het MOET....gewoon lukken.

Geplaatst door cyntia op 31/08/2011 - 14:28

Lid sinds 31 aug 2011

hai iedereen :grin:

mijn titel is er niet zomaar, ben namelijk nu 28 weekjes zwanger en rook nog steeds :-x
ik heb al 2 gezonde kinderen maar WEET diep in mijn hart ook dat ze misschien nog gezonder waren geweest als ik niet had gerookt toen. DUS dit keer beter te laat ga ik het goed doen en dit kindje nog een paar maanden lekker een rookvrij nestje geven in mijn buik. :grin:

ok dat was even lekker positief maar pffft wat is het moeilijk zeg, heb heeeeeeeeeeeel erg last van de gewoonte. zodra de kinderen hier druk zijn, hangerig of gewoon weg vervelend zijn wil ik en denk ik ook dat ik zo erg een sigaret nodig heb. :-x mijn energie is natuurlijk ook stukken minder door de zwangerschap en merk dat ik daardoor net het extra duwtje in mijn rug mis om door te gaan... heb elke dag momenten van een paar uur dat het lukt en daarna verval ik weer in mijn gewoonte... :?

afbeelding van patricia1974

Geplaatst door Anoniem op 31/08/2011 - 14:37

Lid sinds 29 aug 2011

Hoi,

Wat goed van je dat je toch nog besluit om te stoppen.
Tuurlijk is je energie nu minder maar als je even doorzet zul je merken dat je juist meer energie krijgt!
En het is natuurlijk ook heeeeeel erg fijn dat je drie kindjes straks een rookvrije energieke fitte moeder kunt geven!
Zorg goed voor jezelf en doorzetten, dat zeg ik ook de hele tijd tegen mezelf dd3

Geplaatst door Anoniem op 31/08/2011 - 15:27

Lid sinds 31 aug 2011

dank je! idd moet ik even door die dip heen van moe zijn en geen energie hebben... dd3 het boek van allen carr heeft mij de vorige keer goed geholpen en hij ligt alweer klaar naast mijn bed, ga vanavond gelijk starten! ik mis nog net die ene trap onder me kont, zon drempel waar je overheen moet. ik WEET gewoon dat straks alles lekkerder ruikt en proeft want ben ooit 1,5 jaar gestopt geweest. apart he hoe je je kan verheugen op iets maar ook weer iets zo erg kan missen voor je gevoel, ik moet nog over dat punt heen dat ik zelfverzekerd genoeg ben dat ik NIET iets mis maar juist rokers iets missen.... :bang

Geplaatst door Anoniem op 31/08/2011 - 15:43

Lid sinds 10 jul 2008

Wat goed van jou, en ik weet hoe moeilijk het is , zeg maar gerust vreselijk !!!!! ik ben sinds gisteren 17.15 gestopt, dus bijna 24 uur. men zegt dat het morgen al weer een stuk makkelijker zal zijn, daar hou ik me dan maar aan vast. succes !!

Geplaatst door Anoniem op 31/08/2011 - 16:42

Lid sinds 31 aug 2011

poeh knap hoor! vooral die eerste ochtend lijkt me zoooooo erg! het is puur een ander ritme vinden en elke keer dat je er toch aan denkt denken: het is niet erg dat ik nu dit moment heb en dat gevoel heb als ik er maar niets mee doe...daarom typ ik nu ook nog steeds haha... moet even een moment doorkomen waarin ik normaal dus rook, heb net boodschappen gedaan met mijn kinderen en ben nu net thuis gekomen, lekker fruit etc gekocht en gaan zo bami eten. normaal liep ik nu dus door naar buiten... :bang

afbeelding van JanB

Geplaatst door Anoniem op 31/08/2011 - 17:05

Lid sinds 09 aug 2011

Cynthia,
Dat extra duwtje in je komt nog wel. Na 72 uur als je energieker wordt en het lichaam meer zuurstof krijgt dan wordt je rustiger en krijg je ook meer energie.
Ik vind het super knap van je dat je gaat stoppen, omdat je een kindje krijgt. Ik zie wel eens zwangere vrouwen al rokend op een terras zitten en dan wordt ik van binnen echt kwaad. Ik weet wat de gevolgen kunnen zijn voor het ongeboren kind. Dat wil je zo'n kind toch niet aan doen denk ik dan bij mezelf.
Maar super dat jij zo niet bent en je kind gezond op de wereld wilt zetten!!!
Zet hem op he!!
dd3 dd3 dd3 dd3

Geplaatst door Anoniem op 31/08/2011 - 20:26

Lid sinds 31 aug 2011

Hallo Cynthia!

