KittyStopt01-11-2011 stelt zich voor

Geplaatst door KittyStopt01-11-2011 op 26/10/2011 - 00:01

Lid sinds 25 okt 2011

Beste medestoppers,

Ik ben Kitty, 47 jaar en daarvan rook ik er nu 34. Eerst een pakje shag per week, maar inmiddels al heel lang ongeveer een pakje shag per dag.
Nu heb ik er genoeg van en stop ik 1 november a.s. Na mijn laatste verkoudheid kreeg ik bronchitis en de huisarts kondigde mij aan dat dit de eerste van een reeks bronchitussen (of erger) zou kunnen worden. Ik heb er de leeftijd en de jaren rokerservaring voor...
Ik kreeg een kuurtje en die heeft het ergste weggenomen, maar ik blijf kortademig en hoesten. Heb een longfunctietest gedaan, die 'scoorde' ik nog krap voldoende. Hoog tijd nu dus om ermee te stoppen. Omdat twee eerdere pogingen op niets uitliepen heb ik de arts om ondersteuning gevraagd. Ik slik nu sinds twee dagen nortrilen. Ik lees al een tijdje, in mijn aanloop naar het niet roken, mee en hoop er steun te vinden. Ik zie er naar uit, maar ook tegen op. Mijn man, drie jaar geleden gestopt, zal me steunen en 'coachen'. Ik hoop ook meer reacties van andere stoppers met nortrilen te lezen.

Groetjes,
Kitty

Geplaatst door Anoniem op 26/10/2011 - 12:18

Lid sinds 08 okt 2011

12 jaar 9 maanden geleden gestopt

Hoi Kitty,

Schrijf je motivatie om te stoppen met roken op papier. Je kunt hier op terugvallen, wanneer je het moeilijk gaat krijgen. Bij mij werkt dat heel goed.

Heel veel succes!

afbeelding van ik ben het

Geplaatst door Anoniem op 26/10/2011 - 13:24

Lid sinds 30 sep 2011

Hoi Kitty,we hebben een aantal dingen gemeen.Ook ik ben 47,heb gerookt vanaf mijn 16e en rookte op het laatst 50 a 60 stuks op een dag.Ook ik heb puf vd dokter voor kortademigheid.Ik ben gestopt op 29 sept en ga niet zeggen dat het makkelijk is.Ik ben zo gestopt zonder middelen en kijk ook uit naar de dag dat ik kan zeggen ja ik ben van mijn verslaving af.Je krijgt er al gauw wat voor terug,je krijgt al vrij snel meer lucht en dat is toch wel heel belangrijk hè!!HEEL VEEL SUCCES!!!!

afbeelding van Manus

Geplaatst door Anoniem op 26/10/2011 - 13:58

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Hallo Kittystopt

34 jaar gerookt zeg je.
Dat moet wel genoeg zijn om erachter te komen dat het niks brengt dan narigheid voor de toekomst.
Je besluit is daarom goed.
Dan ook nog een personal coach in de vorm van je man.
Die kent het klappen van de zweep dus luister maar goed naar hem.
De 1e weken zullen het zwaarst zijn, dus bereid je goed voor en motiveer je maximaal.
Je krijgt er een stukje gezondheid en lucht voor terug.
Gaat jou gewoon lukken dd3

Geplaatst door Anoniem op 26/10/2011 - 14:50

Lid sinds 25 okt 2011

Lieve mensen,

Heel hartelijk dank voor de steun en adviezen. Dat het lastig wordt weet ik nog van de vorige keer. Na 12 dagen ging ik weer voor de bijl. Dit zal me deze keer NIET gebeuren. Mijn motivatie is mij heel duidelijk: gezondheid! Daarnaast de gebruikelijke bijkomstigheden, vieze lucht in huis en auto en kleding. Nerveus worden bij het idee ergens niet te kunnen/mogen roken. Smeken bijna of een collega het even van me over wil nemen, want ik MOET echt even gaan roken. Geld, want o o wat is het duur eigenlijk...Kortom, wat een belachelijke gewoonte is het eigenlijk en wat zet ik mijzelf voor joker met deze verslaving. Normaal altijd een onafhankelijk typje, best stoer en eigenwijs. Ik zou graag de trots willen verdienen die een gestopte roker verdiend. Trots van anderen op mij en vooral trots op mezelf.
Ik ga me zeker ophijsen aan de stoppers die al veel verder zijn dan ik en er ook veel moeite in hebben gestoken. Op dit moment ben ik niet zo heel erg fit, oorzaak nortrilen? Slaap beroerd en 'vreemd' in mijn hoofd. Ik zet wel even door, omdat ik nog wel goede hoop heb dat dit medicijn mijn wil om te stoppen gaat ondersteunen.

