Kom maar op met de tips

afbeelding van AntonSteen

Geplaatst door AntonSteen op 16/05/2012 - 11:07

Lid sinds 16 mei 2012

Ik heb de afgelopen 24 uur hier op het forum al heel wat ervaringen zitten lezen over welke producten er worden gebruikt om te stoppen met roken, maar ook heb ik de bijwerkingen bekeken, en zo ver ik kan zien staat mij nog wel het één en ander de wachten.

Nu loop ik rond met een bacterie in de maag, uiteraard heb ik hier medicijnen voor gekregen.
Deze medicijnen werken niet zoals het hoort, puur omdat ik rookte, verschillende artsen hebben dat ook verklaard, zo ook mijn huisarts.

Mijn huisarts heeft een voorstel gedaan, dat ziet er als volgt uit;

Kijk hoeveel peuken je per dag rookt, stel het zijn er 30, draai er dan bijvoorbeeld 20, en daar moet je de gehele dag mee doen.
Dit wordt om de twee weken weer verminderd met bijvoorbeeld nog eens 10, net zolang dat je op 0 zit.

Zelf heb ik niet zoveel vertouwen in deze methode, omdat de verleiding denk ik dan toch te groot is, als je shag in huis heb.
Dus heb ik zelf alles weg gegooid, en radicaal gestopt.
Het enige verschijnsel wat ik op dit moment heb, is dat ik honger heb, en nee geen trek in snoep, maar gewoon een simpele boterham of ..

Jullie als ervaringsdeskundigen, hoe denken jullie over beide methodes.
Heeft één van jullie ook één van de methodes gebruikt, en hoe hebben jullie dat ervaren.

Alvast bedankt voor de info.

 

Anton

afbeelding van klaartje59

Geplaatst door klaartje59 op 16/05/2012 - 11:55

Lid sinds 06 feb 2012

12 jaar 3 weken geleden gestopt met Acupunctuur.

Anton, ik ben zelf sinds februari gestopt mbv acupunctuur. Daarvoor rookte ik nog 9 of 10 sigaretten per dag. Dit waren er eerder 12-15 maar dat vond ik te veel, ik wilde ook stoppen, was het roken beu. Mijn man en dochters wilden misschien wel eens mee stoppen dus ben ik na de zomervakantie naar die 9-10 sigaretten gegaan met de bedoeling om nog meer te minderen. Maar wat jij al aangeeft: dat lukte mij ook niet. Met moeite kon ik het wel bij die 9-10 sigaretten houden. Aangezien mijn huisgenoten geen beslissing konden nemen ben ik in februari gestopt, ik was het roken zo beu.

 

Of het minderen voor jou wel zou kunnen werken kan ik niet zeggen. Ik zat nog op 9 sigaretten, is dan misschien niet zoveel maar het nadeel was wel dat die sigaretten heel bewust werden gerookt en ik daar ook erg van genoot. Dat blijven dus moeilijke momenten. Van de andere kant kan het ook zijn dat je op deze manier de afkickverschijnselen een beetje verspreid, snap je.

 

Eigenlijk kan ik je dus niet echt raad geven en dat is voor iedereen moeilijk vermoed ik. Het gaat erom wat jij zelf voelt en denkt en waar je vertrouwen in hebt.

Jij hebt zelf geen vertrouwen in het minderen en dan is de kans van slagen klein.

Dus wat je hebt gedaan is dan heel goed: radicaal stoppen. Als je daar achter staat en je bent gemotiveerd, dat is het begin. Nu volgt dus het volhouden en reken maar dat je moeilijke momenten krijgt. (maar die had je ook bij afbouwen gekregen hoor). Probeer dan niet mee te gaan in de gedachte maar afleiding zoeken: even in de tuin lopen, glas water drinken, iemand bellen, boodschap doen, enz. enz.

 

Je zult vast nog meer reacties krijgen, en sluit je anders aan bij de maandstoppers van mei. Dat zijn mensen die ook in mei gestopt zijn en dus zit je in hetzelfde schuitje. Zo kun je elkaar goed steunen en motiveren.

 

Heel veel succes!!!

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 16/05/2012 - 19:30

Lid sinds 02 mei 2012

11 jaar 11 maanden geleden gestopt met Mentale methode.

het is voor een stuk hoe moeilijk of makkelijk je het jezelf maakt. ik weet van mezelf dat ik er een ben van "alles of niets" en de meeste rokers zijn zo maar er zijn altijd uitzonderingen (zoals de term al zegt: die zijn met weinig).

voor mezelf heb ik alleszins het idee dat ik heel de tijd zou moeten 'vechten tegen de drang' moest ik mezelf een soort quota aan sigaretten opleggen en daar heb ik geen zin in. ik heb zoiets van: als ik moet vechten dan stop ik beter meteen zodat ik tenminste niet eeuwig dat moet volhouden. 'k heb ook redenen genoeg dus kan ik evengoed de knop permanent omdraaien en helemaal stoppen.

