moeite met stoppen

afbeelding van renevdheijden

Geplaatst door renevdheijden op 09/09/2012 - 17:09

Lid sinds 09 sep 2012

Vorige week werd ik geconfronteerd met een nare bijkomstheid. Ik kreeg een hartinfarct 's morgens en nogges een tijdens de rit naar het ziekenhuis. Na de beschermde status in het ziekenhuis is het stoppen met roken zeer zeer moeilijk . Ik was een stevige roker gemiddeld 30 a 40 sigaretten per dag.

Ik snoep me onderste boven de hele dag en kan moeilijk me gedachte ergens anders krijgen dan weer te gaan roken. Begin dit jaar kreeg ik ook nog eens een fikse rugoperatie aan drie wervels te verwerken. Revalidatie volgde na een dik half jaar pas. En nu ligt alles stil soms krijg ik nare  bijverschijnselen zweten duizeligheid en ontzettende zin naar een sigaret. 

Heeft iemand tips of ook deze nare ervaringen meegemaakt.

Met vriendelijke groet,

 

Rene van der Heijden

afbeelding van Mirjam65

Geplaatst door Mirjam65 op 09/09/2012 - 19:53

Lid sinds 30 aug 2012

10 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Zo, dat is nogal wat, noem dat maar geen waarschuwing. 

Gelukkig heb ik geen ervaring met zulke heftige dingen, dus daarin kan ik je niet adviseren. Wat betreft het stoppen met roken: toch proberen je gedachten te verzetten. Ik merk aan mezelf dat ik zin krijg in een sigaret als ik eraan denk. Dus probeer ik de hele dag bezig te zijn met dingen die mijn aandacht afleiden. 

De eerste maand had ik continu zuigsnoepjes in mijn mond, en zorgde ik ervoor weinig stil te zitten. Naar buiten, wandelen, mijn hele huis heeft de eerste dagen een grote poetsbeurt gehad, bezig zijn met mijn handen, name it.

Ben ook ct gestopt en tot nu toe valt het me alles mee. Sinds een paar dagen vind ik anderen die roken zelfs stinken, terwijl ik de eerste 2 weken nog genoot van die stank. Dus ik zou zeggen: zet door! Je leven is toch wel iets belangrijker dan die stomme stinkstokken? Wat bereik je met roken, wat voor positiefs brengt het je? Niet doen dus.

Sluit je hier op het forum aan bij de septemberstoppers en trek hier aan de noodklok als het je te machtig wordt. Maar wat je ook doet: steek geen sigaret op! Zorg dat ze niet in je buurt zijn, gooi alles wat met roken te maiken heeft weg en vertel jezelf dat je het niet meer gaat doen, nooit meer.

 

Heel veel succes. Er zijn je al veel mensen voor gegaan, dus jij kan het ook!

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 09/09/2012 - 20:34

Lid sinds 02 mei 2012

10 jaar 1 maand geleden gestopt met Mentale methode.

tjonge jonge, hoe ver kan een mens gaan in ontkenning?

'k zeg soms wel eens dat iedereen stopt maar dat je sommige manieren niet wil meemaken. wel dit lijkt me er zo één.

 

rene,

die 'bijkomstigheid' en 'bijverschijnselen' zijn allemaal minstens mee veroorzaakt door je verslaving hoor en blijkbaar is die zo erg dat je zelfs na een infarct nog altijd ergens een sigaret verheerlijkt. niet doen, da's net waardoor je in deze situatie beland bent!

alles wat je beschrijft van 'ontwenning' wil gewoon zeggen dat je lichaam probeert te genezen van je verslaving en de gifstoffen die je jaren geinhaleert hebt.

een paar tips:

probeer je situatie te accepteren en dan voelen die 'bijverschijnselen' ook zo erg niet meer aan.

hou je mond bezig, da's toch al 1 aspect van de conditionering die dan niet meer opspeelt.

 

véél moed gewenst yes

afbeelding van helena888

Geplaatst door helena888 op 09/09/2012 - 22:14

Lid sinds 13 mei 2012

Leuke adviezen, maar als je wordt getroffen door een hartinfarct sta je stijf van de stress en dan is stoppen met roken ongeveer het laatste wat je dan kunt opbrengen. Je kunt niet geloven dat het jou is overkomen, hoe kan dit gebeuren, dit gebeurt alleen een ander. Ja Stefan, natuurlijk heb je gelijk, dit is een resultaat van de rookverslaving, maar daar wil je nu absoluut niet over nadenken. Je kunt alles rationeel bekijken, maar hier komen heel veel emoties bij kijken, been there done that.  Ik heb Rene al een PB gestuurd over hoe nu verder eventueel.

Geplaatst door Wilskracht-Help... op 09/09/2012 - 23:56

Lid sinds 31 aug 2012

Dat was schrikken voor je René. Maar dat wil nog niet gelijk een stok achter de deur zijn hé om direct te stoppen.

