Ik ben bang maar wil het niet meer

Geplaatst door Maris19.. op 22/07/2011 - 22:20

Lid sinds 22 jul 2011

Hallo,

een eerlijk uitgangspunt als onderwerp, hoop niet dat ik erop afschoten word. Ik rook al 20 jaar en heb mij altijd bezig gehouden met de gedachte dat ik niet meer wil roken. Ik ben een avondroker, niet overdag, niet op het werk, die behoefte voel ik ook niet. Lijkt makkelijk om te stoppen, maar dat is het echt volhouden daar struikel ik elke keer. Alleen ik weet wel zeker dat ik het echt niet meer wil. Het kost mij teveel in levenswaarde.

Maar ik ben zo bang dat het weer misgaat, omdat ik al vaker gestopt ben, maar dan altijd twee tot maximaal zeven dagen. Ik geloof niet meer in het stoppen richting mijzelf. Maar toch zo'n leven wil ik niet, dus ik moet het wel doen. Waarom ik die sigaret weer grijp, is toch toegeven aan de hunkering of denken, 'het kan wel'.
Maar het kan echt niet meer, want de ene verslaving werkt de andere bij wijze van in de hand. Ik grijp bij een sigaret naar een glas wijn, meerdere. glazen, maar als ik gestopt ben met roken, is de behoefte aan drank er niet. Ik moet echt van die sigaretten af en mijn voornemen is dat vanaf morgen te doen.

Ik heb behoefte aan een schop onder mijn kont en hopelijk goede feedback van mensen die hier al doorheen zijn gegaan qua herkenning.

Ik moet ermee stoppen uit die cirkel, maar de sigaretten bepalen dat hongergevoel en dan is alles weer in gang gezet en denk ik dat ik het zelf kan bepalen,ach eentje (herkenbaar denk ik) maar dat kan ik dus niet.

Dank voor het lezen en ik hoop echt op berichten die mij helpen. En doe heel graag mee richting anderen om ook een steun te zijn, te helpen. Misschien door hier actief mee te doen, trekt mij dit er beter doorheen.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 22/07/2011 - 22:26

Lid sinds

Hoi Maris,
Welkom hier bij ikstop. Goede beslissing om te willen stoppen met roken.
Als ik je verhaal zo lees, dan is het eerste wat in mij opkomt: "vluchtgedrag". Niet de sigaretten zijn de kern. Wat wel, dat kan jij alleen maar invullen.
Om te beginnen met je rookverslaving heb je al een eerste stap.
Ik wens je heel veel succes en ik hoop dat op het forum kunt vinden wat je nodig hebt.

d5

Geplaatst door Anoniem op 22/07/2011 - 23:15

Lid sinds 22 jul 2011

Hoi Fiennemien,

tja toch moet ik van de sigaretten af. Natuurlijk heeft het te maken met zelfvertrouwen, sporten ed.
Ik begrijp je 'punt', maar hier ligt voor mij toch wel de kern.Ik begrijp je punt nog meer in de zin kan andere dingen zoeken in de zin van blij zijn met mijzelf.
Maar ben ik dan zo anders dan andere rokers?

Geplaatst door Anoniem op 22/07/2011 - 23:54

Lid sinds 20 jul 2011

Maris19.. wrote:
Hallo,

een eerlijk uitgangspunt als onderwerp, hoop niet dat ik erop afschoten word. Ik rook al 20 jaar en heb mij altijd bezig gehouden met de gedachte dat ik niet meer wil roken. Ik ben een avondroker, niet overdag, niet op het werk, die behoefte voel ik ook niet. Lijkt makkelijk om te stoppen, maar dat is het echt niet en het wordt zelfs problematisch. Vanuit het roken, ga ik ook al gauw een glaasje wijn inschenken, oftewel de fles is leeg aan het einde van de avond. Roken is de kern, daar ben ik wel achter en dit brengt mij tot onmogelijke situaties die ik niet meer wil. Het kost mij teveel in levenswaarde.

