Ik stop met Champix- de evolutie

afbeelding van Anja78

Geplaatst door Anja78 op 18/02/2012 - 12:26

Lid sinds 05 feb 2012

Hallo,

 

in dit bericht wil ik schrijven over mijn ervaringen met Champix. Ik ben nog maar net begonnen aan de kuur, dus ik ga probeer om het zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven.

 

Vijf dagen geleden ging ik naar de dokter om me een proefverpakking Champix te laten voorschrijven. De batch van deze verpakking moet ik gebruiken om me aan te melden op een website, dit is verplicht om een terugbetaling te krijgen voor de volledige kuur. De proefverpakking was voor eigen rekening: ongeveer €50.

Dag 1, 2, en 3 nam ik 1 pilletje van 0.5 mg 's morgens.

Ik heb vanaf dag 1 al gemerkt dat het effect van de sigaret afneemt., toch ben ik nog blijven roken.  Dat mag ook nog voor even, want tussen dag 8 en dag 14 moet ik mijn stopdag kiezen.

Ondertussen zit ik aan dag 4. Vanaf vandaag zal ik twee pilletjes per dag nemen van elk 0.5 mg: eentje 's morgens en eentje 's avonds.

Ik rook nog steeds en merk zelfs dat ik de neiging heb om de ene na de andere sigaret op te steken: het effect is namelijk aan het verdwijnen. Toch frustreert dat me eigenlijk niet. Ik voel me kalm en rustig en ben me aan het bezinnen over hoe het nu verder moet. De sigaretten die ik nu rook voelen aan als nutteloos: het lijkt wel alsof Nico en Tine zich ergens verstoppen???

ik bekijk mijn bureau en zie de puinhoop. Ik rol al sinds mijn veertiende en merk nogmaals op hoe smerig mijn werkplek eruit ziet.

Vanavond na het werken zal ik mijn huisje kuisen en rook-vrij maken. Ik ga alvast naar de winkel om een lekkere spray te halen. En vanavond wordt het ook  tijd dat ik me aanmeld op de website die bij de Champix-kuur hoort.

Vanaf morgen mag ik van mezelf enkel nog buiten roken. Dat is niet leuk, met dit weer, maar aan  de andere kant: Champix lijkt me rustig te houden. Misschien dat ik minder buiten zal staan dan ik denk. Ik duim alvast voor mezelf.

Morgen meer nieuws!

 

groetjes van Anja.

afbeelding van Anja78

Geplaatst door Anja78 op 18/02/2012 - 18:08

Lid sinds 05 feb 2012

Update :

 

Het is nu avond en ik ben de hele tijd bezig met die sigaretten. Hoe meer ik er rook, hoe vreemder ik me voel. Het heeft geen zin meer om te roken. Ik steek er eentje op en ik voel niet wat ik zou moeten voelen. Opnieuw eentje opsteken?

Ik vrees dat het niet gaat helpen.

Ik verlang naar iets in mijn sigaret dat er niet meer lijkt in te zitten en dit voelt heel eigenaardig.

Ik voel de drang om dan maar wat te gaan eten, maar dat is niet de weg die ik wil opgaan.

Wat nu?

Ik ga een potje koffie zetten zodat ik klaar ben voor mijn kuisavond. ik moet dringend mijn zinnen verzetten.

 

Geplaatst door johnny op 19/02/2012 - 11:44

Lid sinds 05 feb 2012

hoi,

 

zoals ol al zei,je moet het zelf doen,verstand op 0 en stoppen met die rotzooi.

 

johnny

afbeelding van Manus

Geplaatst door Manus op 19/02/2012 - 14:03

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 3 weken geleden gestopt met Champix.

[quote=johnny]

hoi,

zoals ol al zei,je moet het zelf doen,verstand op 0 en stoppen met die rotzooi.

johnny

[/quote]

 

Je weet duidelijk niet waar je over praat.

Champix heeft mij van de verslaving af geholpen en is het beste hulpmiddel wat dat betreft.

Waar niets anders me tot stoppen kon brengen heeft di middel me gered.

 

@ Anja 

Volg de kuur zoveel mogelijk volgens de beschrijving.

