Hoi allemaal, ik stel me hier ook even voor

afbeelding van Jinxie11

Geplaatst door Jinxie11 op 20/02/2013 - 08:32

Lid sinds 20 feb 2013

8 jaar 5 maanden geleden gestopt

Ik ben Nathalie uit Veldhoven, getrouwd, moeder van 3 kids van 14, 12 en 3. 

Al jaren stond ik buiten en zelfs in de kou even vlug een sigaretje te roken. In huis rookte ik nooit. Van 1995-2003 ben ik cold turkey gestopt en nergens last van gehad. Na het stoppen het boek van Allen Car gelezen en dat motiveerde om te 'blijven' stoppen. Scheiding in 2003 en lekker gaan stappen, peukje geprobeerd en ik was weer de klos. Wat heb ik daar spijt van. In 2009 een dochtertje gekregen en niet 'kunnen' stoppen met roken. Echt erg. Nu ben ik een opleiding om gastouder te worden en ben de 40 gepasseerd en nu moest ik van mezelf maar eens een serieuze poging doen. Ik zag er als een hoge berg tegenop deze keer en ben naar de praktijkondersteuner van de huisarts gegaan. De adviseerde champix maar ben uiteindelijk begonnen met pleisters. Op zaterdag 12 jan. 2013 mijn laatste sigaret opgestoken en een pleister fase 1. Alles wat met sigaretten te maken had hier in huis weggegooid zodat ik niet in de verleiding zou komen. De eerste tijd ging het best goed maar nu voel ik me een emotioneel wrak. Heb waarschijnlijk last van de bijwerkingen van de pleisters, volgens huisarts, en moet snel afbouwen. Ik zit op golven van emoties. Het ene moment jank ik de boel bij elkaar en het volgende moment voel ik me weer prima. Ik slaap slecht, droom heel vervelend. Heb hartkloppingen. 's Nachts plak ik niet meer en slaap wel iets vaster maar nog steeds heel veel dromen. s Morgens voel ik me erg misselijk en heb braakneigingen en voel me ellendig, Ik hoop dat dit allemaal snel overgaat want mijn gezin heeft hier uiteraard ook last van en ik nog meer. De behoefte om te inhaleren was al vrij snel verdwenen maar het psychische gedeelte van het stoppen valt me erg zwaar. Ik houd vol! 

afbeelding van Miekkk

Geplaatst door Miekkk op 20/02/2013 - 09:22

Lid sinds 29 jan 2013

Goedemorgen jinx. Wat vervelend dat je zo'n last van bijwerkingen hebt. Maar wat ontzettend knap dat je het ondanks dat toch volhoudt. Mijn complimenten. Ik gebruik ook pleisters, maar heb niet de extreme bijwerkingen.. ik haal de pleister er s nachts ook af.. Had ook hele vreemde dromen als ik tenminste in slaap kwam. Dar was ik zo klaar mee.  Als ik misselijk ben haal ik de pleister er een uurtje vanaf. Ik merk wel dat ik er nu iets meer kast van heb dan in het begin, daarom knip ik er een stukje vanaf. Nog anderhalve week dan mag ik naar stap 2. 

Het psychische gedeelte is inderdaad zwaarder dan het inhaleren. Kun je nagaan wat een sigaret eigelijk met je doet. Stoppen is  gewoon niet gemakkelijk. Maar gelukkig is er dit forum. Ik kom hier nu meer dan in het begin van mijn stoppen. 

Je kunt je nog aanmelden bij de maandclub van januari, daar ondersteunen we elkaar. 

Groetjes en sterkte, hopelijk voel je je snel weer beter. miekkk

afbeelding van Jinxie11

Geplaatst door Jinxie11 op 20/02/2013 - 09:50

Lid sinds 20 feb 2013

8 jaar 5 maanden geleden gestopt

Hoi Miekkk, 

Ik zie dat jij er ook al ruim een maand op hebt zitten, hartstikke goed. En wat je zegt, wat die stomme sigaretten je geestelijk aandoen is niet te geloven. Ooit had ik die 'knop' gevonden en had toendertijd nergens last van maar nu ineens wel. Ik ben vastbesloten niet meer in die valkuil te kieperen. Daarom ben ik ook nu pas hier omdat het toch best moeilijk is en hier ook steun kunt vinden. Hartstikke fijn. We gaan er gewoon voor! 

 

Jij ook veel succes en volhouden he!

