Ik wil me ff voorstellen

Geplaatst door sister1 op 16/07/2011 - 10:37

Lid sinds 16 jul 2011

Ik ben een vrouw van 58 jaar getrouwd met 3 kinderen die al uit huis zijn. Ik rookte al vanaf 17 jaar, heb jaren gehad waar ik maar een paar sigaretten per dag rookte maar de laatste jaren heb echt behoorlijk zitten puffen. Afgelopen februari kreeg mijn schoonzus te horen dat zij longkanker had, en was al in de laste fase. Zij ging door een hel (in engeland) de pijn kan ik echt niet beschrijven wat zij door heen moesten gaan, ik was daar voor mijn broer en nichtjes. 4 maand later is ze overleden, een vreselijke dood, en dat heeft mij echt gegrepen. Ik besloot dat het mij niet zou over komen zo'n dood. Op mijn terugkeer in nederland, ben ik gelijk naar mijn huisarts gegaan en vertelde dat ik wil stoppen met roken, ook verteld dat ik al tik keer had geprobeerd, maar het lukte mij niet, altijd begon ik weer, zelfs na een jaar gestopt te zijn!!!!! Ik kreeg van hem zyban en ben ik gelijk begonnen, moet ik eerlijk zeggen mijn motivatie deze keer is heel erg sterk, ik heb die pillen een week geslikt (1 per dag) de tweede week 2 per dag,
dat was afgelopen zondag, en ik had mijn stop dag voor vrijdag gisteren dus. Wel ik moest woensdag naar het ziekenhuis toe voor controle op mijn ogen, en ben daar na langs de makro geweest, en wat andere boodschappen gedaan, toen ik thuis kwam rond een uur of 3 dacht ik, ik ben nu de hele dag zonder sigaret zo waarom zou ik nu nog roken, zo gedacht zo gedaan, al mijn rook waren ingepakt, en weg er mee. Nu 3 dagen later, zonder te roken ik voel me verloren, net of ik mijn beste vriend kwijt ben geraakt, ik ben niet depressief, maar ben in mijn hoofd op zoek, de afkick verschijnselen heb ik niet, dat doet de zyban, trek in een sigaret, is heel soms, maar is ook gelijk weer weg. Nou dit is mijn verhaal tot vandaag, ik zal jullie laten weten hoe het verder met mij gaat.

afbeelding van Antoinet1959

Geplaatst door Anoniem op 16/07/2011 - 12:22

Lid sinds 06 sep 2010

Hoi sister 1

goed dat je gestopt bent c13 c13 z145
en het gaat je vast lukken met dat nare voorbeeld van je schoonzus voor ogen. Als roker voel je toch wel na je 50ste dat het zwaard van Damocles boven je hoofd hangt ; wanneer word je geconfonteerd met de gevolgen van het roken?

ik ben 51 jaar en vorig jaar gestopt met roken , nu 10 maanden geleden.( September(s)topper) ik had een relatief 'klein' medisch probleem: een extreem hoge bloeddruk waarvoor ik nu medicatie slik. echt mazzel dat het ontdekt werd en het nu gedaald is. Ik had eerder stoppogingen gedaan maar ja, lukte niet. Verschil met nu was de motivatie en de voorbereiding, die was degelijk dit keer...deed er 6 weken over.
"Beter 1 x goed dan talloze stoppogingen" dacht ik zo, maar ook omdat ik er gewoon tegenop zag om te stoppen .
Jij hebt nu last van ontwenningsverschijnselen, geestelijke wel te verstaan.....roken kost ook tijd en je doet wat met je handen en nu je gestopt bent mis je dat.Het is allemaal tijdelijk. mij hielp de gedachten dat er heel veel mensen zijn die niet roken en die hebben toch ook gewoon een leven met ups en downs?
heb je een stopplan ? daarin beschrijf je hoe je jezelf beloont en ook wat he gaat doen als je het even moeilijk hebt?

Succes en sterkte en lees en schrijf lekker veel op deze site, dat kan echt helpen

groetjes Antoinet

afbeelding van Yaro2009

Geplaatst door Anoniem op 16/07/2011 - 13:05

Lid sinds 21 jun 2011

Hallo sister,
Goed dat je gestopt bent met roken. z145
Vreselijk wat je hebt meegemaakt met je schoonzus... maar het is wel een hele goede motivatie voor jou en een eye-opener.
Heel veel succes met het stoppen en als je het even niet ziet zitten kom dan hier gerust langs om even te dd5 . Maar roken is geen optie c7 !

