Help! 6 weken gestopt en vanavond 2 sigaretten gerookt.

Geplaatst door elies042 op 03/07/2014 - 22:05

Lid sinds 03 jul 2014

Hoi hoi,

Na 6 weken gestopt te zijn met roken heb ik vanavond 2 sigaretten achter elkaar gerookt.

Ik had een moeilijke stressvolle dag en toen ik thuis kwam zag ik een pakje sigaretten op tafel liggen van mijn huisgenoot met 2 sigartten erin. Deze heb ik achter elkaar opgerookt. Nu (2 uur later) voel ik mezelf een waardeloze loser en ben ik bang dat mijn hele stoppoging voor niks is geweest.

Ik WIL geen roker zijn! Ik ben ontzettend bang dat ik nu weer ga beginnen met roken.

De sigaretten vond ik niet echt vies. Echter vond ik ze ook niet super lekker. Morgen ga ik op vakantie en zit in een auto met 3 rokers, die ook in de auto roken. Hoe ga ik dit weerstaan??????

Moet ik nu weer helemaal opnieuw beginnen? Of hebben de eerste 6 weken toch nut gehad?

Ben er helemaal onzeker van.

 

Groetjes Elies

 

 

 

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 03/07/2014 - 22:36

Lid sinds 29 mei 2012

Natuurlijk vind je dat niet vies. Als ik nu een peuk op zou steken zou ik het ook  niet vies vinden waarschijnlijk. Maar ik weet dat het daar niet bij blijft en dus doe ik het niet.

Leer van deze ervaring en doordring jezelf van de wetenschap dat roken je problemen niet oplost. Leer jezelf aan dat je ook op stressmomenten rationeel kunt denken en tegen jezelf kunt zeggen: het was dan wel een kutdag, maar roken doe ik niet. En als je dat moment hebt "overleefd" is je dag lang zo rot niet meer.

Ik neem aan dat je op vakantie gaat met mensen die jou graag mogen en het beste voor je willen. Dan lijkt het me niet teveel gevraagd of ze dat in de auto niet willen doen.

Jij hebt zelf in de hand of je wel of niet een sigaret in je mond stopt. En soms is dat lastig, het is niet voor niks een verslaving. Maar jij bent de baas, niet die peuk.

The mind is a powerfull thing. Neem het besluit. Zeg niet: ik probeer te stoppen. Maar zeg: Ik rook niet meer. En berust daarin. Je gaat niet dood door te stoppen, en je wordt ook niet gek. Hooguit een tijdje sacherijnig.

Nou en.

Laat maar over je heen komen. Succes!

Geplaatst door elies042 op 03/07/2014 - 23:25

Lid sinds 03 jul 2014

Hoi Juul,

 

dank je voor je reactie.

Ik ga morgen vol frisse moed weer opnieuw starten met een niet-roker te zijn.

groetjes

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 04/07/2014 - 16:44

Lid sinds 29 mei 2012

Waarom niet  nu? Is uitstel van executie, toch? Zal wel wat bot klinken maar waarom zou  je nu nog een sigaret opsteken?

 

Geplaatst door elies042 op 08/07/2014 - 21:42

Lid sinds 03 jul 2014

Hoi Juul,

 

Ik ben op vakantie gegaan en heb de heenweg met de rokers overleefd.

Heb niet gevraagd of zij niet wilden roken aangezien ik met hen mee ben gereden en het dus hun auto is.

Desondanks, heb ik nog niet gerookt sinds die ene avond. Gelukkig!

 

Groetjes

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 09/07/2014 - 00:13

Lid sinds 29 mei 2012

toppie! Dat soort dingen doet wonderen voor je zelfvertrouwen. Als je dit overleefd hebt, dan kun je heel wat hebben toch? Toch moet je jezelf wel beloven dat je er wat van zegt als je het moeiijk krijgt doordat er in de auto gerookt wordt. En ook al is het hun auto, dat mag je toch vragen?. Als de situatie omgedraaid was, zou je het ook niet raar vinden als zij het aan jou vroegen toch? Het is voor een belangrijke zaak hoor.

Reactie toevoegen