Ik ga stoppen!

afbeelding van Wientje

Geplaatst door Wientje op 06/06/2012 - 11:53

Lid sinds 06 jun 2012

11 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo allemaal,

Ik ben Wientje en ik wil graag stoppen. Mijn voorgenomen stopdatum is 10 juni. De dag daarvoor vier ik mijn verjaardag en wil dan nog even niet moeten omgaan met de drang om te roken en van jezelf niet mogen roken.

Mijn motivaties zijn gezonder door het leven willen gaan. Vroeger sporte ik op hoog niveau, hoewel ik nog regelmatig sport, weet ik uit ervaring dat als ik even gestopt ben met roken mijn longinhoud veel groter is en mijn duurconditie beter is. Dit wil ik graag terug.
Een andere belangrijke reden is dat mijn man en ik graag een kindje willen. Zelf zou ik graag gestopt willen zijn voor ik zwanger ben (als ons dat lukt). Het lijkt mij niets om als je er net achter komt dat je zwanger bent, met alle stress die dat misschien met zich meebrengt, ook nog de stress van het stoppen met roken te moeten hebben.

Er zijn al meerdere pogingen gedaan, ook samen met mijn man. Mijn man is het gelukt en hij is al ruim 3,5 jaar rookvrij. Eigenlijk ben ik jaloers op hem...
Mijn valkuilen zijn mijn vrijwilligerswerk bij een poppodium. Daar wordt veel gerookt en is ook de plek waar ik meestal zwicht. Ook op mijn gewone werk in de pauze is een moeilijke voor mij. Dit zijn eigenlijk mijn enige valkuilen. In het verleden ben ik er niet tegenop gewassen geweest. Ik hoop dat jullie mij tips kunnen geven over hoe er mee om te gaan. De trucjes die mijn man toen gebruikte werken niet voor mij, helaas....

afbeelding van Pluk

Geplaatst door Pluk op 06/06/2012 - 11:58

Lid sinds 06 jun 2011

7 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Wientje,

 

Welkom hier en succes!

Je hebt redenen en motivatie genoeg zo te lezen om het vol te kunnen houden. Verander wel in je eerste alinea even het "niet mogen roken van jezelf"  in "niet willen roken". Dat is een belangrijk verschil in je hoofd. De knop moet om! Roken is niet lekker, het helpt je nergens bij, maakt je niet leuker of gezelliger. Denk er maar eens goed over na, het is eigenlijk nergens goed voor.

 

Bedenk van tevoren goed wat je gaat doen in een moeilijke situatie. Zorg bijvoorbeeld dat je altijd een lolly bij je hebt, of zoek op een andere manier afleiding. Vertel de mensen om je heen dat je gestopt bent en vraag hen je te steunen. Vraag hen ook je zeker geen sigaret aan te bieden!!

 

Uiteindelijk lukt het gewoon alleen maar als je het echt wilt. Jij maakt die keuze, en daar kan niemand je echt bij helpen.

Zorg dat alle achterdeurtjes dicht zitten en excuses overboord gaan, en steek gewoon nooit meer een sigaret op. Dat zal af en toe echt verdomd moeilijk zijn, maar sta jezelf niet toe daarover te twijfelen.

 

Zet hem op!!

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 06/06/2012 - 12:00

Lid sinds 31 jan 2012

Wientje gefeliciteerd met dit geweldige besluit want niet roken is inderdaad zoveel gezonder.

 

Ik denk dat je nu al spanning opbouwt wat niet goed is, er zijn meerdere pogingen gedaan en het is niet gelukt door nu al daar bang voor te zijn is niet goed hierdoor hebben Nico en Tine al een voorsprong. Jij bent bang voor het podium en in de pauzes je fixeerd je daar nu zo op dat je al bang bent voor die momenten, Nico en Tine zullen ze daardoor  aangrijpen om het jou wel heeeeeeel moeilijk te maken.

 

Maar Wientje Nico en Tine zijn niet zo slim als ze denken dat ze zijn want zij moeten gewoon leren dat het poppudium en de pauze ook zonder sigaret kunnen dat is het enige wat je hoeft te onthouden en hoeft te gaan doen die 2 leren dat JIJ de baas bent en dat JIJ beslist wat er gebeurt.

 

Natuurlijk komt daar tegenstand op Nico en Tine accepteren dat niet maar die leren heel snel dat zeuren geen oplossing is.

Wees sterk en met het vooruitzicht dat er wellicht een baby komt is er een extra stimulans om vol te houden toch?  

afbeelding van Wientje

Geplaatst door Wientje op 06/06/2012 - 12:14

Lid sinds 06 jun 2012

11 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Dank jullie wel voor de snelle reacties! Dat vind ik heel fijn!

