langdurig volledige dosering champix

afbeelding van Marja4

Geplaatst door Marja4 op 13/11/2012 - 19:08

Lid sinds 01 mrt 2008

Ben zelf pas (opnieuw) begonnen met champix. Ik slik sinds enkele dagen de 2 X 1mg. Op dit moment gaat het goed ga 17/11/2012 stoppen.

Veel gegoogeld op champix. Ik heb de indruk dat niet veel mensen de volledige dosering lang volhouden door verschillende redenen zowel lichamelijk als geestelijk.

Wie heeft ervaring zowel goede als slechte met het lang slikken van de volledige dosering ( 2 X 1 mg.) En hoelang of hoe kort was dat?

Geplaatst door Bobby (niet gecontroleerd) op 14/11/2012 - 14:22

Lid sinds

Hallo Marja, ook ik slik champix, ik ben gestopt met roken op de 8e dag nadat ik ben begonnen met champix, zoals afgesproken met mijn huisarts, die ons begeleidt. Vanaf de tweede echte stopweek ben ik overgegaan naar 1x per dag een champix. Ik zeg je wel dat dit kwam doordat ik een allergische reactie had, de huisarts weet niet of het was van de champix maar met behulp van een goede anti allergiepil ben ik wel doorgegaan met de champix.

En voor jouw informatie: lief is in de tweede week helemaal gestopt met de champix, vroeg zich af wat champix deed  en ondervindt dat nu cheeky de moeilijke momenten zijn bij hem dieper en duren langer.

Conclusie: niet al te druk maken over hoe of wat, niet teveel googlen op champix, dan maak je jezelf helemaal gek wink

eerst maar stoppen en bekijken hoe jij en je lijf reageert op champix. Het is gewoon bij iedereen anders.

Succes met je voorbereiding

groetjes

Bobby

Geplaatst door Daphne43 op 24/11/2012 - 11:51

Lid sinds 18 mei 2011

HOi,

Ik reageerde heel heftig op de champix en ben dus steeds de 1 mg blijven slikken waar je de 2 mg moest nemen!

Daarna tijdens afbouwen nog 3 maanden op een halve mg gezeten,omdat ik bang was dat ik het anders niet col zou houden,geen verschil gemerkt van die halve naar niks!

Mijn stopdag was 6 juni2011 nog steeds rookvrij en ik heb 30 jaar lang 25 sigaretten per dag gerookt! 

Succes!

Daphne 

afbeelding van Egeltje

Geplaatst door Egeltje op 10/12/2012 - 15:17

Lid sinds 12 sep 2012

Hoi,

Ik ben begin september begonnen met de champix, de eerste twee weken gingen prima, pas met de hogere dosis ging het fout, ook ik reageerde heel heftig.na ee paar dagen proberen overgestapt naar een 0,5 mg per dag en dat tot 9 december(gisteren dus) geslikt. Ben benieuwd of ik nog ergens last van ga krijgen nu ik geen champix meer gebruik. Maar ik verwacht nergens last van te hebben, ook door het berichtje van Daphne.
Mijn stopdag was 20 september 2012, dus bijna 3 maanden!!!

Succes allemaal

afbeelding van Martijn73

Geplaatst door Martijn73 op 12/12/2012 - 09:08

Lid sinds 04 dec 2012

Ik heb 6 weken Champix geslikt waarvan 5 weken de volledige dosering. Ik ben er toen mee gestopt omdat ik het idee had dat het eigenlijk niks met me deed. De huisarts deed daar ook heel gemakkelijk over. Maar het was eigenlijk ook mijn eigen beslissing omdat ik geen medicijnen wil gebruik als het niet nodig is. Pas toen ik stopte merkte ik dat het wel degelijk iets met me deed en kreeg ik meer last van ontwenningsverschijnselen. Maar ik ben erg blij met Champix, want ik denk dat het zonder nooit was gelukt om te stoppen.

Reactie toevoegen