ik ontplof...

afbeelding van Kermit

Geplaatst door Kermit op 16/12/2013 - 20:57

Lid sinds 16 dec 2013

Hoi allemaal. Ben 30/10 gestopt en met behulp van E-cig binnen 2 weken helemaal geen nicotine nix meer. Hoera. Van de gebruikelijk afkickverschijnselen niet zoveel last, je moet het vanzelf wel echt willen. Ben nu mentaal niet meer afhankelijk van sigaretten of nicotine en dat is best fijn. Maar....

Ik blaas op als een ballon. Kan niets eten of ik moet er een doos Rennies achteraan gooien en dan nog komt het mijn neus uit. Slaap niet van de pijn&maagzuur. Ben bij mijn arts geweest en heeft me een maagbeschermer met vezels gegeven om de boel in toom te houden en weer aan de gang te krijgen.

De stoelgang is van elke dag naar zo nu en dan gegaan (zoals bij zovelen). Ik blijf maar gas vasthouden, ik lijk wel 5 maanden zwanger (en dat voor een man, haha geen gezicht..en dat nu al bijna 6 weken...wordt je ook heel gezellig van, de afgelopen week alleen maar ruzie thuis)

indecision

Vandaag trok ik het helemaal niet meer, zo opgeblazen dat mijn ribben en middenrif zo veel pijn deden dat ik vanavond uit pure ellende een pak peuken heb gekocht. Zo gauw ik de winkel uit was heb ik er een opgestoken en daarna zeker en kwartier staan boeren en toen moest ik naar huis racen omdat er aan de andere kant ook van alles uit wilde.  (beetje vies praatje, sorry).

Wat een opluchting... smileysmiley Ik denk dat ik het wel aankan om per dag maar 1 sigaretje  te roken..maar dat is wel een mooie valkuil vanzelf, heb 30 jaar lang een pakje p/d weggestoomd...dus de kans dat het er 5 worden en dan 10 en dan weer...jakkes.

Goed, blijven roken is vanzelf geen oplossing, maar ik zie nu even geen ander uitweg. Ik kan zo echt niet verder.  Ik vind het heel gek dat er zoveel mensen zijn die dit probleem hebben en het er op lijkt dat er niets op de markt is wat hetzelfde effect heeft om van dat gas af te komen...Help?

Groetjes

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 17/12/2013 - 22:29

Lid sinds 05 aug 2013

7 jaar 3 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Goh, goed dat je je verhaal verteld. Ik heb het niet tot in detail gelezen, maar het moet erg heftig voor je zijn. Ik snap best dat je even de fout in bent gegaan. Maar misschien wordt het makkelijker als je gaat googelen op middeltjes. Hier hoor ik weinig over gassen, maar er is echt veel te vinden op internet ivm gas.

Dit heb ik gevonden: Het kan zijn omdat je darmen nu juist beter gaan werken. Het kan door de stress zijn. Als je rookt blaas je heel vaak lucht uit per dag. Dat doe je nu niet meer

Gasmasker ;-)

Geen troep eten.

Gas niet binnen houden

Detoxdrankjes

Lijnzaad Venkeltabletten Venkelthee

Stoppen met zuivel (?)

Niet teveel pasta zetmeel producten

Zoethoutthee (extract) karwijzaad

 

 

 

Geplaatst door Lizz op 18/12/2013 - 10:13

Lid sinds 11 dec 2013

Hoi Kermit, dat klinkt afschuwelijk, inderdaad.

Twee tips: elke ochtend een glas lauwwarm water drinken op je nuchtere (!) maag. Dagelijks een lepel olie, bijv. lijnzaadolie.

afbeelding van Lia 1960

Geplaatst door Lia 1960 op 23/12/2013 - 21:42

Lid sinds 04 nov 2010

Hoi Kermit,

Wat herken ik je verhaal  maar bij mij wordt het gegooid op een spastische darm? Ik lijkt wel een half jaar zwanger, het ziet er niet uit naast de extra kilo,s vh stoppen met roken en alles in en op je buik natuurlijk!!! Pfff.......