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 20/02/2013 - 11:09

Lid sinds 25 jan 2013

8 jaar 8 maanden geleden gestopt

 

 

oeps jinxie meid, dat is niet aangenaam wat je voor hebt,,,maar laat me eerlijk zijn en je zeggen dat ik bijna alles van deze verschijnselen de eerste week had en ik voelde me soms weg kwijnen en maar wenen depri zweten snachts badend zelfs en koppijn en ga maar door te zwijgen van dromen, maar dit heb ik al als kind dus,,,,

 

ik denk dat het niet zozeer aan die pleisters ligt maar aan de ontwenningverschijnselen hoor, daar moeten we allen door en de een heeft dit al meer dan de andere, ik had het echt erg, maar kom we moeten mekaar opbeuren hé dus ik zou zeggen, ga eens terug naar je dokter en leg hem uit hoe en wat en vraag of het van die pleisters kan zijn?, kan je niet cold turkey stoppen moet je wat anders proberen, ikzelf ken niets van vervang middelen omdat ik ze niet graag gebruik,,,,ik moest zoveel doen om de nicotine eruit te zweten en te wenen enzo dus ga ik geen vervangers nemen en terug nico in men lichaam toelaten, maar dit is ieders gedacht en oordeel daarover, dus meid,,,,als het niet gaat drink een slik water, de zon is er vandaag,,,ga eens buiten of shoppen, kortom alles doen wat je zo weinig mogelijk doet denken aan dat monstertje dat naast je staat te vragen aubbbbbb geef mij men zin, zeg NEEN en wees fier dat je het afwijst keer na keer , koop zoals ik een stressbal en zie dit als het monstertje en gooi en nijp erin als hij je lastig valt,,,het helpt!

 

zo toi toi en volhouiden, je bent op weg...............

grtjs , chantal

afbeelding van Jinxie11

Geplaatst door Jinxie11 op 20/02/2013 - 11:56

Lid sinds 20 feb 2013

8 jaar 5 maanden geleden gestopt

Hoi Chantal, dank je voor je bemoedigende woorden. En wat goed dat het bij jou een stukje gemakkelijker gaat. We zijn zowat tegelijk gestopt. :) Ik moet zeggen dat ik te weinig drink. Dat zal ik sowieso wat meer doen. Vanmorgen stond ik zelfs voor de TV ochtendgymnastiek te doen...haha...strakjes komt de kapster en voel ik me waarschijnlijk ook een ander mens. Nee geen ander mens, zo voel ik me nu..ik wil me weer mezelf voelen. :)

afbeelding van Sheel65

Geplaatst door Sheel65 op 20/02/2013 - 12:22

Lid sinds 19 jan 2013

Dag Jinxie, ook namens mij: hartelijk welkom! Wij zijn op dezelfde dag gestopt met roken, alleen heb ik het cold turkey gedaan. Ik heb geen ervaring met pleisters of andere nicotinehoudende hulpmiddelen maar net als Tara heb ik dit ook niet gewild omdat je dan alsnog je lichaam voert met nicotine. Ieder natuurlijk zn eigen keuze, jij had er al een keer cold turkey opzitten lees ik.

Probeer zoveel  mogelijk afleiding te zoeken, ga wandelen, sporten shoppen, whatever. Huil, schreeuw. Drink veel water dat helpt mij echt. En elke keer als die drang ondragelijk lijkt te worden, ga het wegzuchten (alsof je weeen wegblaast) want het duurt maar een paar minuten.

Je hebt behoorlijk last van de bijwerkingen van de pleisters lees ik. Waarom probeer je ze niet doormidden te knippen? Beter nog....durf je ze af te bouwen? Als je dit vergelijkt met jaren terug toen je cold turkey stopte, wat denk je er dan over? Moet je het verder niet gewoon op eigen houtje gaan proberen? Misschien gaat dat je toch beter af!

In ieder geval: heeeeel veel succes! Kom op..over een paar maanden lachen we om deze periode!

afbeelding van Rickback

Geplaatst door Rickback op 20/02/2013 - 13:04

Lid sinds 14 jan 2013

Jinxie misschien heb je iets aan het volgende artikel, is door BenikZelf geplaatst bij de februaristoppers.