Groeten,
Kitty

Geplaatst door Anoniem op 26/10/2011 - 16:43

Lid sinds 11 sep 2011

Hoi Kitty,

Goed dat je gestopt bent. Je gezondheidsklachten krijgen nu de kans om te herstellen. Je gebruikt Norilen zag ik. Dit heb ik ook gebruikt en beviel mij goed. Zelf nam ik dit na het avondeten in en had daardoor geen slaapklachten. Wel een droge mond bij het opstaan. Nortrilen heeft mij goed geholpen, de zin in het roken verdween voor het grootste deel. Uiteindelijk zul je, zoals alle ex-rokers, moeten afrekenen met dat stemmetje in je hoofd wat je smeekt om er weer een op te steken. NIET DOEN dus, Je zult zien dat het in de loop van de tijd steeds beter zal gaan. Je ruikt meer, je zult er gezonder uitzien, je kleren stinken niet meer, allemaal voordelen die je gaat ervaren. Het belangrijkste wat je zult zien is dat er een leven mogelijk is zonder sigaret! Sterkte Kitty, gelukkig dat je man al eerder gestopt was! Lodewijk.

afbeelding van ik ben het

Geplaatst door Anoniem op 26/10/2011 - 17:23

Lid sinds 30 sep 2011

Slaapklachten hoor je bijna bij iedereen ongeacht hoe ze afkicken!!

Geplaatst door Anoniem op 26/10/2011 - 17:39

Lid sinds 21 okt 2011

Hoi Kitty,

veel succes.
Groet,

Ad

afbeelding van annekedirks

Geplaatst door Anoniem op 26/10/2011 - 20:32

Lid sinds 30 jan 2011

Hoi, hoe is het vandaag gegaan??
Rustig blijven hè en afleiding zoeken.
Als je het moeilijk hebt...naar het forum gaan en aan de bel trekken!

Geplaatst door Anoniem op 27/10/2011 - 10:50

Lid sinds 25 okt 2011

Hi Kitty! Goed dat je je hebt aangemeld! dd3 En helemaal top dat je inziet dat het niet goed is om een pakkie shag per dag! op te roken. Het zal moeilijk zijn, maar je hebt zoveel te winnen. Hopelijk vind je hier genoeg support samen met je man en natuurlijk niet vergeten je eigen wilskracht om door te zetten voor een rookvrij leven! :bang Suc-6!

afbeelding van Christine

Geplaatst door Anoniem op 27/10/2011 - 20:14

Lid sinds 17 sep 2011

Hoi Kitty,

Ik ben een paar dagen weg geweest en zie alweer verschillende nieuwe namen op dit forum,
waaronder jij. Ik wens je heel veel succes!!!! Je bent goed gemotiveerd!!!
We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en willen allemaal maar een ding:
STOPPEN MET ROKEN!!! ZET 'M OP !!!!!!!

Geplaatst door Anoniem op 28/10/2011 - 11:59

Lid sinds 25 okt 2011

Beste medestoppers,

Dank voor jullie reacties! De tip om nortrilen bij het avondeten in te nemen, neem ik graag over. Ik hoop dat het verschil maakt, want voel me er niet zo lekker bij nu. Ik ga er maar vanuit dat mijn lichaam even moet wennen aan het medicijn. Maandagavond a.s. gaat mijn 'rookzooi' in de kliko. Die wordt dinsdagochtend geleegd. Ik zal dan vaker hier komen meelezen en schrijven verwacht ik. Vind het heel prettig dat ik mij tussen lotgenoten bevind en heb bewondering voor alle stoppers!

Groeten van,
Kitty

Reactie toevoegen