Het voelt niet goed, alle kleding staat beroerd en dat maakt je gauw erg dri als je in de spiegel kijkt. Ik las vanavond iemand die zei dat het door de overgang kwam??? Daar heb jij als man niets aan he? Hihi...

Ik heb al van alles geprobeerd , wordt er gek van dus ben erg blij met je berichtje, wie weet wat voor antwoorden er nog komen?

Gr. Lia

afbeelding van Lia 1960

Geplaatst door Lia 1960 op 23/12/2013 - 21:44

Lid sinds 04 nov 2010

Depri als je in de spiegel kijkt had daar moeten staan...?

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 24/12/2013 - 01:07

Lid sinds 05 aug 2013

7 jaar 3 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi Lia, vervelend. Heb je er al 8 maanden last van? Wat heb je al geprobeerd? Die zakjes dat klinkt als psylliumzaad. Heel veel water bij drinken anders kun je nog verder verstopt raken.

Mss hoopgevend maar bij mij gaat het sinds een week weer goed. Het viel me ook op dat er bij mij veel lucht uitkwam. Volgens mij werkt Dr kneipp stoelgangthee toch wel heel goed. Een glas, bij 2 als je het niet kent, kunnen je darmen ook geirriteerd raken. Ik doe veel vloeibaar eten om zoveel mogelijk vocht binnen te krijgen. Linzensoep met rode peper erdoorheen. Misschien helpt de zuurkool ? Dat heb ik ook veel gegeten. En ' smorgens idd wrm water en kiwi's. Dadels. Dit heb ik van de week gegeten. Je moet wat experimenteren ermee. Ik ben ook bij de bekkentherapeut geweest omda thet daar ook op werkte. En let er steeds op dat ik weer naar m'n buik ga ademen. Mss hielp dat ook.

Liefs, PM

afbeelding van Lia 1960

Geplaatst door Lia 1960 op 24/12/2013 - 22:02

Lid sinds 04 nov 2010

Hoi PM, 

 

Ik worstel al langer met die opgeblazen buik. Het is echt niet leuk meer hoe opgezet en dik die kan worden!!!

Arts gooit het op van alles eigenlijk; overgang, ouder worden, stoppen met roken dus stofwisseling, spastische darm.......

Punt is echter dat ik er ongelukkig van wordt en het heel vervelend vind om ineens dik te zijn. Van 54 kilo naar 70 kilo???

dat zal wel met het stoppen te maken hebben maar alles zit in of op de buik en dan ook nog eens dat die buik enorm gaat opblazen....!

Het voelt zeer vervelend en het ziet er niet uit.

Ik heb nav deze berichtjes vandaag al kiwi,s gekocht, niet geschoten altijd mis toch?

Ik ga na de kerstdagen de thee halen die jij beschrijft PM, ik heb hem nu gewoon vd supermarkt.

Ik probeer van alles en net als ik denk dat iets werkt dan merk ik dat het niet werkt? Ik  moet wel echt letten op het drinken maar als ik erop let gaat dat goed.

Ik denk weleens; hoeveel zal er wel niet in mijn darmen zitten ondertussen maar als ik een homeopatisch middeltje neem om te kunnen poepen dan valt dat elke keer toch erg tegen? Ik doe dat middeltje misschien 3 x per jaar en verwacht dan enorm veel maar dat is het echt niet?

Wordt er zoveel gebruikt door mijn lichaam en is er niet meer of zit alles ergens nog steeds???

Raar verhaal en rare vraag misschien?

Ik ga de kiwi,s proberen en Deens kijken of het wat voor me doet!

Dank voor je antwoord in ieder geval!

