Nieuw hier

afbeelding van Funkel

Geplaatst door Funkel op 06/01/2014 - 23:06

Lid sinds 06 jan 2014

8 jaar 11 maanden geleden gestopt

Hoi iedereen,

Mijn naam is Funkel, ik ben 30 jaar oud en rook al vanaf dat ik 11 jaar oud ben. Ik ben al een jaar in gedachten bezig met stoppen met roken. Ik wil nu de stap gaan zetten en gaan stoppen. Ik heb nog een pakje shag en als die op is wil ik geen nieuwe meer kopen. Ik heb het Allen Carr boek gekocht en wil dat gaan lezen. 

Ik voel me wel gemotiveerd, maar ook wel onzeker, omdat ik ontzettend graag wil dat het nu wel lukt. Ik heb voor mezelf wel heel duidelijk waarom ik wil stoppen. Ik wil heel graag kinderen en wil zijn gestopt voor ik zwanger ben. Dit kan nog wel een paar jaar duren hoor, maar toch wil ik er nu al vanaf.
Wat voor mij ook een grote eye-opener was toen mijn moeder een hersenbloeding kreeg in november 2012. Waarschijnlijk staat dit wel los van het roken, maar haar laatste uren heeft ze moeten vechten voor zuurstof en dat was een ontzettend naar gezicht. Ik wil dit nooit meer meemaken.

Ik heb nog geen echte stopdatum, ik wil deze week gebruiken om te kijken hoevaak ik het kan laten om te roken, momenten uitstellen, standaard sigaretten uitstellen of liever nog overslaan. Ik heb verder geen ervaring met pleisters, kauwgom en zo, dus ik ga daar nog veel over lezen. 

Ik wil mijn stop actie niet van de daken schreeuwen in mijn omgeving, voor het geval dat het me niet lukt, maar ik zou wel graag wat steun willen. Uiteraard wil ik ook anderen steunen in hun stop-proces.

Groetjes,

Funkel

Geplaatst door caja op 07/01/2014 - 00:06

Lid sinds 01 okt 2012

9 jaar 10 maanden geleden gestopt

Hoi Funkel,

 

Wat een goed begin van het nieuwe jaar! Ik ben in 2004 gestopt met roken na het lezen van het boek van Allen Carr (helaas 4 jaar later weer gaan roken en de tweede keer deed het boek me niks meer) Ik had toentertijd het boek gekocht, omdat er veel verhalen de ronde gingen dat mensen door het boek gingen stoppen en ik daar juist niet in geloofde. Gek genoeg had ik in vier dagen het boek uit en stopte met gemak met roken. Dit is dus mijn tweede keer dat ik stop, dit keer met behulp van Champix, maar vind het deze keer veel lastiger.

 

Het boek is geen wondermiddel en ik denk dat je er gewoon heel open in moet gaan staan, maar het kan zeker een goed hulpmiddel zijn, zelfs als je er zelf nog niet echt in gelooft (in zo'n boek bedoel ik dan) Toen ik begon aan de Champix had ik mijn boek doorgegeven aan een nog rokende vriendin, die zowaar niet eens echt van plan was om te stoppen met roken, maar ook zij is kort na mij gestopt. Heel veel succes! Ik denk echt dat je veel aan het boek zult hebben en gelukkig zijn er heel veel mensen op het forum die je steunen en weten wat je doormaakt nadat je je laatste sigaret hebt uitgedrukt. Wees nog niet teveel bezig met een stopdatum of minderen, begin eerst maar te lezen. De rest komt later wel. Je kunt het! yes

 

 

 

 

afbeelding van Edgar

Geplaatst door Edgar op 07/01/2014 - 01:08

Lid sinds 20 nov 2013

Hoi Funkel,

 

Wat goed dat je gaat stoppen! En steun zul je hier vast vinden. Probeer alleen je 'achterdeurtje' dicht te houden. Je zegt dat je het niet van de daken wilt schreeuwen in geval je het niet kunt waarmaken. Natuurlijk kun jij het waarmaken! Er zijn al zoveel mensen je voorgegaan, dus jij kunt het ook... ALS je echt wilt tenminste!! Dat is het allerbelangrijkste. Dus schreeuw het juist van de daken want wie weet kun je dat nog ooit als stok achter de deur nodig hebben als je het moeilijk hebt.

