Nu moet het echt!!

afbeelding van Gozertje

Geplaatst door Gozertje op 02/11/2016 - 09:04

Lid sinds 02 nov 2016

7 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

afbeelding van stefan1770

Geplaatst door stefan1770 op 02/11/2016 - 15:05

Lid sinds 09 jan 2015

9 jaar 7 maanden geleden gestopt met Alles op een rij.

Hé Gozer
Super tof! Je kan ook een nieuwe november maandgroep openen. Welkom, moedig besluit na al die tijd. Je mag nu van je vrijheid gaan genieten. Let er op dat de beslissing al is gevallen, als de lagere auforiteiten gaan tegensputteren, zeg dan meteen dat de inspraakronde al is geweest en dat van hoger management per decreef wordt geregeerd en dat beslissingen op de werkvloer niet zijn toegestaan. Veel succes.

Geplaatst door Ruut op 02/11/2016 - 20:48

Lid sinds 30 dec 2012

Hi,

Fantastisch besluit!!!! Echt, je wil niet meer terug als je eenmaal gestopt bent. Je krijgt er zoveel voor terug: geen gestress meer over die peuken, geen junkengedrag meer, het herstel van je lijf..

Natuurlijk zul je in meer of mindere mate wat last krijgen van ontwenning. Nou en? Het is een duidelijk signaal dat je lichaam zich opmaakt op een leven zonder gif. Verwelkom de ontwenning en weet dat het over gaat. Heel veel succes en kom voor de steun op dit forum (waar jij ook anderen weer tot steun kunt zijn). Heel veel succes!

afbeelding van Gozertje

Geplaatst door Gozertje op 02/11/2016 - 23:19

Lid sinds 02 nov 2016

7 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo Stefan en Ruut;

Ik ben vastbesloten het gedrocht dat "verslaving" heet uit mijn leven te bannen.

Ik wil het niet meer en moet wat er op me afkomt door het stoppen maar aanvaarden en accepteren en me door lastige momenten heen worstelen.

Gaat goed komen

Geplaatst door Jaap 1961 (niet gecontroleerd) op 03/11/2016 - 12:35

Lid sinds

Veel succes , ik ga ook nu stoppen na 42 jaar te hebben gerookt , heb vandaag nog 2 shaggies gerookt , nu is pakje schoonleeg en ga geen nieuwe meer kopen . Ik heb het al eerder geprobeert en met hulp van e-cigaret het toen 6 maanden vol gehouden , helaas door tegenstrijdige berichten over de e- cigaret van artsen in de media hiermee gestopt toen die stuk ging en toch weer tabak gaan roken . Mijn vrouw heeft COPD en dus zie ik de gevolgen van roken en schaam ik me dat ik nog niet eerder gestopt ben , maar wat is die troep verslavend . Doe je best , dat zal ik ook doen .

Geplaatst door Ruut op 03/11/2016 - 15:21

Lid sinds 30 dec 2012

Hallo Jaap, welkom hier! Hier krijg je steun en hier geef je steun. Gefeliciteerd met je besluit om te stoppen.  Iedere dag zonder shag is er 1. Langzaamaan wen je aan je nieuwe status als niet roker en WIL je ook niet meer terug. Er zijn voldoende verhalen van mensen die jarenlang gerookt hebben en zonder centje last gestopt zijn. Waarom? Omdat ze de keuze hebben gemaakt en daar volledig achterstonden. Ik hoop dat het met jou ook zo gaat. Succes man!!

afbeelding van Gozertje

Geplaatst door Gozertje op 03/11/2016 - 19:50

Lid sinds 02 nov 2016

7 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Welkom Jaap

Een hele moedige verstandige beslissing en redenen genoeg om het roken te laten voor wat het is, het is niet meer dan een vernietigende gewoonte!

Je hebt al eerder ervaren hoe het is dus go for it!!

Succes

Geplaatst door Jaap 1961 (niet gecontroleerd) op 04/11/2016 - 11:22

Lid sinds

Bedankt , ik zal mijn best doen . Nu 1 dag gestopt en best moeilijk , er zijn merk ik nu veel momenten dat ik even op het balkon ging roken o.a, na het opstaan uit bed , na de koffie , na het douchen , na het eten , enz. En dan nog vele keren tussendoor als ontspanning . Mijn hoofd smeekt nu om nicotine , ik had er gisteren letterlijk knallende hoofdpijn van . Maar dat zal binnenkort wel beter gaan en ik wil doorzetten . Andere stoppers allemaal succes .

afbeelding van ally

Geplaatst door ally op 04/11/2016 - 15:07

Lid sinds 05 jan 2016

7 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

dag per dag jaap, gewoon uitzitten, denk aan een schreeuwende kleuter in de winkel, als je er aandacht aan geeft gaat die harder schreeuwen

diep inademen, veel water en kruidenthee, stel je voor dat je lichaam van binnen met een dweil en bezem aan het kuisen is en je er properder en energieker uit komt!

ik heb ook allerlei lichamelijke klachten sinds het stoppen met roken, alsof mijn lichaam verdoofd was tijdens het roken en de schade nu pas duidelijk is

maar ik hou ook vol in de wetenschap dat terug roken het alleen maar erger gaat maken, alles wordt simpeler zonder moeilijke rotverslaving erbij!