Niet knoeien met doseringen als het goed gaat.

De periode met de pillen voor het stoppen merk je nog niet zoveel.

Het moment dat je stopt zal echter duidelijk worden dat de pillen de behoefte voor het grootste gedeelte onderdrukken.

Stoppen wordt gemakkelijker, maar er moet wel nog wat uit je zelf komen.

100% overtuiging en motivatie moeten ten gronslag liggen aan je stoppoging.

Dan gaat het lukken.

 

Lees ook even mijn dagboek hoe het mij verging.

Daar staan alle facetten beschreven van mijn belevenissen met dit middel en wat het al zo oproept.

http://www.wijvallenaf.nl/weightwatchers/viewtopic.php?f=10&t=1296

afbeelding van jackstoptnuecht

Geplaatst door jackstoptnuecht op 19/02/2012 - 15:35

Lid sinds 10 jan 2012

12 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hey Herman hoe is die? Alles goed hoop ik, hier gaat het zo zo, net weer een zware drie dagen achter de rug maar gelukkig weer in rustiger vaarwater nu, denk dat ik de ergste dingen wel gehad heb, evenarend komen de dagen misschien nog wel terug maar heb ze tot nu toe allemaal overwonnen dus volharden is alles wat nu nog nodig is. Ik moet zeggen dat ik zelf ook helemaal niks met hulpmiddelen heb, al die pleisters en kauwgom en wat dan ook vind ik persoonlijk onzin, maar goed er is ook nog zoiets van, kracht van de suggestie, dus ja als het helpt om die peuk te laten liggen heeft het uiteindelijk toch wel nut natuurlijk, maar denk dat je met een placebo hetzelfde resultaat krijgt. Voor champix is dat anders natuurlijk, dat is echt een medicijn en kan je denk ook alleen maar op doktersrecept krijgen. Dat is werkt op de chemische huishouding en is in die zin wel nuttig dus. Fantastische uitkomst voor mensen die het echt niet redden om ct of met huis tuin en keuken onzin te stoppen. UIteindelijk maakt het toch niks uit, ik pleur tientallen euros over de balk op het moment aan gewone kauwgom, mac bezoekjes en ander snaaigoed, ik ben duurder uit dan toen ik rookte, maar goed lekker belangrijk allemaal zo lang je maar stopt met die klote verslaving en hoe je het doet ja whatever als je het maar doet toch. Ik hoop dat jij ook weer een beetje rust hebt gevonden, die jetters van januari waren toch een hand vol, ik kon het niet iig maar kan nu ook wel weer wat meer aanwezig zijn op het forum omdat ook ik in rustiger vaarwater kom. Het gaat langzaam maar zeker de goede kant op.

Groetjes Jack o en ps wow de vrouw ook al 58 dagen gestopt die is al verder als ons dus, wij begiinen langzaam tegen de 50 dagen te tikken.

afbeelding van Nietje

Geplaatst door Nietje op 20/02/2012 - 13:26

Lid sinds 30 jan 2012

12 jaar 4 maanden geleden gestopt met Champix.

Hou vol Anja, je kan het.

Ik ben ook gestopt met Champix 3 weken geleden en het gaat nog steeds goed. Ik heb erg veel steun hier in het forum. Je kan je ook aanmelden bij de februari stoppers op deze site, dan heb je lotgenoten die ongeveer in dezelfde periode gestopt zijn.

Succes en zet 'm op !!!!!

groetjes Anita

 

afbeelding van Anja78

Geplaatst door Anja78 op 20/02/2012 - 14:17

Lid sinds 05 feb 2012

Oké, een kleine update,

mede door het lezen van het forum besloot ik eergisterenavond al om te proberen om te stoppen. Ik hield mijn tabak onder de kraan en daar gingen de teer en de nicotine.

 Het  gaat tot nu toe vrij goed. Ik voel niet de drang om tabak te gaan kopen, al miste ik vanmorgen mijn sigaretje bij de koffie wel. Verder ben ik hongeriger dan anders, maar ik probeer eraan te weerstaan. Gisteren wel alles gegeten wat ik maar kon eten en eergisteren ook. Vanaf vandaag ga ik op mijn lijn letten.

