ikbengestopt

afbeelding van Kimmie.2012

Geplaatst door Kimmie.2012 op 21/05/2012 - 20:19

Lid sinds 21 mei 2012

Hallo allemaal,

Ik ben 54, getrouwd en heb twee schatten van kleinkinderen. Sinds gistermiddag heb ik besloten om niet meer te roken. Dit is mijn derde poging en ben vastbesloten het dit keer vol te houden. Mijn kinderen roken niet en daar ben ik heel trots op. Eerder pogingen zijn niet gelukt, ik kwam steeds veel kilo's aan. Vandaag maar aan de nicotinekauwgum, af en toe ontwenningsverschijnselen. Ik ben van plan om aan de nicotinepleisters te gaan, de hele dag kauwen zie ik ook niet zitten en daarnaast krijg ik er zo'n vieze smaak van in de mond. Ik bereid me voor op een paar slapelose nachten zoals eerder het geval was. Hoelang moet je de pleisters eigenlijk gebruiken?

Stoppen met Roken

Geplaatst door ninacar op 21/05/2012 - 21:09

Lid sinds 21 mei 2012

ben sinsds net gestopt,maar volgens mij is die pleisters en zo niks,het zit tussen je oren :) ik probeer gewoon met andere dingen bezig te zijn,tot nu toe werkt dat prima! heel veel suc6

 

 

[url=http://www.ikstop.nl][img]http://www.forumticker.nl/tickers2/tickers/image/stoppen_met_roken/a-roken-5/b-overig-13/2012-5-20/429/366/JiAyIGRhZ2VuIGdlc3RvcHQgbWV0IHJva2VuLg==/stoppen_met_roken.png[/img][/url]

afbeelding van Kimmie.2012

Geplaatst door Kimmie.2012 op 21/05/2012 - 21:40

Lid sinds 21 mei 2012

Hallo,

Ben blij dat er meerdere lotgenoten zijn, ben van plan om dagelijks even langs te komen om de ervaringen te lezen en mee te delen.

Vandaag aan het werk geweest, heb zodoende genoeg afleiding zou je zeggen. Af en toe toch wat afkickverschijnselen. Je hebt gelijk het zit tussen de oren, hoop dat het daar zo snel mogelijk weg zal gaan.

Jij ook succes de komende tijd!

afbeelding van klaartje59

Geplaatst door klaartje59 op 21/05/2012 - 22:03

Lid sinds 06 feb 2012

12 jaar 3 weken geleden gestopt met Acupunctuur.

Kimmie, heel goed dat je weer stopt, 3x is scheepsrecht dus nu geen poging om te stoppen maar het DOEN!!

NIcotinepleisters kunnen je misschien wel helpen maar belangrijker is dat je gemotiveerd bent. Je krijgt moeiljike momenten, dat is niet anders en dat weet je al, maar zoek dan snel afleiding. Ga iets doen, maakt niet uit, maar zorg dat die gedachte weggedrukt wordt. Je bent gemotiveerd dus nu doorzetten.

 

Je zegt zelf dat je vorige keren kilo's aankwam en ik begrijp daar uit dat je gewicht misschien wel een van de redenen was om Ja, velen gaan meer snoepen, meer eten, meer drinken enz. en dan komen de kilo's er wel aan. Je spijsvertering verandert dus iets aankomen doe je altijd wel maar als je precies hetzelfde blijft eten en bewegen als eerst dan  is het maar enkele kilo's. Als je dat meteen vanaf het begin doet, beperk je het aankomen en dat stimuleert jou dan misschien wel in het niet roken.

Maar lukt dat niet, zit er dan niet teveel mee. Probeer het te beperken maar richt je allereerst op het niet-roken. Daar ga je nu voor en dat gewicht komt later dan wel weer.

 

Wist je al dat er hier ook maandstoppers zijn? Ook van mei is er een groepje en als je daar iets schrijft heb je meteen contact met andere personen die ook in mei gestopt zijn en dus precies weten hoe jij je voelt. Elkaar steunen, bemoedigen en tips geven. Natuurlijk kun je ook bij de andere groepjes lezen en meeschrijven, dat wordt heel veel gedaan.