Geplaatst door Anoniem op 16/07/2011 - 13:10

Lid sinds 15 jul 2011

jeetje wat een verhaal, heel goed datje gestop bent.
vandaag is mijn eerste stopdag, en ik moet zeggen in me hoofd denk ik wel aan een sigaret, maar de trek is weg.
ik stop met behulp van champix.
het zal vast nog wel heel moeilijk worden, maar ik wil echt doorzetten

groetjes miranda

Geplaatst door Anoniem op 16/07/2011 - 15:36

Lid sinds 03 feb 2009

Goeie beslissing dd3 , het hangt gewoon af van je motivatie en die
is er zonder meer.
Ik heb ook zo'n situatie als jij met je schoonzus meegemaakt.
Een collega kreeg pijn in haar rug.....het bleek dat ze longkanker had met uitzaaiingen
in haar botten, lever en meer organen. Ze overleed al na 8 weken.....we hebben haar 2
weken geleden begraven.
Zij rookte maar was al een paar jaar gestopt. Het maakt inderdaad diepe indruk om dat
van dichtbij mee te maken.Wat was ik blij dat ik al gestopt was zeg.

Sister, succes en sterkte. Ik heb 40 jaar gerookt en tot nu toe gaat het goed.

Groetjes Smokefree :R

afbeelding van ikkuh1973

Geplaatst door Anoniem op 17/07/2011 - 10:11

Lid sinds 28 sep 2009

in het begin mis je iets en dat maakt je wat down.
maar die momenten zullen in de toekomst ook minder worden.
ik vind het een goed besluit van je om te stoppen met roken.
iemand zien overlijden aan longkanker is een hel ik heb het vorig jaar ook meegemaakt en dat was vreselijk.
ik wil je heel veel sterkte en kracht toewensen om je stoppoging te laten slagen.
groetjes ikkuh

Geplaatst door Anoniem op 17/07/2011 - 17:39

Lid sinds 16 jul 2011

bedankt voor al je lieve reacties. Vandaag mijn 4ed dag zonder te roken, ik voel me best wel goed, dacht dat ik veel erger zouden voelen, dat is misschien de muren op zouden klimmen, maar dat is echt niet gebeurt. Ik merk wel dat de dingen ik deed bij het roken b.v. bakje thee drinken, doe ik niet meer, de thee smaakt gewoon niet meer.
Ik denk wel heel even aan het roken, maar dan is dat gevoel gelijk weer weg. Ik probeer niet verder te denken dan morgen, en pak elke dag as die komt, voor mij veel beter, anders zou ik gek worden denk ik!!! ik hoop dat het elke week makkelijker wordt. Veel liefs en sterkte aan iedereen hier.

afbeelding van ikkuh1973

Geplaatst door Anoniem op 18/07/2011 - 09:22

Lid sinds 28 sep 2009

sister1 wrote:
bedankt voor al je lieve reacties. Vandaag mijn 4ed dag zonder te roken, ik voel me best wel goed, dacht dat ik veel erger zouden voelen, dat is misschien de muren op zouden klimmen, maar dat is echt niet gebeurt. Ik merk wel dat de dingen ik deed bij het roken b.v. bakje thee drinken, doe ik niet meer, de thee smaakt gewoon niet meer.
Ik denk wel heel even aan het roken, maar dan is dat gevoel gelijk weer weg. Ik probeer niet verder te denken dan morgen, en pak elke dag as die komt, voor mij veel beter, anders zou ik gek worden denk ik!!! ik hoop dat het elke week makkelijker wordt. Veel liefs en sterkte aan iedereen hier.

hoi sister,
dat verdient een c13
goed hoor.
je bent heel goed bezig.
het wordt elke week wat makkelijker maar de weg is ook best lang ( vind ik)
maar met de steun van elke kaar een goede eigen wil komen we er wel.
succes

afbeelding van annekedirks

Geplaatst door Anoniem op 18/07/2011 - 11:11

Lid sinds 30 jan 2011

Hallo sister,
dat je gestopt bent.
Inderdaad gewoon per dag bekijken. Elke dag is er eentje. Daarna komen de weken wel.
Ik ben toch mijn thee blijven drinken, met bescuitje, en dan mijn handen niet met een peuk erin, maar heerlijk om die warme kop thee!
Succ6!

Reactie toevoegen