Help! Na 13 weken de zin weer heel groot

Geplaatst door Denise C op 23/02/2021 - 20:54

Lid sinds 23 feb 2021

3 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo,

Kan iemand mij helpen?! Ik ben nu 13 weken gestopt.. De eerste 2 weken waren moeilijk.. Daarna ging het eigelijk best goed, ondanks af en toe een logische worsteling met mezelf. Maar nu sinds 2 weken gaat het toch minder goed! Ik ruik sigaretten.. Ik denk aan sigaretten.. Ik vertel vaak tegen mezelf dat 1 roken echt wel kan.. Ik ben dus weer een hele dag in strijd met mezelf, zo gek na al die weken.. Iemand die dit herkent?!

Ik heb in het begin nicotine pleisters gebruikt. Soms hielp het wel, maar ik werd er ook misselijk van.. Wat is jullie advies?! Toch maar proberen met nicotine pleisters? Of misschien nog andere tips of motiverende ervaringen? Ik wil zo graag van dit gevoel af...

Liefs,
Denise

Geplaatst door Gerben1 (niet gecontroleerd) op 02/04/2021 - 12:11

Lid sinds

Hoi Denise,

Ik heb zelf het idee dat het een soort cyclisch ding is. Namelijk dat steeds langere perioden van geen trek (en dat het eigenlijk geen dimensie is) afgewisseld worden met korte perioden van (stevige) trek. De tijdelijke aard hiervan is belangrijk om te onthouden. De reden dat ik op je post kwam was omdat ik zelf (8 maanden gestopt) weer in een fase van trek zit, mijn geest is er weer even veel mee bezig. Ik kom dan op dit forum ervaringen lezen, om te zien dat deze ervaringen normaal zijn en bij het proces horen. 

Groet,

Gerben

Reactie toevoegen