 

Succes en ga ervoor

 

Geplaatst door karina op 22/05/2012 - 23:37

Lid sinds 22 mei 2012

12 jaar 1 dag geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo medestrijders,

ik ben sinds 3 april gestopt met roken, dus vandaag precies 7 weken geleden. Drie dagen nadat ik de diagnose borstkanker kreeg. Ben nu 49 jaar en begon met roken toen ik 19 was.

Met het zwaard van Damocles boven me kon ik het voor mezelf niet meer verantwoorden door te blijven paffen: aan de ene kant alles doen om weer gezond te worden en aan de andere kant het voor mezelf te verzieken door die stinkstengels...Het was toch al zwaar klote, dus een beetje meer klote door te stoppen kon er ook nog wel bij.

Ik wil leven! Een betere motivatie bestaat er niet. En dus lukt het me nu wel. Ook toen ik die drie weken op de operatie moest wachten en na de operatie tien dagen moest wachten op de uitslag wat betreft eventuele uitzaaiingen, heb ik niet gerookt. Die zijn er gelukkig niet ( uitzaaiingen), en al is er in mijn andere borst het een en ander aan de hand wat verkeerd kan zijn maar nog te klein om aan te prikken via een punctie en moet ik daar een half jaar later voor terug: IK GA NIET MEER ROKEN!!!!!!!!!

Ik zit nu midden in het behandelingstraject en ga ervoor. Ik ga die kanker overwinnen en die klote sigaret ook......

Alle bijverschijnselen heb ik: pijn aan mijn keel, hoesten, zweten, slecht slapen, de salontafel op willen eten en vreemde mensen willen slaan omdat ze "hallo"  zeggen.......De halve Jamin ligt bij mij in de kast wat snoepgoed betreft.....

Het geeft niks. Ook voor jullie allemaal: gewoon volhouden, niet meer toegeven: jij bent de baas!

En Kimmie: 54 jaar is een prachtig excuus om te stoppen. Je wilt je kleinkinderen toch nog even zien opgroeien lijkt me. Dat kun je, ik weet het gewoon: denk maar aan die lieve gezichtjes......Dit gaan we redden: jij en ik, gewoon volhouden!!!!!

afbeelding van Ciska

Geplaatst door Ciska op 22/05/2012 - 23:46

Lid sinds 29 apr 2012

12 jaar 2 maanden geleden gestopt

Hoi Karina

Bedankt voor je verhaal

Zulke verhalen zetten mij nog extra aan het denken

Geweldig dat je geen sigaret weer hebt aangeraakt

Je bent heel erg gemotiveerd en het gaat je zeker lukken

Ik hoop dat het met je gezondheid ook allemaal goed gaat komen

Je bent een vechter je kan het

 

 

Gr Ciska

afbeelding van Kimmie.2012

Geplaatst door Kimmie.2012 op 23/05/2012 - 20:39

Lid sinds 21 mei 2012

Karina,

Krijg bijna tranen in mijn ogen van je verhaal, vreselijk wat je doormaakt! ik hoop zo met je mee dat je weer helemaal beter wordt en straks een nieuw begin kan maken zonder die rotsigaretten. Ik heb er spijt van dat ik er ooit mee begonnen ben... Maar dat maakt nu niets meer uit. Ik ben trots op mezelf dat ik de stap heb genomen en voel me gesterkt door alle stoppers, bedankt voor jullie steun! Dit maakt me nog sterker om er nooit meer aan te beginnen.

En je hebt gelijk Karina, mijn kleinkinderen zijn mijn alles ook ik wil ze graag zien opgroeien en het goede voorbeeld geven.

Heel veel sterkte Karina en we blijven volhouden!

afbeelding van Kimmie.2012

Geplaatst door Kimmie.2012 op 23/05/2012 - 20:59

Lid sinds 21 mei 2012

Klaartje,

Dankjewel voor je bemoedigende woorden. Ik weet wel dat het door al dat lekkere eten en snoep is gekomen dat ik zoveel ben aangekomen. Ik had ook de hele tijd een hongergevoel.

Vandaag gezond voedsel mee naar het werk genomen en tijdens de pauze een flink stuk gewandeld. En het valt best mee tot nu toe.

Ga er eerst voor zorgen dat het stoppen een succes wordt en daarna zie ik wel weer.

Gr. Kimmie

Reactie toevoegen