migraine weer terug...

afbeelding van kim87

Geplaatst door kim87 op 09/05/2012 - 15:40

Lid sinds 03 mei 2012

11 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi allemaal,

Ik heb een vraag: is er iemand die ook bekend is met migraine-aanvallen? en zo ja, zijn deze verergerd toen je bent gestopt met roken??

Bij mij zit het namelijk zo:

Ik was een jaar lang migraine vrij. Nu ben ik vier weken en 1 dag gestopt met roken (na mijn operatie) maar heb al wel drie keer een migraine-aanval gekregen..... dit is echt niet fijn en baal ontzettend!

Groetjes Kim  

afbeelding van JeanneDo

Geplaatst door JeanneDo op 09/05/2012 - 15:44

Lid sinds 07 jan 2012

11 jaar 11 maanden geleden gestopt

Hoi Kim,

 

Het zal wel weer per persoon verschillend zijn....Zelf heb ik af en toe flink last van migraine, maar gelukkig maar af en toe!! Ik kan niet zeggen dat sinds het stoppen 4 maanden geleden het erger is geworden, ook niet minder erg. Maar misschien zijn er andere ervaringen......?

 

 

Geplaatst door angelala op 09/05/2012 - 17:13

Lid sinds 02 mei 2012

12 jaar 1 maand geleden gestopt met Allen Carr.

Hoi Kim,

Wat vervelend dat jij momenteel weer zo een last van migraine hebt.
Weet jij zeker dat het door het niet roken komt, of kan het ook te maken hebben met spanningen of iets dergelijks? Het lijkt me lastig voor jou om daar zo precies de vinger op te leggen, omdat je niet enkel recentelijk gestopt bent met roken, maar ook een operatie achter de rug hebt,

Zelf heb ik ook aanvallen, de laatste tijd erg weinig, maar dat fluctueert, en ik ben pas 9 dagen nicotine vrij, ik merk totaal geen verschil.
Praat er anders eens met een arts over. Ik zou verwachten dat een grotere hoeveelheid zuurstof in je bloed je eerder goed zou moeten doen.

Daarbij is migraine toch een vaatverwijding als gevolg van een plotselinge vernauwing? Nicotine vernauwt ook je vaten, daarom vind ik het raar dat jouw migraine-aanvallen zouden verergeren door de onthouding. 

Sterkte ermee.
 

afbeelding van kim87

Geplaatst door kim87 op 09/05/2012 - 18:20

Lid sinds 03 mei 2012

11 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi JeanneDo,

Bedankt voor je reactie. Wel fijn dat het bij jou in ieder geval niet erger is geworden. Ik weet ook niet of het door het stoppen komt..... daar probeer ik nu achter te komen :)

 

afbeelding van kim87

Geplaatst door kim87 op 09/05/2012 - 18:29

Lid sinds 03 mei 2012

11 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Angelala,

 

Bedankt voor je reactie. gelukkig merk jij er niks van. Ik weet niet of het door het stoppen komt.... misschien is het wel een combinatie van de operatie en het stoppen. Bij mij is de migraine teruggekomen na ongeveer 13 dagen na het stoppen en de operatie.

 

Ik heb vandaag ook mijn huisarts gesproken voor een goede pijnstiller en gevraagd of het misschien met elkaar te maken heeft... maar dat kon hij niet zo goed zeggen. Ik moet het nog een aantal weken aankijken en dan terugbellen. Maar ik ga ondertussen ook verder kijken naar alternatieve behandelingen.

 

Misschien zijn mijn vaten niet gewend om niet zo vernauwt te zijn wink haha

 

Groetjes

Geplaatst door angelala op 10/05/2012 - 20:47

Lid sinds 02 mei 2012

12 jaar 1 maand geleden gestopt met Allen Carr.

Ik hoop dat je snel wat verlichting vindt! 

Bij de Tuinen en bij homeopatische winkels verkopen ze ook Migrastick, ik heb er geen ervaring mee, maar misschien het proberen waard?
http://www.detuinen.nl/arko-mifrastick.html
h
et kost net iets meer dan een pakje sigaretten ;)

afbeelding van Wientje

Geplaatst door Wientje op 11/06/2012 - 18:21

Lid sinds 06 jun 2012

11 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo, ik ben helaas ook een migraine patiënt. Ik ben te kort gestopt om iets over stoppen en migraine, maar: migraine heeft iets te maken met vernauwen en verwijden van de bloedvaten.
Ik merkte dat als ik meedere dingen had die een aanval triggerde, hij doorzette als ik ging roken. Dus het lijkt mij dat roken meer slechte invloed op de migraine heeft dan niet roken.

Ik zou kijken naar de andere triggers. Misschien ben je gevoelig voor slaapgebrek en slaap je nu slechter.

Reactie toevoegen