 

afbeelding van Gozertje

Geplaatst door Gozertje op 04/11/2016 - 21:29

Lid sinds 02 nov 2016

7 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

@ Jaap - Het is echt je gedrag in vele facetten veranderen en gewoontes doorbreken, wat helpt is een andere handeling te doen i.p.v. het roken van een peuk. Al is het de vuilniszak even naar de container brengen of iets opruimen.

Het gaat je lukken en zoals het eigenlijk met alle gewoontes is _ zijn deze om doorbroken te kunnen worden.

 

@ Ally - Goed gezegd en een mooie vergelijking met die schreeuwende kleuter

afbeelding van Gozertje

Geplaatst door Gozertje op 07/11/2016 - 23:40

Lid sinds 02 nov 2016

7 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Zo, deze dag zit er weer bijna op en ik moet zeggen dat het me nauwelijks is opgevallen dat ik op welke manier dan ook met roken bezig was. Af en toe kwam het als een irritante vlieg even kriebelen maar vloog ook zo weer weg _ in een zucht voorbij en dus een makkelijke dag!

Het voelt goed in vele opzichten om niet meer door die peuk geregeerd en gedomineerd te worden, want dat is het gewoon _ een dominante gewoonte waar we ons jaren door hebben laten bepalen, heel ons doen en laten was er mee doorspekt!

Ik wil alleen maar meer van deze dagen waar het zo goed voelt om vrij te zijn, vrij van die jaren lange verslaving.

Opstaan en een standpunt innemen tegen peuk _ ik moet hem niet meer, het is genoeg geweest

Geplaatst door Wimmie op 07/11/2016 - 23:51

Lid sinds 07 nov 2016

7 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Goed bezig gozert!

Veel forum gelezen vandaag. Lichamelijk merk ik dat mijn longen aan het herstellen zijn. Verder geen last.

Je instelling is top en inspireert mij ook. We gaan inderdaad niet meer toegeven en nemen de leiding over ons eigen lichaam en leven!

SUcces..

afbeelding van Gozertje

Geplaatst door Gozertje op 10/11/2016 - 22:29

Lid sinds 02 nov 2016

7 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoewel ik een enorme zin heb in sigaret zoals je ineens zo'n zin kan hebben in een patatje of een hamburger _ realiseer ik mij dat het niet meer is dan een moment _ een korte fase die voorbijtrekt als je er geen aandacht aan schenkt.

Stay strong!!  als het je overvalt en bedenk dat niet iedere behoefte _ elk verlangen bevredigd hoeft te worden.

Nee zeggen tegen een sigaret is net als nee kunnen zeggen tegen een gebakje _ al heb je er nog zo'n zin in

 

Geplaatst door Wimmie op 10/11/2016 - 22:41

Lid sinds 07 nov 2016

7 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Bij een van mijn laatste "zin" aanvallen ging ik eens eerlijk denken over hoe het was. Want hoe vaak was het roken nu ECHT fijn en smaakvol en hoe vaak was het niet meer het plichtmatig voldoen aan een behoefte of nog erger en eigenlijk het niet eens zo fijn vinden. Komt in mijn geval ook nog bij de "angst" om gesnapt te worden. Kortom. Zo fijn was dat roken leven helemaal niet. Dus daar naar terug verlangen slaat eigenlijk nergens op.

Dat ben ik bij mezelf er nu in aan het prenten want ik zal en moet slagen. Sterkte in jouw strijd en hou vol!

afbeelding van Gozertje

Geplaatst door Gozertje op 15/11/2016 - 12:06

Lid sinds 02 nov 2016

7 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Vandaag dag 7 van de 2e week en morgen de 1e dag van de 3e week.

Het gaat aardig en best wel op en neer moet ik zeggen _ zo heb je een dag amper of geen last en zo ineens kan het je weer zo aanvliegen en is de zucht naar voor je gevoel voortdurend aanwezig.

Het enige dat ook hier weer telt is "gewoon niet aan toe geven" en zoveel mogelijk afleiding zoeken _ en heel belangrijk _ laat het je vooral niet opnaaien als die drang je niet met rust laat want dan ben je de pisang!

Het is vervelend maar zeker te doen _ net doen of het niet bestaat _ het negeren en je niet om laten turnen.

and We'll Never Smoke Again

Geplaatst door Wimmie op 15/11/2016 - 23:28

Lid sinds 07 nov 2016

7 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Heel herkenbaar gozer.

Soms merken dat je er een hele tijd niet mee bezig bent en soms dan weer constant. Fysiek zijn we afgekickt maar die geest is hardnekkig. Het kost me best moeite om bijvoorbeeld niet toe te geven aan een e-sigaret. Dan heb je alleen dat nicotine gedeelte. Maar ook dat slaat ergens nergens op. Waarom zou je dat dan wel nodig hebben.

Dat blijft dus nog even een strijd. Daarom ook maar begonnen in het boek van Alan Carr...

Maarrr.. nu op 3 weken en nog niet toegegeven! Dus dat gaan we volhouden!!

Reactie toevoegen