Na zoveel stoppogingen weer proberen

afbeelding van Deborah02

Geplaatst door Deborah02 op 24/06/2022 - 16:56

Lid sinds 06 jan 2020

4 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

iNa zoveel stoppogingen toch weer proberen te stoppen. Ben afgelopen  jaar al 2 x paar maanden gestopt en toch weer begonnen. Zo stom van mezelf! Ik ben ook een rare roker, soms rook ik een dag helemaal niet, dan weer 4 sigaretten op een dag, snap er niks van. Op het werk rook ik niet, ga niet met mijn collega's in de regen staan, totaal geen zin in. Vind mezelf zo zwak! Herkenbaar? Ik heb nog 3 sigaretten en zou normaal gesproken een pakje halen omdat het bijna op is, maar dat ga ik nu niet doen. Ik rook er vanavond nog 1 en dan morgen de rest en dan moet het klaar zijn. 
Nog meer mensen die dit goede voornemen hebben deze zomer?

 

 

Geplaatst door Jestrupp op 26/06/2022 - 14:28

Lid sinds 07 mei 2022

2 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Deborah,

Het is heel simpel. het is of stoppen of niet. Daar zit niets tussen. Vanavond nog 1 morgen nog een paar. Druk uit denk aan wat anders en volg de tips die je hier links en rechts kan lezen. En anders smoke untill your die.

Je doet het voor jezelf en niet voor ons. :-)

Geplaatst door MCA (niet gecontroleerd) op 12/07/2022 - 21:16

Lid sinds

Hoi Deborah,

Ook ik heb besloten na vijf jaar lang een pakje per dag te roken, te stoppen. Sinds drie dagen ga ik dan ook Cold Turkey. 

Hoewel ik erg veel moeite heb met niet roken, kan ik regelmatig om mijzelf en m'n gedachten lachen. Zo stond ik gisteren in de supermarkt voor het schap met de nicotine kauwgom. Mijn eerste gedachte was 'oeff dat is wel heel duur, 14 euro voor 30 kauwgompjes". Maarja 8 euro voor een pakje sigaretten per dag, gaf ik altijd zo uit. Lekker scheef van mezelf. Ook heb ik regelmatig een stemmetje in mijn achterhoofd die mij ervan probeert te overtuigen dat ik die ene sigaret nu op dit moment toch wel heel erg nodig heb en deze verzint dan ook echt duizenden redenen voor mij om toch maar even naar de supermarkt te rijden voor een pakje. Tot nu toe heb ik het kunnen weerstaan.

Maar wat ik voornamelijk heel opmerkelijk vind is hoeveel tijd ik opeens lijk over te houden. Het is alsof ik uren vrije tijd heb nu ik ben gestopt met roken. Hilarisch eigenlijk dat ik me nu pas besef in hoeverre roken mijn leven beheerst. 

Ik zit pas op dag drie en ben mij ervan bewust dat ik er nog lang, maar dan ook echt nog lang niet ben. Maar ben gemotiveerd en heb goede hoop.

Veel succes ook voor jou, Deborah!

 

Geplaatst door Deborah (niet gecontroleerd) op 20/07/2022 - 17:39

Lid sinds

Hoi MCA,

valt ook niet mee hè? Ben al 1 x de fout ingegaan, ik rookte er 1 en maakt het direct weer uit, smaakt me niet en heb het niet nodig. Ik ga stug door en ben ervan overtuigd dat het ons gaat lukken. Heb al dagen er bij dat ik er niet eens meer aan denk!

jij ook succes...gaat het nog?

 

 

Geplaatst door Rikkie op 31/07/2022 - 12:00

Lid sinds 12 mrt 2021

2 jaar 9 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi debora en mca , hoe gaat het met jullie?

1 sigaret of 1 pakje , dezelfde verslaving, en zie er maar van af te komen , het kan als je er stevig achter staat!!!

jullie zijn eerder gestopt dus jullie kennen jullie valkuilen , trap er niet in! 
ben zelf ook vaker gestopt en ben nu ruim een half jaar gestopt, het kan !!

veel succes, hoor wel hoe het gaat, laters....

Reactie toevoegen