Liefs Lia

Geplaatst door Lizz op 27/12/2013 - 11:19

Lid sinds 11 dec 2013

Lia, je huisarts kan je Movicolon voorschrijven, als je dat een poosje gebruikt ben je tenminste wat kwijt... Het zijn zakjes die je in water moet oplossen en het is niet zo agressief. Zelf gebruik ik het ook regelmatig als het weer even niet 'wil'. 

afbeelding van Lia 1960

Geplaatst door Lia 1960 op 27/12/2013 - 19:31

Lid sinds 04 nov 2010

Ik ga morgen eerst lekker voor 8 dagen naar Praag. Daarna ga ik op mijn eten letten, afslanken, bewegen en ik denk eraan om even langs de huisarts te gaan. Misschien eens vragen om te testen op allergieën, testen op bacteriën??? Ik ben geen arts maar uitsluiten van dat soort dingen is misschien ook goed en dan eens praten over die opgezette plofbuik vol met lucht.

Ik slik al Volcosan oid, dat is ook vezels voor de ontlasting maar of dat nou wat doet???

Ik twijfel er erg aan ondertussen en probeer genoeg te drinken hoor?

Las op een site ergens allemaal verhalen over niet naar de wc kunnen als je stopt met roken, dat duurt bij anderen ook erg lang zo te lezen?

De opgeblazen buik vind ik het ergste, dat ziet er niet uit en voelt ook.......opgeblazen?!

Mochten jullie iemand langs zien zweven dan ben ik dat waarschijnlijk......helium is er niks bij!

Gr. Lia

Geplaatst door steve (niet gecontroleerd) op 17/01/2018 - 16:33

Lid sinds

Na 43 jaar ben ik gestopt met roken na 2 maanden had ik steeds last van maagzuur nu na 6 maanden kan ik haast niets meer eten of ik moet boeten alleen maar maagzuur pijn in mijn lichaam opgeblaasen buik .help help help

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Mysc op 17/01/2018 - 17:17

Lid sinds 31 okt 2017

5 maanden 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Misschien gewoon even de huisarts bellen? 
Het kan gewoon toeval zijn dat het zo samen valt, alhoewel het 2 maanden na het stoppen kwam dus vraag me een beetje af waarom je denkt dat het door het stoppen komt..
6 maanden al last.. waarom heb je geen huisarts gebeld????  -boeten waarvoor? - 

 

Geplaatst door Mvan gerte (niet gecontroleerd) op 27/10/2018 - 23:50

Lid sinds

Herkenbaar ..jaar gestopt met roken..een buik als een 5 maanden zwangere dame ...veel oprispen,boeren, zuurbranden, keel brandt enorm...10 kilo in de plus..voelt als een straf terwijl ik juist beloning had willen voelen..ps ik kan nicotine niet meer ruiken..zo vies...

Geplaatst door flipke (niet gecontroleerd) op 04/04/2020 - 16:55

Lid sinds

Hoi ik ben nu ook 2 maanden gestopt en alles wat ik hier lees is heel herkenbaar (keelpijn,opgeblazen gevoel,maagzuur enz.

ik ben ook sterk van plan om terug naar een sigaret te grijpen als dit niet ophoud.

kan iemand mij helpen  

 

Geplaatst door Lisaj (niet gecontroleerd) op 07/05/2020 - 23:52

Lid sinds

Ergens ben ik blij om dit te lezen, ondanks dat het echt iets vervelends is. Ik ben werkelijk vandaag nog maar een week gestopt, maar kreeg gelijk last van al deze klachten. Ben van mezelf vrij slank gebouwd, maar nu is mijn buik opvallend flink opgezet. Ik voel me ook opgeblazen en ontlasting is bijna geen sprake meer van... Wat moet je ermee??

Geplaatst door Martine (niet gecontroleerd) op 16/12/2020 - 09:36

Lid sinds

Ik ben nu 10 maanden gestopt met roken maar ook zoveel last van mn buik en maag. Opgezet alsof ik 6 maanden zwanger ben. Ook 15 kilo aangekomen . Ik wil echt niet meer roken maar dit vind ik echt verschrikkelijk! Ik eet al geen brood meer, sport elke dag, wandel 4 x p dag met mn honden... ben ook in de overgang. Wat kan ik doen?

Reactie toevoegen