kettingrookster

Geplaatst door monika op 16/07/2012 - 11:57

Lid sinds 30 sep 2009

Hallo stoppers. Ik heb me aangemeld omdat ik moet/wil stoppen met roken. Mijn slagaderen in mijn benen zijn aangetast zodat ik niet goed meer kan lopen (etalagebenen). Als ik niet stop, ontstaan er gevaarlijke situaties in mijn aderen en bloedvaten in heel mijn lichaam. Ik ben 54 en rook al vanaf mijn 13e. Ik ben een kettingrookster en rook zo'n 40-50 sigaretten dagelijks.

Ik heb vorige week al een aantal stoppogingen gedaan, het lukt me een paar uur telkens. Ik ben werkloos dus heb weinig omhanden en verveel me nogal. Binnenkort kom ik in de bijstand terecht en heb dan ook geen geld meer om te roken, zo heb ik berekend.

Kortom: genoeg redenen om te stoppen. Mijn bus shag is nu bijna leeg en ik wil geen nieuwe meer kopen.

Hopelijk heb ik iets aan dit forum.

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 16/07/2012 - 12:30

Lid sinds 29 mei 2012

Hoi Monica!

Fantastisch dat je gaat stoppen!!

Ik denk dat het in jouw geval verstandig is om te stoppen met een hulpmiddel. Ik zou je adviseren om ook je huisarts hierbij in te schakelen voor ondersteunende medicatie of iets dergelijks.

Op dit forum kun je al je gevoelens kwijt over je stopproces, je kunt je aansluiten bij een maandclub, dan zit je met mensen die net zo lang gestopt zijn als jij. Uiteraard kun je ook bij andere maandclubs meepraten.

Voordeel van het forum is ook dat je de verveling ermee verjaagd.

Veel succes!!

afbeelding van lindav

Geplaatst door lindav op 16/07/2012 - 12:35

Lid sinds 14 jan 2012

12 jaar 7 maanden geleden gestopt

Hallo Monica

Welkom op dit forum, goed dat je heb besloten om te stoppen met roken, het is nog niet te laat, als je zoveel rookt is het niet makkelijk om de knop om te draaien maar het lukt wel,, ik weet niet hoe je wilt stoppen cold turkey of met een hulpmiddel op het forum kun je daar ook info over vinden, ik zelf ben gestopt met behulp van Champix en dat is echt heel goed gegaan, peace of cake, voor mij toch ben nu 36 weken gestopt, het lukt dus iedereeen als de wil er is, heel veel succes

afbeelding van Wientje

Geplaatst door Wientje op 16/07/2012 - 12:52

Lid sinds 06 jun 2012

11 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hee monika,

Ik weet niet wat verstandiger is, hulp middelen of niet. Ik wou zwanger worden, ben het nu ook, dus voor mij zijn hulp middelen geen optie.

Kijk naar je motivatie en kijk of dat genoeg is. Maar als dat niet zo is zou ik zeker kijken of hulpmiddelen wel iets voor je zijn.

Je gaf aan dat je niets om Handen hebt en dat het je stoppogingen erg moeilijk hebben gemaakt. Op het moment werk ik heeeeel weinig, vanwege een verhuizing van mijn werk. Binnenkort zal ik weer gewoon aan de slag gaan. Of bij mijn huidige of bij een nieuwe werkgever. Maar zoals je begrijpt heb ik het dus ook niet heel druk. Om die reden heb ik to do lijstjes. Klusjes in en om het huis die ik gedaan wil hebben voordat ik weer aan het werk ga. Ik heb op deze manier al mijnhuis van binnen geverfd. De vloer opgeknapt. De kast die commode gaat worden staat oo het lijstje, maar dan moet ik de kast eerst repareren waar ik ie and bij nodig heb... Ook ga ik twee of drie dekenkisten maken.
Op deze manier ben en blijf ik bezig. Op het moment dat je bezig bent, denk je vaak niet aan roken.

