Negatieve gedachten!!

afbeelding van paultje74

Geplaatst door paultje74 op 22/04/2014 - 20:46

Lid sinds 15 apr 2014

Nog steeds gestopt :-)

 

Maar... wat is dat toch met negatieve gedachten elke keer weer? Ik had echt verwacht daar deze keer weinig of minder last van te krijgen omdat ik er anders in stond dan vorige keren maar ppfff wat is dat monster in mijn hoofd groot zeg. Kan niets positiefs opnoemen in mijn leven op dit moment en niets meer wat ik leuk vind (en ja, ik weet dat het nergens op slaat want er is genoeg en dat weet ik ook wel, ik voel het alleen niet (lastig uitleggen haha)). Het lijkt net alsof het rokersduiveltje mijn gedachten heeft overgenomen en zegt: als je gaat roken ga je je weer gelukkig voelen. Er zijn momenten - weinig helaas - dat ik me weer even goed voel maar daarna is alles zo weer negatief.

 

Argghh gekmakend want ik ben van mezelf heel positief en altijd vrolijk!! Heeft iemand dit ook gehad en wat is een oplossing voor dit probleem? Heb al valdispert gekocht maar dat werkt natuurlijk niet tegen de negatieve gedachtes en ik sport ook flink.  Eet minder want ben bang om dikker te worden en als ik eet geniet ik er niet van want heb alleen maar zin in koolhydraten, lees: chips, koekjes enzo. En zo denk ik dus de hele dag alleen maar aan eten en roken, of beter gezegd: wat ik niet kan eten en kan roken. (en ja, ik WIL niet roken, ik weet het wel)

Als ik wist dat dit bijvoorbeeld maar 2 weken zou duren had ik het geen probleem gevonden maar ben bang dat het alleen maar erger wordt.

 

Ervaringsdeskundigen? Tips?

 

 

afbeelding van petra1969

Geplaatst door petra1969 op 23/04/2014 - 09:22

Lid sinds 21 apr 2014

6 jaar 11 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Hey Paul

Ik hoop dat je niet voor de bijl bent gegaan? Want negativiteit door jou omschreven hoort er helemaal bij, en ik herken mijzelf in jouw verhaal. In mijn hoofd was ik zelfs in staat tot moorden de eerste 14 dagen, bizar en eng, maar de sigaret heeft veel met je psyche gedaan hoor, gelukkig herstelt zich dit weer, ik ben vanaf ongeveer 21 dgn liever dan ik ooit lief ben geweest. Alles wat mij deeerste week overkwam in het hoofd is mijn overtuiging nu gworden dat ik nooit meer 1 opsteek. Echt, het is maar evenPaul! En om niet aan tee komen in gewicht? Drink groene smoothies en halveer je sporten, lichaam heeft bij ontgiften meer rust nodig, anders gaat darm stagneren. . Zet , m op, hoop echt dat je niet bent gaan roken. Groet, Petra

 

afbeelding van paultje74

Geplaatst door paultje74 op 23/04/2014 - 11:41

Lid sinds 15 apr 2014

Wat jij zegt hou ik mijzelf ook de hele tijd voor. Dat smerige nicotinemonster doet er alles aan om mij weer te laten roken. Maar ik doe het niet. Dat nicotine en de rest van de smerige dingen in sigaretten dit met je kunnen doen is eigenlijk niet normaal en daarom alleen al wil ik absoluut niet meer roken.

Ik ken mezelf niet meer maar sinds ik met tabex ben gestopt gaat het beter. Vorige week dinsdag begonnen en gister om 12.00 smiddags de laatste genomen.

Ik ga echt die peuk niet meer opsteken (heb gelukkig ook niets in huis).

 

Maar wat jij zegt, sporten halveren... echt waar? Dacht juist dat ik meer moest gaan sporten :-S

 

Groetjes Paula (vrouwelijk hihi)

afbeelding van petra1969

Geplaatst door petra1969 op 23/04/2014 - 11:58

Lid sinds 21 apr 2014

6 jaar 11 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Google maar eens op para en orthosympatischzenuwstelsel. Zorg dat je in para s.z. terecht komt, anders slaat hele spijsvertering stil of op slot, en dat kan je nietgebruiken inde ontwenningsperiode of ontgifting. Zet , m op! Heel blij dat je er nog bent, op forum, en niet naast asbak haha.

Geplaatst door Casper1966 op 23/04/2014 - 19:05

Lid sinds 23 apr 2014

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

He Paula,

Het is erg herkenbaar! Voor mij is het ook het moeilijkst dat ik me helemaal afgeflakt en ongeinspireerd voel. Ik ben al meerdere keren gestopt en steeds liep het daar op mis, vroeg of laat.

Ik heb me nu voorgenomen daar extra alert op te zijn en er 'iets mee te doen'. Ik ben begonnen met Sint-Janskruid, als soort natuurlijk anti-depressivum en met L-Tyrosine, een voedingsupplement dat de aanmaak van dopamnine etc. in de hersenen stimuleert. (Google er maar eens op.) De werking van Sint-Janskruid ervaar ik nog niet, dat duurt enkele weken voordat het eventueel aanslaat, maar door de L-Tyrosine lijken de scherpe kanytjes van m'n slechte humeur (of noem het depressie) er toch een beetje van af. Misschien is het wel gewoon het placebo effect, maar het maakt me nu niet uit, het belangrijkste is dat ik voor gekozen heb die depressie te 'bestrijden' (het zo weinig mogelijk kans te geven om het stoppen opnieuw te laten mislukken.) 