Caja zegt het ook al; begin nu alvast te lezen van het boek. Dat stoppen komt vanzelf als je het boek uit hebt, daar is de stopdatum op gebaseerd. Mij heeft het boek heel veel geholpen, ondanks dat het nou niet echt goed geschreven is. Toch wist het me te raken en deed het zijn werk!

Daarnaast was ik begonnen met Champix te slikken (op recept via de huisarts te verkrijgen) en voor mij was het een gouden combinatie. Andere methodes heb ik geen ervaring mee dus daar kan ik weinig over vertellen. Ik zou ook geen momenten uitstellen zolang je nog rookt. Dat maakt het verlangen naar een sigaret alleen maar groter!  Het is of stoppen of roken, en niet een 'beetje' roken. Dat hou je niet vol. Heel veel succes en onthou dat als je eenmaal stopt er geen weg meer terug is - GELUKKIG - , want die ene bestaat niet!! Veel succes!

afbeelding van Miele

Geplaatst door Miele op 07/01/2014 - 08:28

Lid sinds 06 jan 2014

Ik snap heel erg het gevoel dat je het niet van de daken wilt schreeuwen. Na vele mislukte stoppogingen had ik dit ook, vrienden geloofden me niet meer als ik zei dat ik ging stoppen met roken, er werden zelfs op gewed hoeveel dagen ik het dit keer vol zou houden....

 

Toch zou ik het wél doen als ik jou was! Als je het niet doet, praat je het meteen al voor jezelf goed dat als het mislukt, het niet zo erg is, er was toch niemand die het wist, etcetc.... Als je er vertrouwen in hebt dat het gaat lukken, vertel het lekker iedereen! Als je dit vertrouwen nog niet hebt, bereid je dan nog wat beter voor, lees er meer over, stel voor jezelf vast wat roken voor jou is en doet,weeg de voordelen (vrijwel nihil) af tegen de nadelen (gigantisch veel), en stop pas als je er helemaal zeker van bent dat het gaat lukken.

 

Heel veel succes, en uiteraard welkom op het forum! 

afbeelding van Marvel

Geplaatst door Marvel op 07/01/2014 - 09:05

Lid sinds 04 jan 2014

9 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Vertrouw op het boek, maar nog meer op jezelf.  Het boek zet jou gevoelens en gedachten wel op het juiste spoor.  Ga het stoppen met een lach en vol trots tegemoet. Haal alles wat nodig is uit de kast en ga er voor.  Bewapen je tegen negatieve gedachten, dat is waar de verslaving je zal proberen uit te dagen. 

 

Maak het jezelf niet te moeilijk met peukjes overslaan enzo. Je rookt of je rookt niet:-)

afbeelding van Funkel

Geplaatst door Funkel op 07/01/2014 - 11:56

Lid sinds 06 jan 2014

8 jaar 11 maanden geleden gestopt

Wat een fijne reacties! Bedankt allemaal. Ik ben gisteravond in het boek begonnen. Tot nu toe leest het snel weg. Ik las inderdaad al de instructie om nu nog niet te stoppen.
Ik heb gisteren met een vriendin gesproken die een paar maanden geleden is gestopt. Zij was uiteraard enthousiast. Mijn vriend weet ook van mijn voornemen. Hij rookt zelf ook, maar wil nog niet stoppen. Hij wil me wel steunen. Als ik het boek uit heb, dan ga ik mijn vader en broertje inlichten.

afbeelding van Funkel

Geplaatst door Funkel op 11/01/2014 - 00:07

Lid sinds 06 jan 2014

8 jaar 11 maanden geleden gestopt

Daar ben ik weer. Ik heb zojuist het boel uit gelezen. Ik vond het erg nuttig. Ik merkte de afgelopen dagen dat de behoefte naar roken veel minder werd.
Volgens het boek ben ik dus vanaf vandaag een niet-roker. :)
ik hou jullie op de hoogte.

