Lichaam uit balans

Geplaatst door Fleur123 op 15/01/2023 - 23:55

Lid sinds 15 jan 2023

1 jaar 11 maanden geleden gestopt

Hoi! Na bijna 8 mnd te zijn gestopt merk ik dat mijn lichaam nog steeds niet in balans lijkt te komen en nog steeds 'ontwenningsverschijnselen' ervaar. Ik merk dat aan mijn gemoedsyoestand en lichaam. Uiteraard ene keer beter dan de andere keer maar telkens als ik de indruk krijg dat het beter wordt, wordt ik teleurgesteld. Ook na bijna 8 maand kom ik nog steeds aan in gewicht. Welliswaar heel langzaam en traag omdat ik zoveel mogelijk (positieve) invloed probeer uit te oefenen door routine in gezonde voeding, ontspanning, beweging (yoga/wandelen) en daar moet ik steeds meer moeite doen voor steeds minder resultaat. Dat demotiveert enorm. Roken wil ik absoluut niet meer en wordt ongeduldig tot het beter wordt (zeker 20 jaar gerookt). Probeer zeker eea in perspectief te blijven zien maar maar baal op dit moment behoorlijk met +10 kg omdat ik 'mijn lichaam' mis. Ik mis het om geen overgewicht te hebben en mis het dat ik niet de kleding kan dragen die ik wil omdat ik uit balans ben (slanke benen, enorme dikke buik). Waarin kan ik nog verbeteren? Groetjes Fleur! 

 

 

 

 

Geplaatst door Rikkie op 16/01/2023 - 17:56

Lid sinds 12 mrt 2021

2 jaar 8 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi Fleur,

bij sommige zijn de afkick verschijnselen eerder weg , bij andere duurt het langer , maar echt de nadelen van het roken zijn zwaarder, op den duur slijt het , stoppers komen meer of minder dingen tegen waar ze tegen aan lopen , weer gaan roken lost echt niks op , je wilt stoppen, anders krijg je jojo effect!

ben zelf bijna een jaar gestopt , kom ook nog van die momenten tegen !!

kop op doorzetten, probeer met je gevoelens wat te hendelen, kan hier zelf geen raad mee geven m.S. Anderen 

ieder vecht zijn eigen wedstrijd met het stoppen , hou je haaks en succes...

afbeelding van Menthe

Geplaatst door Menthe op 16/01/2023 - 19:21

Lid sinds 09 jan 2015

1 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Goedenavond Fleur, snap dat je erg baalt van het overgewicht, je lichaam is nog niet in balans maar dat komt wel, voor iedereen verschillend. 

Laatst hoorde ik van een diëtiste dat je 6x per dag mag eten maar kleine porties en eiwitrijk. Kijk ook eens bij de lenteslingers hier op het forum. 

Ik was daardoor 5 kg afgevallen, het is een feit dat je aankomt als je stopt met roken, ook ik ben nu weer 2 kg aangekomen. 

Heb ook wel wat extra lekkere dingetjes gegeten hoor maar nu doe ik weer normaal, wil ook niet teveel aankomen. 

Misschien voor jou ook een diëtist, dat een idee?

Was ooit 7 jaar gestopt en weet nog dat je het 1e jaar aankomt wat er later weer afgaat. Dus kop op!

Groetjes Els 

Reactie toevoegen