Nu echt stoppen

Geplaatst door Feddie op 04/04/2020 - 22:33

Lid sinds 04 apr 2020

3 jaar 5 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi allemaal,

Ik wilde mezelf even voorstellen :)

Ik heb eergisteren besloten dat ik geen roker meer ben.

Hoe staat het bij jullie?

Het onrustige gevoel zakt moeizaam.. wat doen jullie om met dit gevoel om te gaan?

Geplaatst door Toki (niet gecontroleerd) op 13/04/2020 - 15:14

Lid sinds

Ik leef mee met iedereen die nog niet zo lang geleden met roken is gestopt. Voor mij was 31 januari 2020 de laatste dag waarop ik rookte. Zomaar ineens, vrij impulsief en zonder hulpmiddelen gestopt na 55 jaar gerookt te hebben. De laatste paar jaar wel 45 sigaretten per dag. Het werden er steeds meer. Al heel lang willen stoppen. Ook 'n paar keer geprobeerd, maar steeds teruggevallen. En ineens had ik er zo o-n-t-z-e-t-t-e-n-d genoeg van. Het hoesten, de benauwdheid, de rooklucht etc.

Nog steeds heb ik na 10 weken momenten op de dag dat ik heel erg verlang naar 'n sigaret. Maar ik begin er nooit meer aan! Ik heb mezelf overtroffen en ben heel trots! En de momenten waarop ik zo'n enorme zin in zo'n stinkstok heb, gaan vanzelf weer over. Op 1 mei rook ik 3 maanden niet meer en ga ik op dieet, want ik heb me getroost met allerlei lekkers..... Dat wordt 't volgende project. Alle medestoppers wens ik heel veel doorzettingsvermogen en het heerlijke vooruitzicht van 'n gezonder leven.

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst door J (niet gecontroleerd) op 20/04/2020 - 15:19

Lid sinds

Hoi, hier al langer bezig met het willen stoppen. Zaterdagavond was ik er helemaal klaar mee, de stop app gedownload en sigaretten door midden gebroken en weggegooid. Alles moest dan ook weg. Ik stond er toen volledig achter, maar was wel bang dat ik de volgende dag om 8 uur bij de supermarkt zou staan. Nu dus 2 dagen verder. Over het algemeen gaat het me goed af. Dit had ik echt niet verwacht. Als ik er toch even aan denk dan vraag ik mezelf of ik het nou echt heel lekker vond of mijn hersenen gewoon wilden dan ik er weer een op stak. Dan denk ik, ik vond er eigenlijk helemaal niet zoveel meer aan dus je kunt dit. Ik ben veel thuis, regelmatig langs de supermarkt, maar niet de verleiding gehad stiekem een pakje te kopen.

Ik probeer bezig te zijn, ik probeer te genieten van het feit dat ik die gewoonte kwijt ben en dus ook de onrust en meer tijd overhoud. Ik hoop dat dit zo blijft en dat ik kan in zien dat het leven zonder roken nog heerlijker is!

Succes iedereen!

Geplaatst door Toki op 20/04/2020 - 18:38

Lid sinds 14 apr 2020

3 jaar 7 maanden geleden gestopt met Motivatie en besef.

Goed van je J, hou vol. Ik ben nu bijna 3 maanden gestopt en merk dat het automatisme om een sigaret te pakken er nog af en toe in zit. Maar ik wil en ga nooit meer roken. En ik merk, dat die enorme zin in een sigaret ook vanzelf weer verdwijnt na 'n paar minuten.

 Jij zult ook steeds trotser op jezelf worden en duidelijker de voordelen van het niet roken gaan merken. Minder hoesten, meer lucht, niet meer die rooklucht overal in, een leuk spaarpotje opbouwen met niet uitgegeven sigarettengeld om maar even wat te noemen. En ik moet er niet aan denken om toch weer 'n sigaret te roken, er achter te komen dat 't niks heeft opgelost en dan weer van voor af aan te moeten beginnen met stoppen..... Maar ik leef met je mee, want makkelijk is het allerminst. Ik zelf vind 't een hele prestatie! Bedenk steeds waarvoor je 't doet, zodat je niet net als ik uiteindelijk met COPD en nog maar 60% longinhoud bij de longarts zit. Heel veel succes!

 

 

 

Geplaatst door J. (niet gecontroleerd) op 20/04/2020 - 22:33

Lid sinds

Bedankt voor je positieve woorden! Fijn om het even te kunnen delen. Ik rookte altijd thuis, alleen, dus er is niet echt iemand die er van weet. Maakt het lastig omdat je graag deelt dat je gestopt bent. Vandaar dat ik toch even wat soortgenoten zocht om op de goede weg te kunnen blijven en steun kan krijgen als het wel even moeilijk wordt. Het gaat nog steeds goed. Af en toe wel een momentje dat ik eraan denk, maar het scheelt dat ik niks in huis heb en ik ga het ook niet in huis halen.

Ik merk dat ik afleiding zoek en dus de hele dag bezig ben. Maar dus ook ineens 's avonds een stuk ga wandelen! Überhaupt bewegen heb ik de laatste tijd amper gedaan. Of ineens uitgebreid ga koken. Dus ik heb meer energie. Raar idee, maar het hele leven draait nu niet meer om het roken. Ik vind het een heerlijk gevoel en wilde dit al zo lang.. Ik kan alleen nog niet helemaal geloven dat het tot nu toe zo makkelijk gaat (vandaag makkelijker dan gisteren), dus ben ergens bang dat er nog moeilijke momenten gaan komen. Maar, ik ben iig gestopt, vrijwillig en daar gaat het om!

Ik ga mijn stinkende best doen om dit vol te houden. Inderdaad de gezondheid is erg belangrijk. Wat naar dat je copd hebt. Maar 3 maanden is zeker al een hele prestatie, knap hoor! Mijn vader heeft ook copd en gaat erg snel achteruit. Helaas lukt het hem niet te stoppen met roken.. Nog meer motivatie voor mij!

Succes en sterkte en stuur gerust een bericht als het even moeilijk is.

Reactie toevoegen