Pluk: je hebt helemaal gelijk! Niet mogen van jezelf moet niet willen worden. Een deel van de tijd is het ook niet willen. Maar helaas is het een deel van de tijd ook niet mogen. Daar moet ik vanaf. De knop is in beweging, maar nog niet volledig om.
Ik hik al bijna een jaar aan tegen stoppen met roken. Vooral als ik in het rook gedeelte van een kroeg of het poppodium ben. Dan rook ik en denk ik waarom rook ik eigenlijk. Zo lekker is het helemaal niet. Het is alleen een vreselijke gewoonte op zo'n moment. En vooral met een drankje erbij kan ik de een na de ander wegdoken. Dat wil ik niet meer en sta er al steeds meer bij stil.

Mariejan, ik zie er inderdaad een beetje tegenop, die momenten die moeilijk geweest zijn voor mezelf. Alleen heb ik het idee dat het veel sterker overkokmt dan hoe ik het voel.
Ik wil goed voorbereid die momenten in gaan. Dat heb ik in het verleden niet gedaan, of halfslachtig. Dit keer wil ik het goed doen! Mijn voornem is dat dit mijn laatste poging word. Een succesvolle poging!
Ja, de motivatie is er nu! En ik wil alles bij zetten om die motivatie te behouden!

afbeelding van roos

Geplaatst door roos op 06/06/2012 - 13:14

Lid sinds 30 okt 2010

Hallo Wientje, ik bemerk bij jou hetzelfde wat ik ook had.

Het angstzweet brak mij al uit bij alleen het idee van stoppen.

Als je bij voorbaat al aan jezelf twijfelt ( wat ik heel erg deed )

ga dan op zoek naar een hulpmiddel.

Ik ben zelf gestopt met hulp van pleisters .

Het haalde de scherpe kantjes van het stoppen  af, en ik heb het gedaan.

Ben na 33 jaar een pakje per dag ,al bijna

2 jaar clean.

Je zult de rest van je leven er stil bij moeten staan dat je een ex-rookster bent.

Je zult nooit een niet - rookster worden.

Hou dat in je achterhoofd en de kans dat je in een valkuil dondert neemt gelijk

heel erg af.

Je mag nog wel roken,maar je wilt niet meer.

Onthou één regel.......................die ene bestaat niet ...........................en het

komt helemaal goed met je.

Maak een eigen dagboekje aan.

Klieder mee bij de junigroep, zal de linkjes voor je plaatsen.

En kom zo vaak als je er behoefte aan hebt hier.

Lees ook het volgende verhaal, erg leerzaam. http://www.ikstop.nl/vertalingen-whyquitcom

 

Als bij deze link één keer een berichtje post, ben je binnen. http://www.ikstop.nl/de-juni-stoppers-2012

 

En op http://www.forumticker.nl/ kun je je eigen ticker maken.

 

En hier kun je je eigen dagboekje beginnen.http://www.ikstop.nl/forums/lijsten-clubs-en-dagboeken/dagboeken-van-onze-stoppers

 

Veel succes, en je hebt de beste beslissing

van je leven genomen.

 

 

Groetjes Roos.

afbeelding van vlekkie

Geplaatst door vlekkie op 07/06/2012 - 16:26

Lid sinds 07 jun 2012

Hey Wientje,

Goed zo! De eerste stap is gezet, het willen stoppen! Probeer er niet teveel tegenop te zien, en misschien te kijken of er een hulpmiddel is dat je kan helpen. De vorige keren dat je gestopt bent is het helaas niet gelukt om het vol te houden, maar je hebt in die keren wel heel wat geleerd over jezelf, roken en die moeilijke momenten. Je hebt nu de ervaringen van de vorige keren, leer daarvan. En zie het inderdaad als iets wat je niet meer hoeft, dat scheelt al een hele berg stress en spanning in je hoofd!!!

Heel veel succes alvast, ennuh je kan het!!!

afbeelding van Wientje

Geplaatst door Wientje op 08/06/2012 - 21:58

Lid sinds 06 jun 2012

11 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Morgen is de laatste dag dat ik rook. In huis mag er morgen op het feestje niet gerookt worden. Iedereen gaat maar buiten staan! Wat zal dat zondag gaan schelen in de stank in huis!
Door het niet meer binnen roken, rook ik veel minder. En ik sta er bij stil dat ik rook. Het is minder een automatisme. Niet meer bij elk reclameblok een peuk opsteken, niet meer meteen na het eten.
Ik heb een beetje kunnen wennen. Morgen de laatste dag, daarna een ex-rookverslaafde.

afbeelding van biancastopt

Geplaatst door biancastopt op 08/06/2012 - 22:03

Lid sinds 07 jun 2012

hey wientje!

succes zondag dan is het ook mijn eerste stopdag!

afbeelding van vlekkie

Geplaatst door vlekkie op 08/06/2012 - 22:31

Lid sinds 07 jun 2012

Een heel gezellig en fijn feestje morgen, en vanaf zondag heel veel succes! Je kan het!!