Ergens ben ik opgelucht dat ik al een stopdatum heb gekozen, eerder dan gepland.  Het voelt goed zo.

 

afbeelding van Anja78

Geplaatst door Anja78 op 20/02/2012 - 14:27

Lid sinds 05 feb 2012

Hey Anita,

Ik ZAL volhouden en ik heb me bij de februari-stoppers gevoegd, Ik ben van plan om niet meer los te laten. Fijn om te lezen dat het na 3 weken nog steeds goed gaat, ik hoop over 3 weken hetzelfde te kunnen zeggen! Tot nu toe ben ik erg tevreden met de Champix.  Zyban gaf in het verleden het effect dat ik een sigaret (en vooral de rook) vies begon te vinden, is dat met Champix ook zo? Het is me niet duidelijk.

@Herman: ik voelde al vanaf dag 1 iets: mijn sigaretten gaven niet zo veel voldoening meer, met als gevolg dat ik dan maar de ene na de andere begon op te steken, wat ook niet werkte. Daarom heb ik het besluit genomen om nu al te stoppen. Maar ik ben niet van plan te knoeien met de doseringen hoor! Ik ga de kuur precies volgen zoals het hoort. Hoe beter je je aan de dosis en het tijdstip van inname houdt, hoe meer effect je hebt, aldus de bijsluiter.

 

Fijn om te weten dat hier ook effectief mensen lezen :-D

Ik schrijf het zo ook allemaal van me af, dat doet goed.

afbeelding van Nietje

Geplaatst door Nietje op 21/02/2012 - 09:25

Lid sinds 30 jan 2012

12 jaar 4 maanden geleden gestopt met Champix.

@Anja

Toen ik de champixweek samen met roken had, heb ik niet het idee gekregen dat de champix wat deed. Ik ben tot aan mijn geplande stopdag gewoon door blijven roken en ja, zelfs meer, maar daar komt ook een stuk psychisch bij om de hoek kijken, " ik rook nu nog even wat meer, morgen is het over" .

Mijn man rookt nog steeds, maar hij kan echt naast me gaan zitten roken, het doet me helemaal niks.

Of ik het nou viezer vind weet ik eigenlijk niet.

afbeelding van Anja78

Geplaatst door Anja78 op 23/02/2012 - 09:12

Lid sinds 05 feb 2012

Dag Nietje, ik denk dat dat viezer worden echt een effect is van Zyban. Ik had het gisteren moeilijk hoor, maar ik heb doorgebeten.

Ik zit nu op dag 8. vanaf vandaag mag ik twee keer een pilletje van 1 mg innemen. Ik ben blij dat ik nu al gestopt ben, het geeft me het gevoel dat ik het ergste heb overleefd.

Of Champix een wondermiddel is? Tot nu toe niet. Ik voel nog steeds van tijd tot tijd de drang naar een sigaret en die drang kan sterk zijn. Wel merk ik dat ik ditmaal niet agressief word of onrustig. Champix helpt me om er vrij kalm onder te blijven.

Dat neemt niet weg dat ook ik een stemmetje kan horen dat soms zegt : Had je nu maar een sigaretje hè.

Conclusie tot nu toe: je moet het toch zelf doen. Het moet ook uit jezelf komen anders lukt het niet.

afbeelding van Manus

Geplaatst door Manus op 23/02/2012 - 11:48

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 3 weken geleden gestopt met Champix.

Quote

Of Champix een wondermiddel is? Tot nu toe niet. Ik voel nog steeds van tijd tot tijd de drang

=======================================================================

 

Ten eerste houdt je jezelf al niet aan de voorschriften.

Je moet de spiegel opbouwen en je zat nog op halve dosering.

Je moet ook niet denken dat je op de lauweren kunt gaan rusten met Champix.

Het haalt de scherpe kantjes van het stoppen af.

Heel rustg wordt je er van en dat is wel een relaxed gevoel.

Het maakt het een stuk minder moeilijk en cravings staan niet in verhouding van Cold Turkey stoppen.

Natuurlijk moet je het ook echt willen en 100% overtuiging hebben dat je de rest van je leven niet meer wil roken.

Inderdaad, de rest van je leven, want stoppen moet for ever worden.

