Nooit gedacht...

afbeelding van Sebustie

Geplaatst door Sebustie op 21/06/2017 - 14:57

Lid sinds 21 jun 2017

6 jaar 3 maanden geleden gestopt met Nicorette mondspray.

Hallo allemaal,

Sinds maandag 19 juni 19:30 uur ben ik gestopt met roken (of gestart met stoppen). Ik gebruik een paar keer per dag nicorette mondspray voor als het even te zwaar wordt, bijvoorbeeld bij het opstaan of na het eten.

Mijn opa overleed in april aan longkanker en heeft o.a. mij gevraagd alsjeblieft te stoppen. Dit was het laatste zetje dat ik nodig had.

Vroeger had ik nooit gedacht dat ik zou beginnen met roken en jarenlang heb ik nooit gedacht dat ik zou stoppen met roken.

Ik rookte zo'n tien jaar maar nu is het toch eindelijk zo ver. In eerste instantie zou ik samen met mijn vriend stoppen (hij was iets eerder gestopt) maar hij begon dinsdag weer te roken. Aangezien dit me al zoveel moeite kost en dit niet bepaald een pretje is zet ik liever door dan dat ik weer overnieuw moet beginnen!

Mijn concentratie is belabberd, ik denk de hele tijd aan roken, ben snel narrig en voornamelijk erg wazig, maar ik probeer dit als positief te zien. Ik krijg nu al minder nicotine binnen dan voorheen en heb al 1,5 dag niet gerookt. Ik weet het, het stelt vrij weinig voor voor mensen die al heel lang gestopt zijn, maar ik probeer het positief te benaderen.

Wel vind ik het gek om te merken dat ik me schuldig voel tegenover collega's dat ik gestopt ben wanneer ze mij vragen of ik mee wil komen om een sigaret te roken. Ik durf het ook niet eens te zeggen. Ik zeg vaak iets als "Nee sorry, moet dit even afmaken." Heeft iemand anders dit ook ervaren?

 

Voor nu alvast erg bedankt dat ik mijn ratel-verhaal hier kwijt kan. Ik geloof dat het belangrijk is elkaar te steunen in dit soort moeilijke momenten!

 

 

Geplaatst door Tanai op 21/06/2017 - 16:59

Lid sinds 17 jun 2017

6 jaar 7 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Ja in het begin is het wel wennen he wink Maar je bent het wel aan het doen Super!!

Zeg je niets tegen je collega's omdat je nog onzeker bent over de uitkomst van het stoppen? Of heb je geen zin in alle opmerkingen erover? 

Hoe dan ook. Spray lekker zo verder... dan kom je er wel laugh

Geplaatst door Vis op 22/06/2017 - 10:31

Lid sinds 22 mei 2017

Hoi Sebustie,

Volgens mij moet je juist tegen je collega's zeggen dat je bent gestopt. Ik denk dat je rokende collegas, op weg naar het rookhol, juist jaloers op je zullen zijn. Omdat jij kan stoppen met roken en je rokende collega's dus niet.
Toen ik nog werkte en naar het rookhol moest was ik jaloers op een collega die zei dat ze gestopt was.

Ik heb er vreselijk tegenop gezien, de eerste dagen van het stoppen. S'morgens bij het wakker worden, vreselijk. Een onbestemd gevoel, er is iets vervelends en al snel weet je dat het de shag is, het niet roken.

Ben trots op jezelf. Een heleboel rokers zullen jaloers op je zijn!

 

Reactie toevoegen