Ik ben...

Geplaatst door rianneL op 26/04/2012 - 10:13

Lid sinds 26 apr 2012

Het net als jullie ook zat!! Verder ben ik Rianne, moeder van 2 kinderen en verslaafd aan roken sinds een kleine 15 jaar. WAnneer ik er 25 per dag rookte dan had ik een "goeie" dag, meestal waren het er minimaal 30 en soms oplopend tot 40... (ook afhankelijk van hoe lang mijn dag duurde en hoeveel ik deed op zo'n dag).

Slechts 2x in al die tijd heb ik "echt" geprobeerd te stoppen en beide keren heb ik dit nog geen 24 uur vol gehouden helaas. Toch ben ik het roken alweer een hele tijd zat! De geur, de gele aanslag die het achter laat op ramen, muren, plafonds, vingers, etc. etc. Het enorme bedrag wat ik uitgaf aan roken, het buiten moeten staan als je ergens was waar niet gerookt mocht worden en het aller ergste, het schuldgevoel richting de kinderen!!

Afgelopen maandag was ik er echt klaar mee!! IK moest hier iets aan veranderen! NU! Op advies van een bekende ben ik naar de drogist gegaan en heb de nicotine pleisters gekocht. Ik verwachte eigenlijk dat het niets zou helpen, maar waarempel. Het werkt echt!! Vanaf maandag avond 21.30 uur heb ik geen sigaret meer aangeraakt!! Om heel eerlijk te zijn heb ik er ook totaal geen behoefte aan gehad!

Uiteraard besef ik heel goed dat ik nog steeds nicotine binnen krijg, hoe ga ik het redden wanneer ik de pleister niet meer opplak?? Hoe ga ik het volhouden wanneer dat onrustige gevoel mijn lichaam en geest overneemt? Ik weet het niet precies, maar toch ben ik zeker weten van plan het vol te houden!! Ik heb mezelf voorgenomen eerst de gewoonte aan te pakken... Dus niet op de automatische piloot die sigaret aansteken. Dit nog even zonder het onrustige gevoel. Wanneer ik die gewoonte helemaal kwijt ben, dan ga ik de strijd tegen de nicotine monsters aan!!!

afbeelding van Pluk

Geplaatst door Plukk13 op 26/04/2012 - 11:42

Lid sinds 06 jun 2011

7 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Rianne,

 

Welkom hier, eerste dagen zijn pittig, maar je gaat goed zo te lezen.

Over het afbouwen van de pleisters zou ik me nog even niet te druk maken als ik jou was, eerst maar eens stoppen  met roken, dat komt later wel!

 

Bij de maandclubs kun je de aprilstoppers vinden, ook daar ben je van harte welkom. Wij zijn allemaal deze maand gestopt, dus zitten zo'n beetje in hetzelfde schuitje als jij.

 

Hoop je daar te zien!

 

Groetjes,

Miranda

Geplaatst door swieggers op 27/04/2012 - 18:09

Lid sinds 27 jul 2010

Dat komt vanzelf goed. Houd je gewoon aan de planning van de pleisters, dan ben je alweer 21 weken verder. Tenminste, heb je NiQuitin? Die heb ik ook gebruikt en die bevielen mij heel goed. Steeds na 7 weken wordt de dosis nicotine verminderd. Tuurlijk, ik was ook eerst bang dat ik het zonder niet zou redden, maar na 21 weken kun je ook zonder. Dat zul je zien. En vergeet niet: je moet doorzetten. Weiger op te geven! Laat zien wat je kunt. F%^k de sigaret. Zo'n instelling samen met de pleisters kunnen je uiteindelijk opleveren dat je geheel rookvrij bent. Ga er voor! SUCCES!

Reactie toevoegen