Ben net nieuw hier op het forum en las je bericht.
Je verhaal is heel herkenbaar en het leek net of ik mijn eigen verhaal las!
Ben nu moeder van één kindje van anderhalf en heb ook gerookt in de zwangerschap, ik kon niet stoppen het lukte me gewoon niet. Ik rookte toen 5 sigaretjes op een dag maar voelde me erg schuldig. Inmiddels ben ik nu weer aan het stoppen, het is pas de tweede dag en best lastig. :?
Jouw verhaal over als de kinderen lastig zijn dat je dan juist rookt is ook erg herkenbaar, waarschijnlijk zijn dat voor jou ook de stress momenten waarin je denkt pfff even een sigaretje om te ontladen. Ik probeer nu echt tot 10 te tellen als mijn zoontje vervelend en druk is, maar dat valt niet altijd mee.Iedereen kan zo mooi vertellen dat het tussen de oren zit en dat je het knopje moet omzetten maar ik vraag dan altijd waar dat knopje zit dan kan ik hem ook uitdraaien c13

Ik hoop voor je dat je toch een moment krijgt waarin je genoeg kracht bij elkaar kunt verzamelen om te stoppen!!

z145

Geplaatst door Anoniem op 31/08/2011 - 21:53

Lid sinds 25 aug 2011

Heel veel succes, ga er gewoon voor. Jij hebt één van de beste redenen, misschien wel de beste om te stoppen!

Geplaatst door Anoniem op 01/09/2011 - 10:09

Lid sinds 31 aug 2011

hahahha jullie hadden mij net moeten zien! :grin: rennend met witte was in mijn armen MET een dikke buik naar de berging ( waar we normaal roken ) de was in de machine gegooid, aangedaan en snel weer weggerend!

normaal rook ik dan dus altijd een sigaret, is echt mijn valkuil om daar aanwezig te zijn haha... arme man van mij,de vuile vaat moet ook nog in de vaatwasser maar helaas die staat daar ook z127

afbeelding van JanB

Geplaatst door Anoniem op 01/09/2011 - 10:18

Lid sinds 09 aug 2011

cyntia wrote:
hahahha jullie hadden mij net moeten zien! :grin: rennend met witte was in mijn armen MET een dikke buik naar de berging ( waar we normaal roken ) de was in de machine gegooid, aangedaan en snel weer weggerend!

normaal rook ik dan dus altijd een sigaret, is echt mijn valkuil om daar aanwezig te zijn haha... arme man van mij,de vuile vaat moet ook nog in de vaatwasser maar helaas die staat daar ook z127

Cyntia misschien kun je het toch proberen om daar wat langer te blijven. Als je het gevecht met de sigaret, maar eigenlijk met jezelf aangaat kun je daar heel veel motivatie van opdoen. Het voelt echt als een overwinning als je in staat bent om daar niet te roken!! dd3 dd3

Geplaatst door Anoniem op 01/09/2011 - 10:45

Lid sinds 31 aug 2011

ja dat ga ik zo ook doen :grin: zal toch bezig moeten blijven he met het huishouden maar voor net voelde ik gewoon dat ik even moest rennen :duim ben nog niet officieel gestopt namelijk maar wilde perse niet roken. ik had in gedachten om eerst het boek van allen nog te gaan lezen maar ken hem eigenlijk wel uit mijn hoofd en ga hem dan toch te snel lezen. z127 ik ga zo al mijn laatste sigaret roken en begin er vandaag mee! ben er klaar mee :grin: ( de laatste sigaret roken wil ik wel even bewust doen om goed te merken bij elke trek wat ik mezelf en de kleine aandoe ) c7

afbeelding van one2dave

Geplaatst door Anoniem op 01/09/2011 - 10:47

Lid sinds 24 aug 2011

10 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Kom op Cyntia!! Ik denk dat jij nog wel wat steun kunt gebruiken, dus bij deze...
Wees overtuigd van je stoppen, maak de beslissing definitief! het is geweldig dat je deze stap zet. en o, wat is het in het begin moeilijk, zeker de eerste paar dagen is het zo makkelijk om weer voor je oude patroon te kiezen. Maar ik ben er van overtuigd dat jij nu kiest voor een rookvrij en gezond leven voor jou en je kindjes.. zet 'm op!

