Hersenscan kan voorspellen of roker kan stoppen met roken.

afbeelding van Gerard

Geplaatst door Gerard op 06/02/2016 - 22:57

Lid sinds 12 apr 2010

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik las wat berichten over roken op de site van het trimbos instituut.  5 tot 10 procent van de gestopte is dat ook na 1 jaar, de rest rookte weer. Ik schrik van dat lage slagingspecentage. Ook las ik dat middels een hersenscan kan worden gezien of je wel of niet kans maakt om blijvend te stoppen; als je beschikt over de juiste bedrading is stoppen niet moeilijk. Hoop dat ik die heb:) het is een goede verbinding van het hersengebied dat verantwoordelijk is voor verslavingsgedrag en gebieden die bewegingen van de handen aansturen. De wetenschap is er mee bezig Hoe exact die bedrading allemaal werkt, zodat in de toekomst stoppen makkelijker wordt door nieuwe technieken. Er is dus nog hoop voor alle struikelaars! 

 

Bron. Trimbos instituut / scientias.nl

 

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 08/02/2016 - 05:57

Lid sinds 01 feb 2014

6 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Tja...... altijd alert blijven, die ene bestaat niet!

Heb ook al eens gehoord dat het erfelijk is, een verslaving. Maakt niet uit wat voor verslaving. Maar ik ben niet van zulke overtuigingen, ze zijn er om te doorbreken.

afbeelding van petra1969

Geplaatst door petra1969 op 08/02/2016 - 17:46

Lid sinds 21 apr 2014

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

smiley tja wat zal ik eens schrijven... Ik kom uit een familie die schijnbaar nogal verslavingsgevoelig is, ik herken het ook wel. Wil je wel zeggen dat ik bijna twee jaar van het roken af ben, en nog dagelijks zeg, nee we roken niet meer, en mezelf op andere gedachten breng. Maar goed, wat verwacht je ? Ik heb 33 jaar gerookt, dat is er niet zomaar uit. Nu weet ik dat er niets voor in de plaats komt, een momentje pakken, je troost, je energie extra of opkikkertje... De gewoonte moet slijten, geen idee hoe het over twee jaar is, ik denk een stuk beterwink ik zou niet zo'n scan willen, om bevestigd te krijgen dat bij mij draadjes niet aansluiten haha... Dan zou ik niet stoppen, begrijp je. Een besluit nemen, en consequent blijven. De eerste drie weken op wilskracht daarna met je verstand.... Gaat jou ook lukken Gerard, maar zoek nooit naar excuses om weer te kunnen paffen... Gewoon niet doen! Zet 'm op!

afbeelding van Gerard

Geplaatst door Gerard op 08/02/2016 - 18:03

Lid sinds 12 apr 2010

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Klopt yvon en Petra, ik heb me aangemeld bij de julistoppers 2015, veel gelezen en meegepraat en opeens is er niemand meer. Dat deed me het slagingspecentage van het stoppen met roken doen opzoeken en nou snap ik waarom er niet meer  gereageerd wordt, het slagingspecentage ligt onder 10 procent. Ik ga er vanuit dat uit die groep iedereen op een enkeling na weer rookt.

afbeelding van Gerard

Geplaatst door Gerard op 18/04/2016 - 22:17

Lid sinds 12 apr 2010

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Er zullen iig meer struikelaars en opgevers zijn dan het omgekeerde. Dat zeggen de cijfers en die neem ik als waarheid aan. Coraline, als roken gezond was, was ik doorgegaan. De enige reden dat ik stop zijn rookgerelateerde dodelijke ziekten. Hoewel eens hoop te kunnen voelen/zeggen: " ook al was het gezond voor mij hoeft het niet". Er heerst dus nog een kleine ambivalentie. Hoe bevalt jouw derde week vrij van vergif?

 

afbeelding van Gerard

Geplaatst door Gerard op 19/04/2016 - 14:26

Lid sinds 12 apr 2010

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Wat rot voor je en tegelijkertijd een signaal  (voorbode ) om niet ergere ziektes op te lopen door het roken. Dat neemt niet weg dat copd zeer invaliderend kan zijn op je leven. Geld heeft geen issue gespeeld om wel of niet te stoppen. Sterker nog ik ben er in de periode van stoppen niet financieel op vooruit gegaan. Al het geld naar shag en of sigaretten gingen naar andere dingen, veelal naar diensten/producten die te maken hebben met het stoppen met roken. 

Fysiotherapie kosten: mijn linker arm en been voelde verdoofd. Obstipatie producten. Ademhalingstherapie: ik viel flauw. Duizeligheid bij inspanning. Middelen tegen somberte.

Groepstherapie kan zeker helpen, zelf dit forum kan je daar licht onder scharen. Goed dat je een stopmaatje hebt. Als je meer nodig heb zijn er vast fysieke stopgroepen voor je. Trek alles uit de kast om je copd niet te doen verergeren binnen je mogelijkheden. 

GO FOR IT.

 

 

 

 

 

 

Reactie toevoegen