Ik ben net gestopt

Geplaatst door Albert1965 op 09/03/2013 - 09:24

Lid sinds 05 Mar 2013

9 jaar 5 maanden geleden gestopt

Goedemorgen,

Ik heb zondag 3 maart 2013 om 22.00 mijn laatste sigaret gerookt. Mijn hulpmiddel is champix.

ik ben 47 jaar, getrouwd en heb twee puberende  kinderen, beiden roken niet. Mijn dochter heeft er een gruwelijke hekel aan als er gerookt wordt.

een aantal jaren geleden ben ik al eens 7 maanden gestopt MTV champix. Helaas door een lichamelijk ongemak eens gestart met een sigaartje s'nachts. Best lang kon ik het op de ene houden, maar uiteindelijk breid je het aantal en de momenten waarop je rookt toch weer uit. Na een paar maanden weer fulltime roken, helaas.

snds vorig jaar beloofd aan mijn dochter om toch weer eens te stoppen, na veel uitstellen naar de dokter gegaan en de medicatie gehaald. Ook dit keer totaal geen aversie tegen het roken tijdens de eerste dagen slikken. Altijd jammer als je allemaal verhalen leest dat mensen na 5 dagen minder zin in een sigaret krijgen en jijzelfmgewoon 25 sigaretten kunt roken zonder ook maar een probleem. De zondag van mijn stoppen ben ik begonnen met minderen, ipv 25 sigaretten ongeveer 10. Ik kon het toen niet voor mogelijk houden dat ik de dag erna zou stoppen. Toch gedaan en gewoon zonder probleem, heel raar. Ik drink trouwens nauwelijks koffie en drankjes zal ik de eerste maanden ook nie nuttigen, dat zijn voor mij triggers.

Gelijk na het stoppen is het hoesten gestopt, heb ik geen slijmerijen meer in mijn keel en heb ik het gevoel dat ik niet meer zou uit mijn mond ruik. Ik ruik ook andere rokers als ze terugkomen van roken. Best vies eigenlijk! Voel me goed, alleen rond het middaguur soms even kort dat gevoel.....

Ik wens alle medestoppers veel succes.

groet, Albert

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 09/03/2013 - 12:23

Lid sinds 17 jul 2008

14 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Hallo Albert,

 

Het zou mijn stopverhaal kunnen zijn (maar dan gelukkug een paar jaar terug). Dezelfde stategie ongeveer. De vaste gewoontes wat verbreken, wat minderen en toch maar champix voor de zekerheid.

De laatste dag amper gerookt, omdat ik 's avonds een feesje had waar niet gerookt werd, dus toen ik thuis kwam, een extra dikke sigaret gerold om de allerlaatse trekken te nemen en daarvan te genieten (Mijn moment boven op het terras in m''n eentje). Helaas, door de champix leek het net of ik voor Jan Lul stond te roken. Dat lekkere gevoel van de eerste haal was er niet, de sigaret deed eigenlijk niets meer. Een desillusie dus die laatste - niet vies - maar verder ook niks.

Verder natuurlijk wel de lastige momenten, maar de champix en dit forum helpen je daar wel doorheen.

 

En die `ene` . . . .Ik weet nog dat ik na een jaar of twee eens een paar trekjes van een waterpijp heb genomen. Er gebeurde niet zoveel, maar het eerste waar ik devolgende dag aan dacht toen ik wakker werd, was een Sigaret ! Dit vervelende gevoel heeft ongeveer 2 dagen geduurd, maar het was wel een waardevolle les.

 

Wat minder koffie is altijd goed. Nicotine breekt namelijk cafeïne versneld af. Als je dus stopt met roken neemt het cafeïne gehalte in je bloed toe, zodat je ook nog slecht slaapt (en dat gaat toch al wat lastiger als je stopt). Probeer anders eens wat kopjes cafeine vrije koffie tussendoor.

 

Nou, je gaat het redden, suc6

afbeelding van koud kippetje

Geplaatst door koud kippetje op 09/03/2013 - 21:40

Lid sinds 09 Mar 2013

9 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Houd vol Albert,  op moeilijke momenten zie ik de nicotine gewoon als een vijand die hardhandig verslagen moet worden.

Van iets of iemand anders zou ik het ook niet pikken als deze mij steeds bleef aanvallen en treiteren dus van "nico" ook niet, gewoon proberen zo snel mogelijk uit te roeien....

Ik kan gelukkig nog steeds van koffie genieten, ook nu zonder sigaret, daar ben ik wel blij mee.

Ga door en houd vol!

 

Fijne avond

Geplaatst door Albert1965 op 10/03/2013 - 12:45

Lid sinds 05 Mar 2013

9 jaar 5 maanden geleden gestopt

Bedankt voor julie bemoedigende woorden!

Ik moet zeggen heb het gevoel dat wel gaat lukken, de momenten dat ik niet aan een sigaret denk nemen toe.

 

Fijne zondag gewenst!!

 

Gr

Albert

Reactie toevoegen