artikel

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 20/02/2013 - 13:41

Lid sinds 25 jan 2013

8 jaar 8 maanden geleden gestopt

van harte hoor jinxie, we zijn er toch om mekaar op te peppen alsook ervaringen uit tedelen nega of posi, want steeds posi schrijven is gelijk aan oneerlijkheid!, niemand kan het zonder ups and downs geloof dat maar, ben ooit meer dan 6 jaar gestopt zo van dag op dag toen ik zeer jong was, waarom zou ik dat nu nimeer kunnen? tja....is toch zo hé en ben nu wel op leeftijf gekomen dat wanneer ik het nu niet doe het niet meer hoeft voor mijn lichaam denk ik,,,dus lets go yes

hela laat die haartjes maar mooi veranderen, heb ik ook gedaan, ander kapsel na amper 4 dagen stop smoke, ik wou ook uiterlijk anders zijn zowel als innerlijk met die nico en tine naast mij (lacht)

 

tot hoors en toi toiiii meid je komt erdoor maar als het moeilijk is moet je dat neerschrijven, doe ik ook en nog steeds! wink

afbeelding van Jinxie11

Geplaatst door Jinxie11 op 20/02/2013 - 15:35

Lid sinds 20 feb 2013

8 jaar 5 maanden geleden gestopt

Ik ga het zeker lezen...zodra de kids in bed liggen...tis nogal een artikel, maar heel interessant. Dank je wel. :)

afbeelding van Jinxie11

Geplaatst door Jinxie11 op 20/02/2013 - 15:41

Lid sinds 20 feb 2013

8 jaar 5 maanden geleden gestopt

Dank je voor je bemoedigende woorden. Haartjes zijn er weer een stuk af en dat voelt al goed :) 

Ik had dat ook ja, nu ben ik de 40 gepasseerd en ik werd sneller moe en elke peuk die ik opstak daar baalde ik van. Altijd buiten oproken dus genoot ik er ook niet van en waren ze ook maar half opgerookt. Nu ben ik heel blij dat dat niet meer 'hoeft'. Ook wil ik mijn kinderen op zien groeien en proberen het goede voorbeeld te geven. Er kan uiteraard altijd wat gebeuren maar je snapt wel wat ik bedoel. En daarbij scheelt het een stuk in de portemonnee. :) En dat is me ook wel wat waard. 

Ik heb die fase 2 pleisters nu ook gehalveerd maar ik denk dat ik het nu maar eens gewoon ga doen. Eraf halen en de laatste restjes rotzooi er maar uit laten zweten. hihi...ben blij dat ik dit forum heb gevonden...geeft me een stukje kracht. Dank allemaal.

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 20/02/2013 - 15:59

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Jinxie gaat vast helemaal goed komen de eerste weken is het niet echt gemakkelijk maar probeer er niet teveel mee bezig te zijn anders maak je het zo moeilijk voor jezelf van stoppen met roken is nog nooit iemand dood gegaan van het blijven door roken wel!! Als je echt wilt gaat het je lukken!!

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 20/02/2013 - 16:49

Lid sinds 25 jan 2013

8 jaar 8 maanden geleden gestopt

haha @jinxie heb mijn haren vandaag wat roder gekleurd met kleurchampoo he een heel gedoe, maar doe het liever zelf... en af en toe mijn kapster, en zekers voor knippen ;-)

 

alez zet maar een een foto van de nieuwe jinxie we kijken er naar uit, maar wel clean blijven en dat gaat je lukken!!!! zeker weten!

 

toi toi en fijne avond meid smiley

Geplaatst door Helena op 22/02/2013 - 18:56

Lid sinds 27 nov 2012

9 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik ben 4 maanden geleden gestopt na 31 jaarals een ketter gerookt te hebben. Ik rookte een  pakje shag per dag! Ik ben voor de eerste keer in mijn leven gestopt en weet zeker dat ik never nooit meer zal roken!Ik koos voor de Cold turkey methode.Ik heb veel ontwenningsverschijnselen gehad maar zette door! Nu na bijna 4 maanden slaap ik nog enorm slecht en voel mij contstant moe en heb ook veell last van mijn benen en spieren(RSL)Maar ben zo vreselijk trots op mezelf en weet en hoop datdie klachten ooit overgaan!

Geplaatst door Helena op 22/02/2013 - 18:57

Lid sinds 27 nov 2012

9 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik ben 4 maanden geleden gestopt na 31 jaarals een ketter gerookt te hebben. Ik rookte een  pakje shag per dag! Ik ben voor de eerste keer in mijn leven gestopt en weet zeker dat ik never nooit meer zal roken!Ik koos voor de Cold turkey methode.Ik heb veel ontwenningsverschijnselen gehad maar zette door! Nu na bijna 4 maanden slaap ik nog enorm slecht en voel mij contstant moe en heb ook veell last van mijn benen en spieren(RSL)Maar ben zo vreselijk trots op mezelf en weet en hoop datdie klachten ooit overgaan!

Reactie toevoegen