Ik werd 2 jaar terug opgenomen met een longembolie en het enige wat ik wilde was buiten een peukie roken ipv mijn bed in in het ziekenhuis. Ja wat heb jij aan dit bericht? Dat is toch geen stimulans voor jou om te stoppen met roken. Maar wat voor advies je ook krijgt, je moet er zelf achter staan om van die verslaving af te komen. Je hebt je hier al aangemeld dus je bent er toch mee bezig, dat is al iets. Daarbij heb je behoorlijk wat waarschuwingen gehad, dus ik zou er eerst eens goed over nadenken welke kant je op wilt. Wat zijn de voor en nadelen van je besluit (ongeacht welk besluit je ook neemt) Wil je vroegtijdig overlijden door een fatale hartinfarct of jezelf nog de kans geven op een langer leven zonder sigaret? Kortom zet alles eens op een rijtje voor jezelf. Want stoppen met roken is moeilijk en jij moet die stok achter de deur zien te vinden die jouw motiveerd om niet meer te roken. Ik wens je veel succes en wijsheid toe.

Geplaatst door mar de vis op 10/09/2012 - 09:19

Lid sinds 12 apr 2012

9 jaar 5 maanden geleden gestopt

schrikken renee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

misschien toch de hulp van een anti rookcoach nu je toch in het ziekenhuis je zal moeten melden of de huisarts???

dan kun je ook bespreken of ct wel wat is nu op dit moment met idd deze stress van een hartinfarct????

helena heeft je al een bb gestuurd, hopenlijk kun je er wat mee en lees maar eens rustig op het forum voor tips etc

succes

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 10/09/2012 - 10:47

Lid sinds 31 jan 2012

Dat is schrikken Rene en wat heb jij een geluk gehad. Natuurlijk komt daar nu heel veel stress en emotie bij kijken maar laten we ook eerlijk blijven als het om onze gedachten gaat, ik lag daar 24 uur aan de monitor naar tia/infarct met de neurologen aan me bed die me ook nadrukelijk zeiden "dit is een hele fikse waarschuwing van je lijf die nu zegt het moet anders"

 

Doktoren zeiden ook "maar je moet het wel zelf willen"anders heeft het helemaal geen nut.

En geloof het of niet nog presteer ik het om uit het grote smoezenboek er 1 te trekken " eerst maar eens gaan afvallen dan want als ik stop komen er weer wat kilo's bij" surprise "Ik heb nu zoveel stress dat ga nu ff niet hoor"

 

Ineens zei de neuroloog  "wat wil je zelf eigenlijk? " ik dacht even na en zei ineens " dit nooit meer" toen zei ze "dan moet je nu stoppen"

Ik wil er alles aan doen om nooit meer dat te moeten meemaken, door het oog van de naald gekropen wil ik niet dit weer krijgen met misschien wel een veel ergere afloop.

 

Ik heb dus gewoon GEEN keus, weg met alle smoezen en er alles aan doen om zo goed mogelijk te herstellen.

 

Renee, jij hebt eigenlijk ook geen keus toch? Trek aan de bel bij je arts of de stoppen met roken polie want ook jij bent door het oog van de naald gekropen uiteraard nu met heel veel stress, angst maar ga er voor kerel dit wil je niet weer meemaken.

 

Beterschap en heel veel succes met het niet roken.      

afbeelding van renevdheijden

Geplaatst door renevdheijden op 15/09/2012 - 12:27

Lid sinds 09 sep 2012

De momenten na het eten blijven verdomd moeilijk om van de sigaretten af te blijven. Ik zou figuurlijk er een moord voor doen om een sigaretje te roken. Zijn hier meer mensen die daar last van hebben. BTW me mond is ook helemaal kapot gegaan van het eten van zuurtjes en snoepjes, dus ander alternatief gaan zoeken vrees ik!!

 

Groeten,

 

Rene 

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 15/09/2012 - 13:12

Lid sinds 02 mei 2012

10 jaar 1 maand geleden gestopt met Mentale methode.

alternatieven zijn er wel hoor: tandenstokers, kaneelstokjes, zonnepitten, hoestbonbons, snoepjes zonder zuur en eventueel zonder suiker ...

afbeelding van helena888

Geplaatst door helena888 op 15/09/2012 - 16:26

Lid sinds 13 mei 2012

Ik zweer bij lollystokjes, eerst de lolly opeten natuurlijk en dan het lege stokje omwikkelen met kauwgom, werkt prima als speen ipv peuk.

afbeelding van jeannette42

Geplaatst door jeannette42 op 15/09/2012 - 22:52

Lid sinds 03 sep 2012

10 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

ik heb dat ook na het avond eten, ik neem dan een lollie met plastic stokje en als ik overal mee klaar ben stap ik op mijn skeelers en als ik terug kom ga ik douchen en dan is het tijd voor koffie en voor je het weet is het tijd om naar bed te gaan. weer een rookvrije dag voorbij ;)

Reactie toevoegen