Help, irritatie van pleisters en nu?

Geplaatst door Lola29 op 20/10/2015 - 14:53

Lid sinds 02 mei 2013

7 jaar 8 maanden geleden gestopt

Hoi mede-stoppertjes,

 

Ik ben nu bijna 3 weken gestopt d.m.v. pleisters en het ging me redelijk goed af.

Zo goed, dat ik vorige week al wilde beginnen met afbouwen. Ik heb dat een dag geprobeerd en merkte dat ik er nog niet klaar voor was en erg de behoefte had om weer te roken en ook bijna had gedaan dus besloten om nog paar weken dezelfde sterkte te blijven plakken.

Alleen nu mijn probleem, sinds een paar dagen kan ik de pleisters bijna niet meer verdragen.

Het maakt niet uit waar ik die plak, op mijn arm/been/buik, het jeukt en brand de hele dag en zodra ik de pleister eraf haal is mijn huid vuurrood en opgezwollen (echt precies een vierkantje).

Nu denk je snel.. gewoon niet meer plakken en probleem opgelost. Maar ben bang dat  als ik nu ineens niks meer gebruik het misgaat, heeft iemand tips of ervaring hiermee?? Een ander hulpmiddel misschien?

Hopelijk begrijpen jullie mijn paniek een beetje... Wilde mijn verslaving stap voor stap aan pakken..

 

Geplaatst door apostroof op 20/10/2015 - 15:20

Lid sinds 17 mei 2009

8 jaar 10 maanden geleden gestopt

Je kan altijd pleisters van een ander merk proberen. Als ik het goed heb zijn er van Niquitin en van Nicotinell. Of je kan kauwgum met nicotine proberen en blijkbaar zijn er nu ook pilletjes met nicotine, daar had ik tot voor een paar dagen nog niet van gehoord. Misschien zijn er nog andere mogelijkheden, je kan de vraag altijd eens stellen in een apotheek.

Geplaatst door Julia28 op 22/10/2015 - 09:05

Lid sinds 02 mei 2013

7 jaar 8 maanden geleden gestopt

Hoi dankjewel voor je reactie! Ondanks irritatie nu nog doorgeplakt, maar fijn is het zeker niet. Ik ga inderdaad maar eens kijken voor de kauwgom of zuigtabletjes...

Reactie toevoegen