..... HET BESEF.......

afbeelding van Londonquit

Geplaatst door Londonquit op 10/06/2017 - 04:06

Lid sinds 07 jun 2017

7 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

.......London, Victoria Station 21.50 uur......

Nog even een sigaretje, zeg ik tegen mijn vriendin, voordat we in de metro stappen.
Kijk even rond waar dat kan en zie op het grote station dat er een gedeelte, net buiten het station, is gereserveerd voor rokers.
Deze verdeling voor roken en niet roken  is aangegeven door een rode geschilderde streep ( van 10 cm breed) op de vloer.
Je moet het maar zien. Sta je net met 1 voet op het verkeerde gedeelte te roken word je neerbuigend en boos door de niet rokers aangekeken. De vloer voor de rokers staat helemaal vol. 
Ineens komt het besef, wat ik nog nooit eerder had gehad:

........" waar ben ik in hemelsnaam mee bezig".........

Had in een keer een hekel aan die sigaret. Om me heen kijkend zag ik de rokende mensen staan met: sigaretten , sigaren, shag,                    e-cigaretten?!!. Daar sta ik dus normaalgesproken tussen.
Steek mijn sigaret niet aan en zeg tegen mijn vriendin: we kunnen gaan.
Verbaasd kijkt zij me aan en zegt alleen óke! Verder zegt ze gelukkig niets.

Terug in het hotel, waar ik een kamer had gehuurd die £50,00 per nacht duurder was dan die van mijn vriendin, om een balkon te hebben, nou ja, 1m3, om  te kunnen roken was ik er ineens KLAAR mee.
Mijn vriendin was een fervent nicotinepleisterplakker en zij was inmiddels één maand gestopt met roken, dus daar een pleister gehaald van 21 mg, opgeplakt en naar bed gegaan.

Na 40 jaar gerookt te hebben begon nu " ECHT DE STRIJD" om te stoppen met roken.

Het werd een onrustige nacht......

Reacties

Geplaatst door Seb (niet gecontroleerd) op 18/07/2017 - 19:38

Lid sinds

Roken veroorzaakt 9 van de 10 keer longkanker zegt het etiket op mijn pakje shag. Nu klopt deze zin niet, want er wordt vanuit gegaan dat je alles kunt roken (er staat niet bij wat je rookt), en dat het 9 van de 10 keer longkanker veroorzaakt. Het zou misschien handig zijn om deze text wat te veranderen aangezien de zin zelf gewoonweg niet klopt technisch gezien, en het feit dat 9 v.d. 10 longkanker krijgt is gewoonweg een grote leugen. Ik heb net zelf gezien dat 18% een vroegtijdige dood door longkanker sterft, een cijfer van een onderzoek die ik net ge-googled heb, misschien klopt het niet 100% maar het is al meer in de richting van wat ik verwacht had, dan de cijfers op het pakje shag staan. Dus vraag ik u, past u dit aan a.u.b., zodat u ons niet met leugens loopt voor te lichten.

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 04/07/2017 - 09:58

Lid sinds 02 mei 2015

Hoi Londonquit, waar ben je nou gebleven?

Reactie toevoegen