Nog een dikke dag....

afbeelding van de leon

Geplaatst door de leon op 19/08/2019 - 23:19

Lid sinds 23 apr 2008

15 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

....en dan is het 15 jaar geleden dat ik gestopt ben, succesvol. Wilde het even meldensmiley.
Verder hoop ik dat iemand wat aan mijn woorden heeft.

15 Jaar geleden was iksop ook één van de fora waar ik op kwam. Het ging er toen op momenten ook wel heftig aan toe hier. Behoorlijk overspannen soms / overspannen types ook maar dat had ook wel zijn gein eigenlijk. cheeky De heftige situaties toentertijd zal Pep wel kunnen beamen. Denk niet dat dat nu nog zo is hier. Kom hier eigenlijk maar 1 keer per jaar nog om te melden dat stoppen met roken mogelijk is. Echt.
Ik denk zelfs dat stoppen nu 'gemakkelijker' is. Roken is nu -sociaal gezien- niet meer zo'n aanvaarde gewoonte. Het wordt op steeds meer plekken onmogelijk gemaakt en ook nog eens onbetaalbaar. En....ondersteuning vanuit overheidswege om te stoppen wordt ook steeds meer doorgevoerd. 3 Redenen om er maar eens goed over na te denken om te stoppen. 15 Jaar geleden speelde dat niet echt en moest je de hulp zoeken op o.a. fora.

Wat blijft is dat je van een heel lastige verslaving af moet zien te komen. En dat gaat lukken. Velen gingen je voor en bij hen is het ook gelukt. Dus waarom niet bij jou?
Mensen die janken dat ze het moeilijk hebben en dat ze het niet volhouden, ik kan daar maar één ding van zeggen, rook gewoon lekker door...het gaat je niet lukken. Bespaar jezelf dat leed. Pleisters plakken, pillen en kauwgum....het zijn middelen om je te ondersteunen maar jij moet zelf flink aan de bak. En wel in je bovenkamer welteverstaan. Je gaat een lastige psychologische strijd aan met jezelf en dat gaat een tijd duren. Maar weet jij je motivatie tot tophoogte op te krikken en -dit klinkt misschien gek- ga jij die strijd met jezelf winnen, dan heb je dus gewonnen en is de kans van slagen groot. In plaats van te janken dat je het zo moeilijk hebt, kan je beter proberen anderen te motiveren met peptalk. Het motiveert jou alleen nog maar meer als je merkt dat je een ander geholpen hebt met jouw woorden. Probeer maar...
Kan er nog veel meer over zeggen maar doe dat niet. 't Is simpel...je stopt of je stopt niet. Het is maar wat jij wilt. Met het eerste wens ik je veel succes!

Beste rokerdjes, paf dus lekker door of stop ermee. De keus is aan jou. Tot volgend jaar, zou ik zeggen. Salute

afbeelding van stoffie

Geplaatst door stoffie op 20/08/2019 - 10:42

Lid sinds 27 dec 2015

11 maanden 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

deleon, van harte gefeliciteerd ,15 jaar dat haal ik je niet meer in ,wees er vreselijk trots op ,je doet het toch maar ! yes

afbeelding van pepim

Geplaatst door pepim op 21/08/2019 - 18:06

Lid sinds 29 feb 2008

16 jaar 10 maanden geleden gestopt

wow, 15 jaar gestopt de leon, is  dat vandaag of was het gisteren?
iig felies met deze geweldige mijlpaal!

super dat je hier een opsteker post  

afbeelding van de leon

Geplaatst door de leon op 21/08/2019 - 18:42

Lid sinds 23 apr 2008

15 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Thx Pep! Yep, is vandaag. De 21e augustus 2004 is dé dag. Die tikkurd werkt niet helemaal correct en ik blijf jou op de voet volgen. Still going strong of eigenlijk niet......roken is eigenlijk al een tijd geen onderdeel meer van ons leven, nietwaar? 

Stoffie, jij ook thanks. yes

afbeelding van pepim

Geplaatst door pepim op 21/08/2019 - 19:42

Lid sinds 29 feb 2008

16 jaar 10 maanden geleden gestopt

klopt; niet-roken is zo gewoon en fijn!

ik heb je even op de hieplijst van vandaag erbij gezet;
dat is ook leuk voor de pasgestopten! 

afbeelding van canardo

Geplaatst door canardo op 21/08/2019 - 20:53

Lid sinds 16 Mar 2008

2 dagen 12 uren geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Zeker de leon van harte met je 15 jaar rookvrij!!!! Ik vind het echt klasse en het geeft mij een boost om ook zover te komen en ik ook jaren lang gestopt zal zijn.

Groetjes Ducky

afbeelding van Oehoe

Geplaatst door Oehoe op 30/08/2019 - 17:51

Lid sinds 10 nov 2008

11 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

De leon, van harte gefeliciteerd met deze fantastische mijlpaal: 15 jaar rookvrij! 
Groetjes, Oehoe

 

Geplaatst door Tarzanhond (niet gecontroleerd) op 28/12/2019 - 12:34

Lid sinds

Die leon,

Ja dat was met Diane, Kees, Faith en nog een paar van die types, en ik lokte het gewoon uit, hoe meer ze te keer gingen hoe meer olie op het vuur gooien.

Maar al deze mensen, ik hoor niets meer van ze, dan een leo uit Duitsland die elke maand weer stopte en dan weer begon, helaas overleden aan longkanker met zoveel anderen die niet konden of wilden stoppen.

Maar Stoppen is niet zo moeilijk, gestopt blijven dat is het probleem, maar ik zelf rook al zelf 16 jaar niet meer mede door de site want ik nam me van de eerste dag voor ik ga hier niet neerpennen ik heb er een opgestoken.

Dus Kees en al die andere bedankt voor alles want dat heb me toch mooi van het roken afgehouden.

Reactie toevoegen