Nieuwe stopster

Geplaatst door Mimzy op 02/09/2011 - 10:56

Lid sinds 02 sep 2011

Hoi, ik ben een mama van 30. Mijn zoontje wordt deze maand 1 jaar. Op de dag van de zwangerschapstest, van het ene op het andere moment gestopt met roken. Tot 3 maanden na de geboorte van mijn kleine man. Nadat er 40kg bij was gekomen tijdens de zwangerschap, dacht ik door te beginnen met roken, het er makkelijker af zou gaan.

Maar niets is minder waar. De kg's vliegen er nog steeds niet vanaf. Ik vind roken echt ontzettend smerig. Ik spoel mijn mond met mondwater na elke sigaret en was tig keer per dag mijn handen. Ik ben nu meer geld kwijt aan mondspoeling, zeep en handcreme dan aan het roken zelf. Dus ik wil gewoon stoppen. Maar met de nodige stress om mij heen en zonder klein wonder in mijn buik, is de stap niet zo makkelijk. Maar... Ik heb natuurlijk de ervaring dat ik van de een op de andere dag kan stoppen. En dat het zelfs meevalt! Ik vond het alleen de eerste twee weken lastig. Ik zoog de hele dag lucht op en at me een ongeluk aan bananen!

Nu de herfst echt in aantocht is, wordt het tijd om de knoop door te hakken. Ik zie mezelf niet in de regen, wind en sneeuw buiten met een sigaret staan.

afbeelding van one2dave

Geplaatst door Anoniem op 02/09/2011 - 11:42

Lid sinds 24 aug 2011

10 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Verstandig besluit Mimzy! En heel goed dat je je hier hebt gemeld..
Wij willen allemaal niet meer in de kou staan met onze sigaret. Dit is misschien wel het beste moment om te stoppen.
Zeker knap dat je al een keer "plots" gestopt ben en ik twijfel er niet aan dat je dit nu ook weer kan! Zeker als je kijkt wat voor aversie je eigenlijk al hebt opgebouwd tegen het roken. Handen wassen, je mond spoelen, dat doe je niet zomaar. Je weet dat het smerig is, je hebt alleen even een zetje in de rug nodig. En die krijg je hier...
Ik zou me als ik jou was aansluiten bij de September sToppers, die kunnen nog wel wat gemotiveerde mensen gebruiken! Succes in ieder geval! dd3

afbeelding van JanB

Geplaatst door Anoniem op 02/09/2011 - 14:01

Lid sinds 09 aug 2011

Minzy echt top dat je besloten hebt om te gaan stoppen met roken. Het is inderdaad zoals je zelf al aangeeft ontzettend smerig. Als je kijkt wat je er iedere keer weer voor moet doen om toch weer fris te ruiken dan denk je op een gegeven moment ook van waar ben ik mee bezig.
Het is inderdaad ook echt veel gezonder voor je kind als je niet rookt (al rook je gelukkig niet in het bijzijn van je zoontje). Ik wens je heel veel succes en weet gewoon dat je het kan. Je bent al een keer van de een op andere dag gestopt geweest. :duim :duim :duim Zet hem op!!!

Geplaatst door Anoniem op 02/09/2011 - 17:23

Lid sinds 14 jul 2011

Welkom op het forum Mimzy. Succes! Lees hier veel en schrijf van je af als het even lastig wordt.

afbeelding van ellepel

Geplaatst door Anoniem op 02/09/2011 - 18:41

Lid sinds 30 aug 2011

Welkom mimzy! Goed van je dat je bent gestopt, samen als niet rokers zijn we sterk...We kunnen het! Suc6 en geniet vh niet hoeven roken :-)

Reactie toevoegen