 

maar de vraag is: wat wil jij en hoe zit jij in elkaar? wil je permanent stoppen of gewoon even minderen zodat die medicijnen hun ding (hopelijk wel) kunnen doen?

je zegt alleszins dat je momenteel nauwelijks problemen hebt dus eigenlijk heb ik zelfs geen idee waarom je die vraag stelt want blijkbaar gaat het momenteel prima zo voor jou maar ... moest het niet meer zo prima gaan dan zul je voor jezelf toch moeten beslissen of je helemaal wil stoppen want in het andere geval steek je er toch wel weer een op en neem je er ook de gevolgen bij.

afbeelding van AntonSteen

Geplaatst door AntonSteen op 16/05/2012 - 22:56

Lid sinds 16 mei 2012

[quote=Stefan]

maar de vraag is: wat wil jij en hoe zit jij in elkaar? wil je permanent stoppen of gewoon even minderen zodat die medicijnen hun ding (hopelijk wel) kunnen doen?

[/quote]

Nee, door het gebruik van de medicijnen zou ik tijdelijk moeten stoppen, alleen heb ik voor mezelf besloten om het voor altijd maar te doen, nu heb ik de kans er voor.

[quote=Stefan]

je zegt alleszins dat je momenteel nauwelijks problemen hebt dus eigenlijk heb ik zelfs geen idee waarom je die vraag stelt want blijkbaar gaat het momenteel prima zo voor jou maar ... moest het niet meer zo prima gaan dan zul je voor jezelf toch moeten beslissen of je helemaal wil stoppen want in het andere geval steek je er toch wel weer een op en neem je er ook de gevolgen bij.

[/quote]

Ik stel deze vraag, omdat ik eigenlijk pas begonnen ben, het is voor mij de eerste keer dat ik ben gestopt, geen idee wat me te wachten staat.

Wat mij opgevallen is, is dat hier best wel een hoop mensen zijn, met een veelvoud aan ontwenningsverschijnselen.
Misschien dat jullie daar huis, tuin en keuken oplossingen voor hadden gevonden die het proberen waard zijn.

 

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 17/05/2012 - 05:39

Lid sinds 02 mei 2012

11 jaar 11 maanden geleden gestopt met Mentale methode.

wel, je hebt er blijkbaar 30 per dag gerookt.

het slechte nieuws is dus dat die beelden die je wel eens op je pakje sigaretten of op youtube ziet eigenlijk gewoon waar zijn.

het goeie nieuws is dat je je momenteel nog niet zo slecht hoeft te voelen als die beelden suggereren want je voelt dat nu nog niet allemaal én waarschijnlijk kan je uiteindelijk herstellen van je verslaving als je echt wil en je lichaam terug redelijk in orde zetten. sluit je aan bij de meistoppers, daar zitten lotgenoten in min of meer hetzelfde stadium en als je het moeilijk hebt: laat het gewoon weten! er zijn goeie zielen genoeg hier om je een hart onder de riem te steken.

huis-, tuin- en keukenmiddelen? wel er zijn tips en hulpmiddelen als je het forum eens doorleest die het herstelproces makkelijker kunnen maken maar dat hangt van jou af want welke manier ook: weglopen van jezelf lukt echt niet en het is toch echt jouw verslaving hoor. je kan altijd eens in de link onder mijn profiel lezen wat de mogelijke afkickingsverschijnselen zijn.

ok tips:

-er bestaat geen vervanging voor motivatie. doe er alles aan om jezelf te overtuigen dat je echt wil stoppen. hoe overtuigder je bent hoe makkelijker het wordt en hoe meer je kan verdragen ook.

-als je het moeilijk krijgt bekijk het dan stap per stap, minuut per minuut, uur per uur, dag per dag, week per week, maand per maand. uiteindelijk is stoppen ook zo moeilijk of makkelijk als je het jezelf maakt.

-alles gaat gewoon over, maak jezelf dus niet gek! (want dat heeft tabak al voor jou gedaan en dat heb je waarschijnlijk al eens gemerkt :p)

-lees zoveel mogelijk over je verslaving om je hoofd er bij te houden in plaats van toe te geven aan paniek of waangedachten.

-waarschijnlijk vind je het makkelijker om 'iets' in je mond te houden 'ter vervanging van'.

-vergeet niet om af en toe ook te lachen

 

veel succes met de voortzetting van je beslissing!!!

afbeelding van sandrabos44

Geplaatst door sandrabos44 op 14/09/2012 - 17:21

Lid sinds 10 mrt 2012

ik vind de gold turky manier het beste ,de nicotine zo snel mogelijk uit je lijf laten gaan.

heel veel water drinken is goed ,je lichaam zuiveren.

verder zoek ik zoveel mogelijk afleidingen .

verder is het de wilskracht

Geplaatst door jasmijn140 op 01/10/2012 - 16:46

Lid sinds 01 okt 2012

In jouw geval zou ik idd voor de cold turkey gaan! Of stoppen op een natuurlijke manier. Heb hier erg goede ervaringen mee: http://smokecaps.com/nl/stoppen-met-roken Wat je ook doet veel succes!

afbeelding van xseliennn94.

Geplaatst door xseliennn94. op 01/10/2012 - 19:06

Lid sinds 01 okt 2012

12 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik heb gekozen voor de cold turkey, hopelijk lukt dit. Het minderen helpt bij mij niet, de verleiding is te groot!

Reactie toevoegen