook anderen kan helpen om te stoppen.

 

Groet,

Marcel

 

 

 

afbeelding van Mirjam65

Geplaatst door Mirjam65 op 05/09/2012 - 20:39

Lid sinds 30 aug 2012

10 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ha Marcel, welkom hier. Je hebt nogal wat voro je kiezen gekregen zo te lezen. Dapper van je dat je op dit punt in je leven gaat stoppen met roken, of eigenlijk al gestopt bent. Hartstikke goed!

Nee, je gaat GEEN sigaretten halen. Ga maar lekker een stuk rennen, bak pannenkoeken, koop zuigsnoepjes, lollies, drink water, ga naar plaatsen waar je toch al niet rookte en wacht tot de sterkste aandrang overgaat. Echt, het zakt weer af.

Bij mezelf merk ik dat ik er gewoon niet aan moet denken. Aan dat ik gestopt ben, geen sigaretten in huis heb, het nooit meer van mijn leven zal doen... want juist die gedachten maken dat ik het moeilijk krijg. En wat er ook gebeurt, ik ga niet meer roken, ik wil niet langer meer afhankelijk zijn van die gore dingen, en ik ben de baas over mijn eigen gedachten. Mijn wil om te stoppen zal sterker zijn dan mijn zwakte, en ik hoop dat ook jij jouw wil zo stark krijgt dat je die lokmomenten gelijk de kop in kan drukken.

Ga door. Als vanavond je lukt en je gaat slapen heb je morgen alweer een dag erbij dat je niet gerookt heb. En elke dag is er eentje, en heel waardevol. Dus deze 2 dagen ga je nu niet weggooien hoor.

Sluit je aan bij de septemberstoppers, dan kunnen jullie elkaar een hart onder de riem steken. 

 

Heel veel succes, hou vol, wees trots!

afbeelding van jeannette42

Geplaatst door jeannette42 op 05/09/2012 - 21:12

Lid sinds 03 sep 2012

10 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi smurf, ook ik ben maandag gestopt, of eigenlijk zondag avond om 5 over 10. ik ben samen met mijn zus gestopt dus gelukkig kunnen we elkaar oppeppen als we in een dip zitten. hier veel lezen vind ik ook helpen. IK ben gestopt voor mijn eigen gezondheid, ik heb last van het roken en als ik niet stop word dat alleen maar erger. vandaag was ik bij mijn zwager hij heeft ook longkanker, toen ik naar huis fietste dacht ik shit wat gaat het slecht met hem ik zou nu wel een sigaret lusten, maar gelukkig heb ik die dingen niet meer en zei tegen mezelf. als ik nu zou roken zou ik een minuut mezelf lekker voelen maar mn zwager gaat het dan niet beter dus ook in moeilijke tijden helpt die sigaret je niet, die houd je alleen maar voor de gek. ik vind het ook niet makkelijk maar dat soort dingen zeg ik steeds tegen mezelf als die stinkstokken weer door mijn hoofd spoken, en ik zeg steeds ik wil nooit meer roken nooit meer afhankelijk zijn met het risico dat mn gezondheid er onder leidt. dus ik zou zeggen hou vol we kunnen het.

groetjes en waarschijnlijk tot spreeks hier op het forum

Geplaatst door Wilskracht-Help... op 05/09/2012 - 22:42

Lid sinds 31 aug 2012

HAllo MArcel, welkom bij de club. Soms helpt zo'n schokmoment inderdaad om je tot een beslissing te krijgen. Nu je die stap hebt gezet zou ik zeggen, ga zo door. Want elke dag is een dag dichter bij het volkomen ONafhankelijk zijn van Nico en Tine. Het zal je zelfvertrouwen ook goed doen als je het volhoud en alles blijft lekker schoon en fris. Heerlijk toch? Ik ben ook pas gestopt en het gaat elke dag wat beter. Kom je ook naar de septemberstoppers? In ieder geval

 

Geplaatst door Wilskracht-Help... op 07/09/2012 - 21:40

Lid sinds 31 aug 2012

Hoi Marcel.

Na je 1e bericht lees ik niks meer van je. Heb je je bedacht, lukt het niet of is er iets anders?

Laat even wat weten als je wilt.

Reactie toevoegen