Nog steeds gestopt maar ........

Geplaatst door Linda514 op 17/10/2011 - 11:58

Lid sinds 11 jul 2011

Hallo allemaal,

Ik ben gestopt op 14 januari 2011 op vrijdagavond om 19.25 uur. Ik heb toen veel steun ondervonden van deze site. Ik ben nog steeds gestopt maar ik heb elke dag nog steeds een moment van zal ik ? Ik heb het nog steeds bij tijd en wijlen erg moeilijk. Ik wil ABSOLUUT niet meer roken want mijn schoonmoeder heeft vorige week ook de diagnose longkanker gekregen en heeft een hele erge vorm van COPD. Ze rookt nog steeds en ik kan haar wel slaan !! Maar zij moet het zelf weten maar voor mij is het des te meer een reden om niet weer te beginnen. Maar soms zit dat duiveltje weer op mijn schouder ! c7 Wanneer houd het nou eens op ?

Groetjes

Linda

Geplaatst door Anoniem op 17/10/2011 - 12:54

Lid sinds 31 aug 2010

Ik begrijp heel goed wat je bedoelt. Ik krijg vaak enorme zin als ik in een nieuwe situatie ( dit heb ik nog niet eerder gedaan zonder sigaret) kom of als ik met emoties worstel waar ik niet mee om kan gaan. Dan word ik heel vervelend en dan krijg ik enorme zin. Het is daarom ook ontzettend belangrijk dat jezelf erkent (dat doe je) waar je zwakke plekken liggen, zodat je allert blijft. Ik snap goed dat het soms ontzettend moeilijk is, maar het is echt de moeite waard om voor te vechten. Als je nu weer begint, heb je enorm veel verloren! Ik geloof in jou dat het jou gaat lukken. Je hebt een goed voorbeeld hoe het niet moet. Hou je daaraan vast, dan maakt het voor jou wat makkelijker.

afbeelding van roos

Geplaatst door Anoniem op 17/10/2011 - 14:04

Lid sinds 30 okt 2010Het stoppen heeft alleen maar voordelen.
Dit zijn de leuke kanten van het stoppen, de donkere kant ervan maak je dagelijks mee ?
Dan hoef je toch niet lang na te denken, wees sterk,jij kunt winnen van die peuk !
Er zal gerust nog wel eens een situatie komen die je voor het eerst meemaakt zonder die sigaret erbij.
Als je onthoud dat dat steeds makkelijker wordt, heb je de helft al gewonnen.

Roken is geen optie meer.

Geplaatst door Anoniem op 17/10/2011 - 16:27

Lid sinds 10 feb 2011

hai linda, ook een januaristopper!
weet je, ik heb het soms ook nog. vandaag zelfs, alleen thuis. maar het zijn kleine momentjes, die wel te doen zijn. het is vooral ook hoe het in je hoofd zit. bij mij is het zo duidelijk dat roken geen optie meer is. het is echt zoooooo slecht.
denk even logisch na, jij kan het nu als ex-roker, je schoonmama kan dit nog niet echt als roker. denk eens even dat je weer rookt en dat je dan dikke kans hebt om jezelf copd aan te roken of longkanker. dat wil je niet!!!!
kom op, het is geen optie. dus ga niet zielig doen (bedoel dit niet naar), maar kop op dame.

afbeelding van Yaro2009

Geplaatst door Anoniem op 18/10/2011 - 14:57

Lid sinds 21 jun 2011

Je bent 9 maanden gestopt en ik zie een MAAR? Neee, dat gaat niet werken. Ga niet in discussie met jezelf of die peuk, die tijd heb je wel gehad. Je ziet van dichtbij wat die stinksigaretten kunnen veroorzaken.
Zet hem op, je hebt al bewezen dat je het kan :duim .

Reactie toevoegen