Herkent iemand mijn klachten?

Geplaatst door Therese op 09/08/2011 - 19:55

Lid sinds 08 aug 2011

Ik heb de knoop eindelijk doorgehakt!
Morgen maak ik een afspraak met mijn huisarts want ik ga STOPPEN MET ROKEN! ik ben er helemaal klaar mee!
In de eerste plaats natuurlijk omdat het beter is voor mijn gezondheid maar ook omdat ik me lusteloos voel en totaal geen energie heb. Ook heb ik erg veel moeite om s'morgens mijn bed uit te komen en ik denk zelf dat dit door het roken komt. Herkent iemand dit en word het beter als je stopt?

Geplaatst door Anoniem op 09/08/2011 - 20:07

Lid sinds 04 aug 2011

7 jaar 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Therese! Wat een fijn bericht dat je de knoop hebt doorgehakt!! Dat is één van de lastigste dingen van het stoppen en die heb je nu al achter de rug! :)

Of je lusteloos wordt van roken, durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar volgens mij kan het niet plotseling een verschil maken, wel langzaamaan, beetje bij beetje wordt je gezondheid slechter. De lusteloosheid kan ook te maken hebben met dat je eigenlijk al lang graag van het roken af wilt en dat nog niet gedaan hebt, stiekem kan dat voor veel schaamte en schuldgevoel zorgen. Daarnaast heb je 's ochtends last van ontwenningsverschijnselen dus daar kan ook lusteloosheid vandaan komen die pas echt weggaat na een paar sigaretten (van de regen in de drup dus, want de volgende ochtend begin je daardoor precies weer van voren af aan!!)

Goede zet dus van je om er nu echt klaar mee te zijn!

Misschien helpt het je, maar ik ben na negen dagen rookvrij al veel fitter, veel minder hoesten direct en betere conditie.. NU AL!!!! En het enige dat je hoeft te doen is vanaf morgen gewoon niet meer eentje opsteken :) je krijgt er een hoop voor terug, succes en veel plezier daarmee!!

Houd je ons op de hoogte?

Geplaatst door Anoniem op 09/08/2011 - 21:03

Lid sinds 06 sep 2010

Hoi

Altijd goed idee om te stoppen met roken dd3 c13 c13
Lusteloos en moe uit bed.?...snurk je soms?Het zou kunnen dat je apneu hebt. (dan stopt je ademhaling aantal keren gedurende de nacht) Dat geeft de klachten die je noemt.....
Maar ik ben geen arts , het kan een andere oorzaak hebben. dus op naar je huisarts zou ik zeggen :bang

succes mte stoppen

Antoinet

Geplaatst door Anoniem op 10/08/2011 - 08:54

Lid sinds 31 aug 2010

Harstikke goed van je dat je besloten hebt nu is het genoeg. Je wordt inderdaad echt veel fitter. Eerder kon ik nog geen 200 meter hardlopen nu ben ik bezig om 5 km te hardlopen. Wat een verschil hé! Een voordeel is ook dat je er veel frisser uit ziet. Mensen die om mijn heen staan die vinden dat ik veel meer straal. Dus ik gun jou deze kleine voordelen ook, want er zijn zoveel te veel om op te noemen. Je hebt zoveel om te winnen en niks om te verliezen.
Ik wil je ontzettend veel succes wensen!

Geplaatst door Anoniem op 10/08/2011 - 16:35

Lid sinds 23 jun 2011

Hoi therese,

Goed van je om te stoppen met roken. Ik ben er nu ruim 1 maand af en het gaat goed.Fitter meer conditie ruik lekkerder. Als ik nu parfum gebruik 's morgens ruik ik het de hele dag. Alles smaakt anders/lekkerder.En alles ruikt anders. Ik heb het middel champix erbij voor wat ondersteuning.Dit schrijft alleen de huisarts voor.Ik heb 43 jaar gerookt. In veel gevallen krijg je het vergoed. Dit jaar nog in 2012 wordt er niets meer vergoed wat met stoppen met roken te maken heeft.
Ik wens je succes toe dd3

Geplaatst door Anoniem op 10/08/2011 - 20:21

Lid sinds 30 jan 2011

Ik wens je veel succ6

Geplaatst door Anoniem op 12/08/2011 - 20:35

Lid sinds 08 aug 2011

Hier ben ik weer!
Ben afgelopen woensdag naar de huisarts geweest en dezelfde dag nog begonnen met zyban.
Moet een week 1 tablet innemen en dan overgaan op 2xdaags.
Mijn stopdatum word 16 augustus
Heeft er iemand ervaring met zyban want ik kan er weinig over vinden op het forum.

Groetjes Therèse

Geplaatst door Anoniem op 13/08/2011 - 08:03

Lid sinds 11 aug 2011

Ik wens je heel veel succes !!Je kunt het !! dd3

Geplaatst door Anoniem op 13/08/2011 - 11:21

Lid sinds 25 jun 2011

Hey veel succes alvast!
Enne, was zelf ook ongelooflijk suf en lui toen ik nog rookte. Sportte wel veel maar daarna hing ik maar een beetje op de bank te roken... bah
Heb nu meer energie en doe gewoon meer ;-)

Daarnet weer heerlijk gesport en merk gewoon dat ik 'helderder' uit mijn ogen kijk :NNN Kortom een van de vele voordelen als je stopt! :bang

Goed weekend alvast Ton

Geplaatst door Anoniem op 15/08/2011 - 22:04

Lid sinds 24 aug 2009

Hallo Therese,
Heel veel succes gewenst voor morgen!!! Het gaat je lukken!

Reactie toevoegen