afbeelding van Marvel

Geplaatst door Marvel op 11/01/2014 - 00:54

Lid sinds 04 jan 2014

9 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Wat knap van je Funkel. Ik wens je heel veel kracht en vooral suces toe bij jou wijze besluit.

afbeelding van Funkel

Geplaatst door Funkel op 11/01/2014 - 22:46

Lid sinds 06 jan 2014

8 jaar 11 maanden geleden gestopt

Ik heb de eerste dag doorstaan. Een paar moeilijke momenten, maar over het algemeen viel het me mee.

afbeelding van Marvel

Geplaatst door Marvel op 11/01/2014 - 22:58

Lid sinds 04 jan 2014

9 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Wees er zuinig en trots op. Knap hoor!

afbeelding van Miele

Geplaatst door Miele op 12/01/2014 - 10:12

Lid sinds 06 jan 2014

Super, als 1 dag is gelukt, waarom zou de volgende dan niet net zo goed lukken? Succes, en ga zo door!!!

afbeelding van Funkel

Geplaatst door Funkel op 12/01/2014 - 12:01

Lid sinds 06 jan 2014

8 jaar 11 maanden geleden gestopt

Bedankt :)

Mijn vriend rookt en soms vind ik het wel lastig als ik hem zie roken, maar ik kan mezelf er wel aardig van overtuigen dat ik het zelf gewoon echt niet meer wil. Hopelijk blijft dat zo :)

Geplaatst door caja op 12/01/2014 - 12:16

Lid sinds 01 okt 2012

9 jaar 10 maanden geleden gestopt

Probeer het om te draaien en juist naar je vriend te kijken als hij rookt, analiseer het "gedrag" van iemand die rookt en dan zie je dat het er eigenlijk heel raar uitziet. Ik weet niet of hij buiten of binnen rookt, maar "buitenrokers" zijn vaak nog grappiger, die roken wat sneller zodat ze weer gauw naar binnen kunnen....in de winter althans vaak wel. Toch erg fijn dat jij nu lekker warm binnen kan blijven zitten. Ik kijk  juist graag naar rokende mensen, omdat ik me dan nog meer realiseer hoe blij ik ben dat ik dat niet meer hoef te doen.

afbeelding van Marvel

Geplaatst door Marvel op 12/01/2014 - 13:48

Lid sinds 04 jan 2014

9 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Toch blijft dat dan raar. Dat je op een gegeven moment wel die smerige adem van je vriend ruikt. Daar schrok ik best van. Dat je als roker echt uit je mond stinkt. Nou, jij gelukkig niet meer! En is je vriend nog niet over te halen? Blijf het goede voorbeeld geven!

 

Goed bezig hoor :-)

afbeelding van Funkel

Geplaatst door Funkel op 12/01/2014 - 18:21

Lid sinds 06 jan 2014

8 jaar 11 maanden geleden gestopt

Aaargh!!! Scooter is gestolen. Toch wel een nare stress ervaring. Nog steeds niet gerookt.
Mijn vriend is er naar eigen zeggen nog niet aan toe en ik wil hem ook niet dwingen. Wel heel lief van hem dat hij nu voor mij buiten is gaan roken.

Ik ben ook niet jaloers, maar de gewoonte om er een op te steken is soms heel sterk. En die neiging moet ik steeds in gedachten corrigeren.

als je ernaar kijkt zoals jullie beschrijven is het wel goed te relativeren als de rooktrek er is.
Ik hou vol!

afbeelding van Funkel

Geplaatst door Funkel op 13/01/2014 - 22:35

Lid sinds 06 jan 2014

8 jaar 11 maanden geleden gestopt

Vandaag overleeft. Ik vond het heel erg moeilijk, omdat ik echt m'n dag niet had.
toch heb ik de discussies met mezelf gewonnen. M'n derde rookvrije dag!

Reactie toevoegen