Houtrook veel slechter dan roken?

Geplaatst door benben op 09/04/2016 - 17:44

Lid sinds 09 apr 2016

Op de site van Stichting Houtrookvrij lees je dat houtrook nog veel erger is dan roken. Tegenwoordig heb je overal rookverboden. Maar het lijkt nu wel dat we 'het nieuwe roken' hebben uitgevonden namelijk de houtkachel. En als het warm weer is dan komt de vuurkorf te voorschijn. Is houtrook snuiven verslavend? Het ruikt wel lekker maar of het gezond is? Het schijnt dat de houtkachel veel fijnstof met zich meebrengt nog meer dan het autoverkeer. Mensen met astma/copd kunnen veel hinder ervaren door houtrook. Het zou beter zijn dat er op de schoorstenen filters komen net zoals bij de auto's. 

Website van de Stichting:

http://www.houtrookvrij.nl 

Meldpunt Rookhinder:

http://www.houtrookoverlast.nl 

Wat denken jullie?

afbeelding van Adrie010

Geplaatst door Adrie010 op 10/04/2016 - 18:42

Lid sinds 07 jan 2012

7 jaar 6 maanden geleden gestopt

Inderdaad, leven en laten leven, ook al is het soms wat lastig. Zo kun je je ook gaan ergeren aan alle auto's, brommers en scooters op de weg die het milieu vervuilen. En wat te denken van de industrie?

En mochten deze problemen ooit eens opgelost worden dan is er vast wel weer iets om je aan te ergeren, zoals lawaai-overlast.

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 11/04/2016 - 07:42

Lid sinds 01 feb 2014

10 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik wil geen zeur zijn, blijf ook meeste tijd binnen als de buren een vuurkorf aansteken, maar het is niet leuk meer, de rook trekt door naden en kieren gewoon naar binnen bij mij de slaapkamer in en dan ben ik verplicht om ergens anders te gaan slapen, ik heb er gewoon echt last van, krijg het benauwd, het slaat op m'n longen!

ik gun hun zeker de lol ervan, maar ik word er niet blij van.

Denk niet dat een vuurkorf brander daar erg in heb.

https://www.longfonds.nl/copd/leven-met-copd/roken

afbeelding van stoffie

Geplaatst door stoffie op 11/04/2016 - 10:03

Lid sinds 27 dec 2015

5 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

een tijd geleden nam ik met een paar andere wat bij mac.donalds zo  een kaaskroket heerlijk, lekker  weer zon en warm buiten,2 tafels verder zat een meneer met een grote zuurstof tank ,ben gaan vragen of hij er bezwaar of last van had dat ik daar een sigaret op stak,hij lachte vriendelijk en zei nee hoor! kwam ik terug bij de andetre en ze zeiden dat ik een lellebel was want buiten mag je roken, het is zo dubbel ,dan zou die meneer binnen moeten zitten en niet lekker in de zon, dan vindt ikzelf mijn vraag niet zo raar. de wind stond toch wat zijn kant op, zo gek is de vraag dan toch niet,of  ben ik dan een lellebel?

afbeelding van krekeltje

Geplaatst door krekeltje op 11/04/2016 - 10:29

Lid sinds 04 jul 2011

10 jaar 4 maanden geleden gestopt

he Stof jij bent zeker geen lellebel maar gewoon een heel lief mens die veel om anderen geeft heart

afbeelding van Adrie010

Geplaatst door Adrie010 op 11/04/2016 - 15:19

Lid sinds 07 jan 2012

7 jaar 6 maanden geleden gestopt

Natruurlijk mag er van een mens verwacht worden dat er rekening gehouden wordt met anderen. Probere eens af te spreken om de vuurkorf een uurtje te laten branden 's avonds.

Maar feit is en blijft dat de mensen ook niet veel meer van elkaar kunnen hebben. Laatst volgde ik een iscussi4e over schreeuwende kinderen in restaurants. Belachelijk, maar iedereen denkt alleen maar aan zichzelf.

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 11/04/2016 - 16:11

Lid sinds 01 feb 2014

10 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik heb ook best begripvolle buurtjes en wil niet zeuren, net al in m'n dagboek verteld, ze weten dat ik copd heb, ook houden ze rekening met bbq, steken de bbq achterin de tuin aan, de meeste rook ontstaat met het aansteken.

Maar ik wil niet zeuren om een vuurkorf, hoewel ik er echt last van heb. En ze zijn niet de enigste hier, uit het rijtje van 7 huizen zijn er twee die geen korf hebben, waaronder wij dus.

Maar ik denk dat mensen er gewoon geen erg in hebben. Dat een ander er last van kan hebben. Mijn fysiotherapeut van de longrevalidatie, wil er toch wel iets aan gaan doen, het onder de aandacht brengen!

Weet je Coraline, dat ik er nog aan heb gedacht, om de buren te halen en hun het te laten ruiken!

 

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 12/04/2016 - 07:51

Lid sinds 01 feb 2014

10 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Benben dank je voor de link!

Heb ze doorgelezen, interessant!

Coraline je heb gelijk, misschien zeur ik niet, ik heb er gewoon last van, maar wil niemand z'n pleziertje ontnemen.

Heb de link gelezen van Benben en blij dat ik niet de enigste ben en dat het best wel een heftige vervuiling is, die gewoon gevaarlijk is, nog gevaarlijker dan roken eigenlijk!

Vraag me af of je er zelf ook last van heb?

Reactie toevoegen