Dus niet twijfelen.

Geen discussie met jezelf.......Niet roken is niet roken, ook niet een trekje of 1 peuk.

Wij worden namelijk nooit niet-roker, maar ex-roker.

Een ex-roker zal altijd weten wat die peuk voor je kan betekenen.

Daardoor ben je kwetsbaar voor emotionele momenten en stress.

Dat zijn de momenten waar het rookduiveltje op wacht om genadeloos toe te slaan.

 

Na een weekje of 6 zal het allemaal wat simpeler gaan en bevrijding zal volgen na ongeveer 3 maanden.

Daarna heb je nog af te rekenen met de kleine onhebbelijkheden die niet roken brengt..

Ga er 100% voor, want je hebt het beste middel om te stoppen in huis, en als het hier niet mee lukt dan ben je er niet klaar voor.

 

Succes Herman

 

afbeelding van Helene

Geplaatst door Helenevanoversteeg op 23/02/2012 - 13:51

Lid sinds 26 dec 2011

5 jaar 7 maanden geleden gestopt met Champix.

Hallo Anja,

ik zit nu op ruim 7 weken met de champix en het is goed te doen hoor.

heb af en toe ook heus wel trek in iets eigenlijk niet eens die peuk,maar dat zakt ook weer weg.

ik ga denk ik wel de laatste week champix de dosis halveren zodat ik het afbouw in 2 weken.

Helene

afbeelding van Anja78

Geplaatst door Anja78 op 24/02/2012 - 08:34

Lid sinds 05 feb 2012

Dag Helene,

ik heb inderdaad ook nog zin in iets, zonder goed te weten in wat. Soms is het een sigaret , maar soms is het iets anders. Ik verlang naar ontspanning denk ik. Ik denk dat ik niet goed meer weet hoe ik me moet ontspannen zonder sigaret en dat ik dat opnieuw moet leren.

Ik ga me wel houden aan de voorgeschreven doseringen en voel ik me nog niet sterk genoeg, dan vraag ik een nieuwe doos aan. Dat is mogelijk, heb ik begrepen.

Groetjes en een fijne dag,

Anja

afbeelding van Manus

Geplaatst door Manus op 24/02/2012 - 09:36

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 3 weken geleden gestopt met Champix.

Buiten de verslaving moet je met gewoontes afrekenen.

Eten gehad...Peukie, Koffie.......Peukie, TV kijken....Peukie, Sress.....Peukie, Ruzie...Peukie enz. enz.

Het zit zo verweven in je dagelijkse beslommeringen, en daar moet stuk voor stuk mee afgerekend worden.

Champix kuur duurt 3 maanden en indien geen al te vreemde verschijnselen zou ik me zeker aan de dosering houden.

Voor mij is het een wondermiddel gebleken en kan zeggen dat ik voorgoed ex-roker ben.

Ik heb door bijwerkingen de kuur niet af kunnen maken en heb na 2 maanden moeten af bouwen.

Dat moet je dan ook alleen maar doen bij calamiteteiten en overleg met de huisarts.

Ik ga er verder niet over uitwijden en wens je succes in het bereiken van de ex-roker status.

ik kan je zeggen dat het goed aanvoelt en zeker de moeite waard is.

 

Manus

afbeelding van lindav

Geplaatst door lindav op 27/02/2012 - 21:22

Lid sinds 14 jan 2012

12 jaar 11 maanden geleden gestopt

Ik ben nu 16 weken gestopt met roken, ook met behulp van champix en mij is het goed bevallen, je moet het natuurlijk zelf doen, maar het is een goede ondersteuning vond ik, ben inmiddels 4 weken van de pillen af en heb nog wel is een momentje dat ik wel zou willen roken, maar dat verdwijnt misschien wel nooit helemaal

afbeelding van Anja78

Geplaatst door Anja78 op 01/03/2012 - 12:17

Lid sinds 05 feb 2012

[quote=lindav]

ben inmiddels 4 weken van de pillen af en heb nog wel is een momentje dat ik wel zou willen roken, maar dat verdwijnt misschien wel nooit helemaal

[/quote]

 

Ik denk dat daar een grote waarheid in zit!

Reactie toevoegen