Maar ik ben zo bang, omdat ik al vaker gestopt ben, maar dan altijd twee tot maximaal zeven dagen. Ik geloof niet meer in het stoppen richting mijzelf. Maar toch zo'n leven wil ik niet, dus ik moet het wel doen. Waarom ik die sigaret weer grijp, is toch toegeven aan de hunkering of denken, 'het kan wel'.
Maar het kan echt niet meer, want de ene verslaving werkt de andere in de hand. Wanneer ik niet rook, is het andere probleem ook opgelost. Ik grijp bij een sigaret naar een glas wijn, meerdere. glazen, maar als ik gestopt ben met roken, is de behoefte aan drank er niet. Ik moet echt van die sigaretten af en mijn voornemen is dat vanaf morgen te doen.

Ik heb behoefte aan een schop onder mijn kont en hopelijk goede feedback van mensen die hier al doorheen zijn gegaan qua herkenning. Hopelijk ook in de zin van hoe de ene verslaving de andere in stand brengt. Ik heb echt behoefte aan sparring hierover.

Ik moet ermee stoppen, opdat ik niet alles kwijt raak. Het is een cirkel, maar de sigaretten bepalen, dat hongergevoel en dan is alles weer in gang gezet en denk ik dat ik het zelf kan bepalen, maar dat kan ik dus niet.
Het klinkt alsof ik een of andere junk ben, maar dat ik geheel niet het geval. Sterker....vul maar in. Goede baan, goed uiterlijk, goed persoon, niets mis mee, niets aan te merken. Maar in feite doodongelukkig hiermee!

Dank voor het lezen en ik hoop echt op berichten die mij helpen. En doe heel graag mee richting anderen om ook een steun te zijn, te helpen.

Denk dat er meer mensen zijn die een bepaalde reden hebben om te roken.......... en dan bedoel ik buiten er aan verslaafd zijn om.
Misschien kun je er met iemand over praten en wat meer inzichten krijgen wat je struikelblokken zijn?
De mijne is bijvoorbeeld als ik verdrietig ben, dan moet ik op mijn handen gaan zitten om geen sigaret op te steken.
Probeer het en als er wat is dan geef je hier een gil aan ons

Geplaatst door Anoniem op 23/07/2011 - 00:14

Lid sinds 25 jun 2011

Hoi Maris, tja roken en drank.. prima combinatie.. Alleen mijn mening, je hebt het roken niet nodig! Sterker, je gaat er onbewust minder door drinken!! beter dus! Al spreekt een behoorlijke bourgondier! Gewoon even een paar dagen helemaal niets en het gaat goed! Sterkte z145

Geplaatst door Anoniem op 23/07/2011 - 10:56

Lid sinds 16 jul 2011

Beste Maris, Ik heb gelezen wat je geschreven heb, en voor mij springt er 1 ding uit, je bent niet klaar om te stoppen!!! Ik kan dat gevoel al te goed, mijn advies ga gauw naar je huisarts en vertel hem, of beter nog, print uit wat je hier geschreven heb, hij/zij kan je heel goed helpen. Hier op dit forum kunnen wij je steunen als jij de besluit heb genomen, maar dat kan je alleen zelf doen, en dan sta achter je beslissing. Ik wens je heel veel sterkte toe

Geplaatst door Anoniem op 23/07/2011 - 22:01

Lid sinds 30 apr 2011

Hoi Maris,

Ik sluit me aan bij Sister. Ik vermoed dat je er nog niet voor 100% achter staat. Je laat je duidelijk leiden door je angst. Ik kan je 1 ding zeggen, als jij jezelf maar genoeg inpraat dat je het toch niet lukt.... dan gaat het je ook niet lukken.

Mijn advies is om voorwerk te gaan verrichten. Welke manier van stoppen past het beste bij je. Waar ligt je zwakke punt. Ga hiermee naar de huisarts en praat met hem/haar wat de beste stopmethode is voor jou.

Ik zelf heb het boek van Allen Carr gelezen en slik Champix. Maar dat zijn maar "hulpmiddeletjes".. jij moet de klik zien te vinden om er gewoon nooit meer 1 op te steken. Ik maakte er een spelletje van (ben ik dol op) en wilde perse winnen van het stemmetje in mijn hoofd. Jij bent namelijk de baas en niet je verslaving.
Afleiding zoeken is daarnaast ook vooral de eerste weken een pre.

Ik wil je veel succes wensen :zon

Reactie toevoegen