klachten en kwaaltjes

Geplaatst door Briesje op 06/01/2012 - 13:31

Lid sinds 06 jan 2012

Sinds ik 8 weken geleden gestopt ben,samen met mijn partner, hebben we heel veel last van de tong.
De tong is heel gevoelig, zit vol kleine scheurtjes en scherp eten verdragen we niet meer.
Ook tandvlees is gevoeliger geworden.
Het lijkt op een groot vitamine gebrek, maar daar kan geen sprake van zijn.

Hebben meer mensen hier last van?

Geplaatst door ad58 op 07/01/2012 - 08:35

Lid sinds 21 okt 2011

Ik kreeg ook na een maand of 2 last van mijn tandvlees en even later een loszittende kies. Ik heb nog een spoelmiddel van de tandarts gekregen, maar dat mocht niet meer baten. De kies moest er uit. Nu ziet het er alemaal een stuk beter uit. 

Geplaatst door ik ben het op 07/01/2012 - 21:41

Lid sinds 30 sep 2011

Nou dat is ook toevallig ik heb dat ook,heb ook een keer gevraagd wat dat kon zijn maar geen antwoord op gekregen ben benieuwd of jij antwoord krijgt,kan iook nniet meer tegen pittig eten,zo gek!

Geplaatst door Yaro2009 op 07/01/2012 - 23:11

Lid sinds 21 jun 2011

Het is bekend dat je last kunt krijgen van wondjes in je mond en op je tong. Ik heb het ook gehad.
Heel raar eigenlijk, omdat je zo je best doet om gezonder te leven. Het wordt beter, maar het lijkt alsof je weerstand eerst slechter word en daarna veel beter in meerder opzichten.

Je gaat uiteindelijk ook beter proeven , dat versterkt waarschijnlijk de smaak van het pittige eten.
Heel veel succes, ik hoop dat je snel van de kwaaltjes af bent.

Geplaatst door AlieK op 08/01/2012 - 00:29

Lid sinds 21 nov 2011

Ik heb ook last van de tong gehad. Kon slecht tegen tandpasta, deed me zeer op de tong...pfffff.....

Geplaatst door patricia1974 op 08/01/2012 - 12:24

Lid sinds 29 aug 2011

Alles is natuurlijk veel beter doorbloed nu je gestopt bent met roken! Je handen en voeten maar ook je tandvlees vandaar vaak het bloeden!
Gaat vanzelf weer over hoor.
En vwb het pittige eten...... je gaat ook beter proeven dus waarschijnlijk kun je nu gewoon iets minder scherp hebben.
Je lichaam is natuurlijk druk bezig om al het gif eruit te werken dus ben je tijdelijk iets vatbaarder voor kwaaltjes maar ook dat wordt vanzelf weer beter.
Heel veel succes!

Groetjes patries

Geplaatst door Briesje op 15/03/2012 - 21:23

Lid sinds 06 jan 2012

Haha. jullie hebben helemaal gelijk!

De scherpte en pijnlijke tong is helemaal over, eten is weer leuk :)

Sinds november gestopt, nu half maart eindelijk verbetering, duurde best lang.

 

Nu nog maar hopen dat de hunkeringen langer weg blijven sad

Geplaatst door Briesje op 15/03/2012 - 21:23

Lid sinds 06 jan 2012

Haha. jullie hebben helemaal gelijk!

De scherpte en pijnlijke tong is helemaal over, eten is weer leuk :)

Sinds november gestopt, nu half maart eindelijk verbetering, duurde best lang.

 

Nu nog maar hopen dat de hunkeringen langer weg blijven sad

Geplaatst door lieske449 op 23/03/2012 - 11:11

Lid sinds 22 Mar 2012

Ben sinds vorige week donderdag cold turkey gestopt en heb last van veel duizelingen, zo erg dat ik me moet vasthouden om niet te vallen. Is dit bekend bij iemand?

 

Geplaatst door femme de cute op 23/03/2012 - 19:28

Lid sinds 10 feb 2012

Hoi,

Mijn mannetje had deze klachten ook, was ook CT gestopt. Klachten duurden ca half jaar maar namen wel af na verloop van tijd.

Gaat dus echt over, sterkte met volhouden!

Geplaatst door lieske449 op 23/03/2012 - 19:45

Lid sinds 22 Mar 2012

Dank je wel femme de cute nou weet ik dat het ook daar aan kan liggen, en niet alleen aan de meniere wat ik volgens de dokter waarschijnlijk heb.

Geplaatst door butterflytammy op 27/03/2012 - 22:49

Lid sinds 27 Mar 2012

Ik heb indd ook last van mn tandvlees, en van mn tanden... nja zal wel weer overgaan ^^

Geplaatst door lucaslips op 28/03/2012 - 16:59

Lid sinds 28 Mar 2012

Ik heb tot nu toe nog geen kwaaltjes mee hoeven maken, gelukkig. Ik ben nog 'maar' een dikke maand gestopt maar ik merk juist dat ik meer wil gaan eten om de momenten van roken te overbruggen.

Iemand tips om juist niet te gaat eten?

Groetjes,

Lucas

Geplaatst door butterflytammy op 28/03/2012 - 21:44

Lid sinds 27 Mar 2012

Bij mij helpt daarbij het denken aan dezelfde reden als het stoppen met roken...:  Omdat het gezonder is voor m'n lichaam... dus stoppen met roken maar daarbij ook gezond voedsel eten..

Dus ipv dat ik dan iets lekkers wil nemen omdat ik "een sigaret normaal gesproken zou roken" neem ik af en toe gewoon een handje chips maar gewoon niet teveel, en verder zorg ik gewoon dat ik genoeg fruit in huis heb of ik neem een beschuitje met iets erop, en als ik bang ben om juist teveel trek te krijgen 'savonds bijvoorbeeld, ga ik een uur wandelen en neem ik erna 2 beschuitjes en lekker wat water of thee.

groetjes Tamara

 

Geplaatst door florence op 13/04/2012 - 09:02

Lid sinds 10 apr 2012

goedemorgen ff vraag van mijn kant

Heeft iemand ook zo last van tong die zo overgevoelig is???

En ondanks multi vitamine pillen toch blaren in mijn mond

Verder sus6 iedereen niet met kwalen maar stoppen

Reactie toevoegen