Sint-Janskruid is overigens niet voor iedereen helemaal zonder bijwerkingen, en de werking van de pil kan er door worden beinvloed. 

Sterkte en succes er mee! Groetjes, Casper 

afbeelding van paultje74

Geplaatst door paultje74 op 23/04/2014 - 21:27

Lid sinds 15 apr 2014

Heb gekeken en ga inderdaad het wat rustiger aandoen. Moet ook niet teveel van mijn lichaam vragen. Dank je wel voor de info petra1969smiley

 

Casper, heb inderdaad gekeken naar sint janskruid. Toch vind ik dit een beetje eng, ik kan sterk op sommige dingen reageren. Zoals de Tabex, ow wat was ik daar ziek van zeg! Van anderen hoor ik dan weer niets :-S. L-Tyrosine heb ik nog nooit van gehoord, zal daar eens naar kijken. Heb het ook een keer aan de huisarts gevraagd en huisartsen zijn fel tegen sint-janskruid omdat het heel lang duurt voor het je lichaam uit is en het niet altijd de gewenste effecten heeft. Lastig, anders had ik het meteen geslikt maar volgens mij mag het ook niet met tabex

Sinds ik met Tabex gestopt ben voel ik mij vele malen beter en heb een gezond voedingspatroon nu. Als je zoekt op gelukseten dan vind je eten waar je hersenen goed op reageren en dat helpt ook wel heel goed (denk ik dan haha, placebo of niet, je weet het nooit). Nu nog hopen dat ik me goed BLIJF voelen. Ik ben namelijk inderdaad net als jij elke keer weer begonnen doordat ik me zo rot voelde. Liever vrolijk met een peuk dan depressief zonder dacht ik.

Ben je al gestopt of ga je dat nog doen?

 

Geplaatst door Casper1966 op 24/04/2014 - 14:06

Lid sinds 23 apr 2014

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

He Paula,

Ik ben sinds 1 april gestopt. Ik heb gegoogled op 'gelukseten' en kwam op deze site: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/32111-eten-en-neurotransmitters-waar-je-gelukkig-van-wordt.html 

(L-) Tyrosine staat daar ook op het lijstje. Van de meeste stofjes die daar genoemd worden bestaat dus ook een voedingssupplement. Ik ben daar overigens helemaal niet van, maar nu heb ik echt even een groter doel: definitief afkomen van die nicotineverslaving.

Wat ik inmiddels heb gelezen over die 'geluksstofjes' is dat je moet oppassen met bepaalde combinaties (vooral met anti-depressiva). Je kan er een serotonine-syndroom mee oplopen bij hoge doseringen. Dat schijnt erg vervelend te zijn en lang te kunnen duren. 

Over Sint-Janskruid heb ik weinig heftige slechte ervaringen gelezen, hoogstens dat het niet werkt. Ik weet nog niet hoe het bij mij gaat uitpakken, ik ben er pas sins afgelopen zaterdag mee begonnen.    

Enfin, ergens vind ik het wel een prettig idee dat ik misschien iets kan doen aan mijn lege en afgevlakte gevoel als ik stop met roken. Bij eerdere stoppogingen ben ik me er eigenlijk te weinig van bewust geweest. Het is bijna logisch te noemen dat je weer wilt gaan roken, als je weet dat het zeurderige depressieve gevoel er van verdwijnt, en dat je je bijv. weer zal kunnen concentreren. Nu wil ik niet meer in die valkuil trappen. 

Groetjes, Casper 

afbeelding van petra1969

Geplaatst door petra1969 op 27/04/2014 - 08:58

Lid sinds 21 apr 2014

6 jaar 11 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Hey Paula, hoe gaat het met je? is het nu zo rustig vanaf jou kant? Hoop snel weer wat van jou te lezen opdit forum... lieve groetjes, Petra

afbeelding van paultje74

Geplaatst door paultje74 op 27/04/2014 - 14:11

Lid sinds 15 apr 2014

Hoi Petra,

 

Was druk dit weekend maar het gaat heel goed! Sinds ik de tabex aan de kant heb geschoven gaat het veel beter. Bij het opstaan heb ik weer helemaal zin in de dag en ben weer mijn vrolijke ikke, heerlijk!

Het enige echt moeilijke moment vind ik de sigaret na het avondeten te "missen" maar verder valt het nu heel erg mee. Zo fijn!

 

 

 

Geplaatst door Casper1966 op 29/04/2014 - 12:13

Lid sinds 23 apr 2014

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Klinkt goed Paula, rotzooi voor jou dus die Tabex! Hier ben ik maar even gestopt met de L-Tyrosine, vertrouw het toch niet helemaal in combinatie met Sint-Janskruid. Dat lijkt nu al met al toch wel de scherpe randjes van het downe gevoel af te halen. 

afbeelding van petra1969

Geplaatst door petra1969 op 29/04/2014 - 13:00

Lid sinds 21 apr 2014

6 jaar 11 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Super bericht Paula, ik ging na het avondeten nog snel ff een buitenwandeling maken, nu rust in de kont zeg maar haha, zet , m op, je gaat als een speer, goed van je!

afbeelding van godinhera

Geplaatst door godinhera op 06/05/2014 - 20:10

Lid sinds 05 Mar 2012

8 jaar 1 maand geleden gestopt

Hoi allemaal, ik dronk nooit geen water maar sinds ik gestopt ben drink ik uit een flesje de hele dag lauw/warm water. Vind zelf dat dit goed helpt en het is nog gezond ook cheeky

Reactie toevoegen