Dave

afbeelding van one2dave

Geplaatst door Anoniem op 01/09/2011 - 10:49

Lid sinds 24 aug 2011

10 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Rook die laatse sigaret, kijk ernaar en zie hoe smerig het is, hoe slecht het is voor jou en voor je kleintjes. Laat dan langzaam het vuur doven en zeg tegen jezelf: ik rook nooit meer. maak echt een bewuste keuze.
Je zult steun vinden hier op het forum. Als je de verhalen van anderen leest merk je dat je er niet alleen in staat.
Het gaat je lukken! ik vertrouw erop :-) Succes..

Geplaatst door Anoniem op 01/09/2011 - 10:56

Lid sinds 31 aug 2011

gedaan!!! ben gelijk naar buiten gegaan, sigaret opgestoken en opgerookt! er kwam een wesp langs en toen ik rook zijn kant op blies ging hij snel weg, zegt genoeg toch zon automatische reactie van een gezond dier? om weg te gaan :NNN had nog iets in het pakje zitten dus water in gegoten en nu zit ik lekker in een sigaretvrij huis :grin: iig tot vanavond als mijn man thuiskomt, die rookt nog wel helaas is en echt geen type om ermee te stoppen maar helaas dan moet hij maar in het vervolg buiten gaan roken ipv de berging. ik wil in de toekomst de was ook echt schoon hebben ipv wassen in hetzelfde hok als waar we rookten. :-x heeeeeeeeeel erg bedankt voor jullie snelle reacties en ik ga nu lekker naast mijn zoontje zitten op de bank :grin: zal nog heel veel aanwezig zijn hier vandaag maar dat komt goed! :grin:

afbeelding van one2dave

Geplaatst door Anoniem op 01/09/2011 - 11:29

Lid sinds 24 aug 2011

10 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Van de natuur kunnen we nog veel leren... :-) nog nooit een dier een sigaret zien roken
als ik jou was zou ik vanavond heel goed met je man bespreken wanneer en waar er gerookt mag worden. Denk er aan: hij zal misschien niet stoppen, vanwege zijn verslaving, maar diep van binnen wil hij ook stoppen! in iedere roker zit een stopper. en misschien als jij het goede voorbeeld geeft en laat zien dat je serieus bent, motiveer je hem ook om met je mee te doen. Als je straks zin krijgt in een sigaret, bedenk dan goed wat je redenen waren om te stoppen. Zoek steun hier op het forum, het zal je de eerste dagen doorhelpen. Daarna wordt het alleen maar makkelijker!
Succes.. :grin:

afbeelding van JanB

Geplaatst door Anoniem op 01/09/2011 - 11:36

Lid sinds 09 aug 2011

one2dave wrote:
Van de natuur kunnen we nog veel leren... :-) nog nooit een dier een sigaret zien roken
als ik jou was zou ik vanavond heel goed met je man bespreken wanneer en waar er gerookt mag worden. Denk er aan: hij zal misschien niet stoppen, vanwege zijn verslaving, maar diep van binnen wil hij ook stoppen! in iedere roker zit een stopper. en misschien als jij het goede voorbeeld geeft en laat zien dat je serieus bent, motiveer je hem ook om met je mee te doen. Als je straks zin krijgt in een sigaret, bedenk dan goed wat je redenen waren om te stoppen. Zoek steun hier op het forum, het zal je de eerste dagen doorhelpen. Daarna wordt het alleen maar makkelijker!
Succes.. :grin:

Ik heb wel eens een chimpansee zien roken.

http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/56853/Rokende_chimpansee_overleden_na_52_jaar_.html

Reactie toevoegen