Geplaatst door Ace op 09/06/2012 - 09:06

Lid sinds 16 nov 2009

Veel plezier op je feestje vandaag! We zien je morgen als niet roker terug :-)

afbeelding van Kimmie.2012

Geplaatst door Kimmie.2012 op 09/06/2012 - 10:25

Lid sinds 21 mei 2012

Goedemorgen,

Allereerst wens ik Wientje en Bianca veel succes met het stoppen.
En Wientje gefeliciteerd met je verjaardag!

Goed van jullie dat je deze stap hebt genomen! Ik ben sinds 21 mei gestopt en het gaat best wel goed. Dat wil niet zeggen dat het gemakkelijk gaat maar als je achter je stoppoging staat dan moet het lukken. Voor mij is het de derde keer en de laatste keer en wil net als jullie een gezondere toekomst tegemoet gaan. Zelfs mijn moeder van 81 jaar heeft vijf weken geleden besloten om te stoppen. Ze kan nu zelfs beter lopen! Zo zie je maar weer wat een impact het heeft op je lichaam.

Wientje ik wens je een fijne verjaardag vandaag :-) en morgen met succes stoppen en natuurlijk ook Bianca succes morgen!

We horen nog wel het het verder met jullie gaat.

Gr. Kimmie

Roken kost veel geld

afbeelding van Wientje

Geplaatst door Wientje op 11/06/2012 - 09:51

Lid sinds 06 jun 2012

11 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hee allemaal,

Mijn feestje was leuk. Helaas gisteren minder omdat ik te weinig slaap en te veel alcohol had. Wist in het begin niet of ik nou een kater had of een migraine aanval. Maar die eerste stopdag was daardoor wel vrij makkelijk. Heb namelijk de hele dag in bed gelegen. Ik geloof dat ik er twee uurtjes uit geweest ben en even tv gekeken heb.
Vandaag dag nummer twee. Zou eigenlijk met de fiets naar het werk gaan, maar dan kom ik nat aan. Om over je natte kleding werkkleding aan te moeten doen is niet fijn. Dus dat wordt de bus. Ben benieuwd hoe veel trek ik in sigaretten ga hebben bij de bushalte. Ik ga het natuurlijk niet doen, maar ben benieuwd hoe ik me zo ga voelen.

afbeelding van Ciska

Geplaatst door Ciska op 11/06/2012 - 10:46

Lid sinds 29 apr 2012

12 jaar 2 maanden geleden gestopt

Hoi Wientje, en Bianca

 

Heel veel succes vandaag

samen gaat het lukken hoor  het is niet gemakkelijk maar het is te doen

Kom maar veel op deze site , dat heeft mij ook in het begin door heel veel moeilijke momenten heen gesleept

Als het even niet gaat ,trek je maar aan de bel en we zijn er ook voor jullie

 

Gr Ciska

afbeelding van Wientje

Geplaatst door Wientje op 11/06/2012 - 17:12

Lid sinds 06 jun 2012

11 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Het gaat goed vandaag! Heb eigenlijk geen een keer gehad dat ik wou roken. Ik denk wel na over roken en volgens mij beheerst het wel het grootste deel van de dag mijn gedachtes, maar ben tot nu toe nog niet in de verleiding gekomen. Het schijnt dat het getal 3 spannend is. 3 dagen,3 weken, 3 maanden, het schijnen dagen te zijn die moeilijk zijn. We gaan het morgen merken. Waar ik nu sta met mijn stoppen met roken, gecombineerd met de moeite die het me tot nu toe kost, ik ben nu zo trots op mezelf.
Hoe gaat het met jullie?

afbeelding van Ankie_73

Geplaatst door Ankie_73 op 11/06/2012 - 17:38

Lid sinds 30 mei 2012

Succes Wientje! De eerste stap is in ieder geval gezet! yes

afbeelding van vlekkie

Geplaatst door vlekkie op 11/06/2012 - 21:34

Lid sinds 07 jun 2012

Het begin is er!!! Heel veel succes!

Reactie toevoegen