Ik weet niet of dit iets voor je is om afleiding te vinden, maar wellicht is het de moeite waard...

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 16/07/2012 - 13:07

Lid sinds 29 mei 2012

Denk echt dat het verstandig is om een afspraak met je huisarts te maken. Uit je verhaal maak ik op dat er een hele grote moet-factor is vanwege je bloedvaten. En het is heeeeeeeeeeeel moeilijk om als zware rookster met weinig om handen het op pure wilskracht voor elkaar te krijgen.

 

Ik wil je niet ontmoedigen, ik denk dat het belangrijk is dat je nog een extra duw in de rug krijgt om je kans van slagen te vergroten. Doe je lijf een lol! We slepen je er met zn allen doorheen, dat is beloofd!!!!

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 16/07/2012 - 14:15

Lid sinds 31 jan 2012

Welkom Monika,

 

Allereerst gefeliciteerd met je besluit!

Ook een kettingrookster kan stoppen maar eerlijk gezegt ben ik er niet zo van overtuigd dat je echt wilt en dat is een eerste vereiste.

Ik zelf zit ook hele dagen thuis en dat zijn heel veel mensen in mijn geval door reuma en afgelopen jan. heb ik een licht herseninfarct gehad en moest stoppen.

 

De pijn in je benen heeft je nog niet eerder doen beluisten te stoppen want dat moet je al langer hebben, nu reken je ook uit dat het financieel niet meer kan, dit zijn dingen die een stok achter de deur zijn maar waar is nu de wil......

 

Prent jezelf niet in dat je het niet kan want dat kan je wel alleen nu je nog die bus shag hebt wordt het natuurlijk wel heel moeilijk zodra je stopt niets in huis hebben /halen.

Schrijf op waarom je wilt stoppen.

De huisarts kan inderdaad iets voor je betekenen maar bedenk of je dat wilt de nicotine is met 3 dagen helemaal weg waar je het langste last van hebt en zult hebben is de geestelijke verslaving.

 

Bereid je voor op de valkuilen en die ene sigaret bestaat niet!!!!!

Voor je gezondheid heb je alle redenen om te stoppen dus ik zou zeggen gaan met die banaan zet hem op je hebt niets te verliezen alleen een hoop te winnen.  

Geplaatst door monika op 16/07/2012 - 22:35

Lid sinds 30 sep 2009

Bedankt voor jullie fijne reacties. Ik ga morgenochtend om 06.00 uur stoppen met behulp van de videotraning van Eric Eraly. Die man heeft me echt hoop gegeven door te zeggen dat stoppen helemaal niet zo moeilijk is als wordt beweerd.

Het zit vooral tussen je oren. Vandaag heb ik al een stuk minder gerookt en vond het absoluut smerig nu ik zo bewust een sigaret opstak. Voor het eerst in mijn leven kijk ik ernaar uit om rookvrij te leven en heb ik geen angst om te stoppen.

De verhalen hier op het forum hebben mijn motivatie versterkt. Kortom: ik ga ertegenaan vol goede moed.

 

 

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 17/07/2012 - 00:48

Lid sinds 29 mei 2012

Zet m op!!! Onthou die smerige smaak!

afbeelding van myrjanetteke

Geplaatst door myrjanetteke op 17/07/2012 - 06:58

Lid sinds 02 dec 2011

hai monika, goed zeg, hihi dan zijn we ongeveer tegelijkertijd gestopt, ik vanochtend om kwart voor 6.

net als jij was ik kettingrookster, nu hopen dat ik na 35 rokende jaren eindelijk vrij zal zijn.

wat supergoed van je dat je deze stap neemt!!!

kun je breien/haken? voor mij is dat over het algemeen een heeele goede afleiding en het geeft je handen wat te doen.

monika, je kunt het, niet opgeven, deze keer is het echt.

daar gaan we, op naar een gezond lijf.

heel veel sterkte meid

groetjes, myrjanetteke

Reactie toevoegen