Ik doe het! Ik wil het!

Geplaatst door sanne88 op 23/01/2012 - 12:33

Lid sinds 23 jan 2012

Hallo Allemaal..
Ik ben Sanne..23 jaar oud en nu 6 dagen gestopt..met behulp van pleisters..
Ik rook al vanaf mijn 14e ong 20 sigaretten per dag. Ik geniet ontzettend op bepaalde tijden en mis de afgelopen dagen ook echt die rustmomentjes..
Heb het zwaar moeilijk op de dagen dat ik thuis zit(vrij ben) en mijn vriend aan het werk is. Hij is 1 januari 2011 al gestopt zonder problemen. Ik heb het al vaak geprobeerd maar pakte na 1 dag al gauw weer een sigaret. Nu voelen de nicotine pleisters als een steun..Ook al heb ik het gevoel dat ze niet veel doen..Ja op het moment dat je ze net opplakt wel maar na 4/5 uur word ik gek.
Op dag 4 dan ook bedacht om ze gewoon niet op te plakken..dus om 12 uur smiddags pleister eraf..en ja hoor geen verschil nog net zo'n zin als daarvoor. Later op de avond bleken ze wel degelijk nut te hebben. Ik begon te zweten, te trillen en wilde per direct een sigaret. Mijn vriend steunt me erg goed en ik heb een heel fijn doel. Als ik het volhoud dan krijg ik een puppy. De puppys worden 5 februari geboren als alles goed gaat.

Vandaag weer een erg zware dag. Alleen thuis. Alleen maar rotklusjes op het programma (pakketten inpakken voor webwinkel, vaatwasser leeghalen, huishouding etc)
Morgen heb ik mijn laatste pleister van het eerste 7 dagen pakje. Ik wil niet zoals op het pakje staat maanden gebruiken simpelweg omdat we daar geen geld voor hebben.
Nu had ik bedacht 7 dagen de zwaarste pleisters(waar ik aan zit op dag 6) dan een week de lichte pleisters en dan stoppen..
Kan iemand me vertellen of dit een goed plan is of dat ik beter na morgen na mijn laatste sterke pleister helemaal stop?

Het slechte nieuws is dat ik nog elke minuut aan een sigaret denk..het goede nieuws is dat roken al begint te stinken (veel rokers in ((werk))omgeving)
En waar haal ik zo'n gaaf plaatje weg voor onder mijn berichten?
Groetjes

Geplaatst door sanne88 op 23/01/2012 - 13:36

Lid sinds 23 jan 2012

Ahh al uitgevogeld..plaatje is here

afbeelding van mooog

Geplaatst door mooog op 23/01/2012 - 14:58

Lid sinds 14 jan 2011

12 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Sanne,

De eerste week zit er al op! en dat is toch hartstikke goed. Ik heb geen verstand van pleisters of andere hulpmiddelen want ik doe het Cold Turkey en het is af en toe gewoon verdomd moeilijk. Gewoon lekker bezig blijven en voor je het weet is de dag alweer voorbij. Bekijk het dag per dag en op een gegeven moment gaat het makelijker worden.

Heel veel succes!

Mooog

afbeelding van Yaro2009

Geplaatst door Yaro2009 op 23/01/2012 - 16:55

Lid sinds 21 jun 2011

Hallo Sanne, je begint in ieder geval vroeg genoeg met stoppen.
Ik kan je ook niet helpen met de vraag over de pleisters. En hoe je ook stopt, het zijn hulpmiddelen. De rest moet je zelf doen. Zet hem op en echt even doorzetten.
Heel veel plezier met het uitzoeken van je pup als het zover is.

afbeelding van Brigitte30

Geplaatst door Brigitte30 op 23/01/2012 - 21:34

Lid sinds 08 jan 2012

Wat een leuk vooruitzicht heb je. Wat voor ras is je toekomstige pup?  Want je gaat het natuurlijk volhouden he, want zo'n schattige pup kun je echt niet laten schieten. Hier lopen 2 bullmastiffs en die gaan me helpen om te stoppen met roken (nog meer wandelen, afleiding etc haha).

Ik zelf ga woensdag stoppen mbv Champix, dus kan je niet zeggen hoe of wat met pleisters maar als je het nog zo moeilijk hebt zou ik toch maar extra pleisters halen, en wbt het geld, anders rookte je het op toch?

Heel veel succes!!

afbeelding van karolina

Geplaatst door karolina op 24/01/2012 - 04:52

Lid sinds 24 jan 2012

Hoi Sanne,

Ben geen stopexpert en ook geen expert met pleisters. Ik heb de eerste 3 dagen pleisters gebruikt(nu 1o dagen gestopt). Uiteindelijk vergat ik ' sochtends een erop te doen en bedacht later dat ik het eens zonder zou proberen. Ik merkte net als jij weinig verschil met de pleisters, tot een bepaald moment. Echter heb ik dat moment doorstaan(je wil niet weten HOE... vloeken,tieren,deuren smijten de hele rimram). Maaaar de volgende dag ging dat een stuk beter. Dus dat was even een heeel heftig moment maar toen ik die dag doorstaan had, ervaarde ik de volgende dag hetzelfde als MET pleister. Dus tsja.. ik ervaar het nu wel als doable.. Mijn moeder adviseerde ook de pleisters niet meer te gebruiken omdat je lichaam niet afkickt van de nicotine, het is puur de gewenning van het roken die je afleert. Echter het extreme afkicken van nicotine schijnt maar 3 dagen te duren. En ik vond het verschil tussen met of zonder pleister na die ene horrordag erg klein.. (zou wel ff gezelschap zoeken dat tegen een stootje kan als je van plan bent te stoppen met de pleisters..haha).

Overigens is dit puur mijn eigen ervaring en ben ik momenteel nog steeds een klein bommetje dat op ontploffen staat, dus misschien is mijn ervaring niet echt het juiste voorbeeld;-)

Succes! 

Geplaatst door sanne88 op 24/01/2012 - 13:03

Lid sinds 23 jan 2012

We krijgen een asbakje.. moeder lijkt op malthezer/tibetaanse terrier.. leuk sociaal beest.. moet ook wel met mijn werk met kids(zorgboerderij)
Heb nu al zin in de wandelingen etc..moet afleiding hebben!!

Karolina, wat je zegt klinkt idd heel logisch en dit gevoel had ik afgelopen week ook al..vind het afblijven nog steeds net z moeilijk als dag 1, merk geen verbetering..vind niet echt dat er een afbouwmethode etc in zit..
Ik had dat exploderen idd donderdagavond.. ik zit ook te dubben wanneer hij er af moet .. donderdag had ik hem er rond 12u af en rond half 7 werd ik chagie en boos en aaargh..Als ik dat nu doe zou het precies zijn als mn vriend weer thuis is en ik dus niet meer sneeky naar de winkel kan..Ga het direct maar proberen..ben er klaar mee haha
Dankje voor de tips :)

afbeelding van karolina

Geplaatst door karolina op 24/01/2012 - 13:22

Lid sinds 24 jan 2012

Succes!!!!

Reactie toevoegen