Meer mensen gestopt vanaf/rond 30 april?

afbeelding van Tomas2128

Geplaatst door Tomas2128 op 09/07/2018 - 23:37

Lid sinds 09 jul 2018

2 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo ik ben Tomas en heb me net aangemeld hier. Ik ben al wel 70 dagen gestopt met roken na 22 jaar veel roken. En ik heb het nog steeds moeilijk. Dat weet ik eigenlijk ook van mezelf dat ik verslavingsgevoelig ben. Gelukkig is mijn overtuiging zo groot om geen sigaret meer aan te raken. Maar wilde toch een beetje steun vinden dus ik dacht ik meld me hier eens aan. Zijn er meer mensen rond 30 april gestopt?

Groetjes Tomas

Geplaatst door Sweetsmoke op 10/07/2018 - 18:03

Lid sinds 19 Mar 2018

2 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ha Thomas,

 

Ik moet in eerste instantie tweemaal een ander antwoord geven dan je vraagt: Ik ben begin maart gestopt en uit eindelijk max 7 jaar in aanraking geweest met nicotine en aanverwante rommel. Maarrr.. ik ben ook verslavingsgevoelig en heb in die tijd wel obsessief gerookt en geblowd. Ik bedacht hele dagprogrammas rondom het roken 'Oh dan ga ik daar en op dat moment een sigaret roken'en 'Dan wil ik een jointje'. Nouja, je weet vast hoe het werkt. 

Ik ben door een behoorlijke hel gegaan tijdens het stoppen, leuker kan ik het niet maken. Het blijft wel een beetje aan je hoofd trekken en in je achterhoofd zeuren.. maar ineens komt dat moment dat het wat lichter word en je er minder en minder mee bezig bent tot het iets is dat tot het verleden behoort. Wat dat betreft ben je op het goede moment gestopt. Voor ieder zal het een beetje anders zijn, maar na 3 maanden begint het af te zwakken.

 

Ga je nog op vakantie? Voor mij werkt het altijd erg goed om even uit je dagelijkse doen te komen en even ergens anders mee bezig te zijn.. al is het maar een paar dagen. Dan slijt het ook sneller.  

Succes! 

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 15/07/2018 - 18:09

Lid sinds 02 mei 2015

Hoi Sweetsmoke en Tomas,

In zijn boek "Stoppen met roken voor vrouwen" vraagt Allen Carr zich af of zoiets als "verslavingsgevoeligheid" wel bestaat. Hij denkt van niet: je bent pas verslaafd aan een drug als je die hebt gebruikt, je gaat niet gebruiken omdat je verlangt of neigt naar een verslaving. Helaas kwam je met roken in aanraking en ben je in de verslavingsval gelopen, maar dat wil niet zeggen dat je daar gevoeliger voor bent dan een ander. (pagina 182)

En ook legt hij uit: roken is de snelst verslavende drug die er bestaat, maar de lichamelijke ontwenning valt relatief erg mee. Het belangrijkste is de illusie wegnemen dat je zonder te roken niks voorstelt. We zijn van jongs af aan gehersenspoeld dat stoppen met roken vreselijk moeilijk is, en dat roken ons kan helpen om stress en spanningen de baas te kunnen. Als je jezelf voorhoudt dat je OOK nog 'verslavingsgevoelig' bent, maak je het nog moeilijker om te stoppen, praat jezelf niet in de put.

Volgens Carr is het zaak juist die geweldige 'macht' die we het roken met zijn allen toedichten, aan de kant te schuiven en in jezelf te geloven. En vanaf dat je stopt blij, héél erg blij te zijn dat je jezelf bevrijdt uit de ketenen. Als je op die manier stopt, heb je geen 'wilskracht' nodig.

Reactie toevoegen