Och och lukt het me dit keer toch?

Geplaatst door roclan op 25/01/2013 - 12:05

Lid sinds 22 jun 2011

Toch besloten om een 'dag'boek te maken, misschien leerzaam voor anderen, of leerzaam voor mij. Ben hier me ei in ieder geval kwijt.

Ben inmiddels me derde dag ingegaan. Dit is de zoveelste stoppoging, ik ben de tel kwijt. 22ste van januari om 22:00 heb ik me laatste cig gerookt.

Ik ben hyperactief.. voel me niet zo goed, maar ik wil echt niet roken. Het is toch geen oplossing om weer een op te steken, dan ga ik me weer niet goed voelen omdat ik weer ga zitten peinzen over stoppen met roken. Ik heb me nooit neergelegd bij het feit dat ik rook. Zo van, ik rook en punt uit. Nee zo ben ik niet, ik wil niet roken maar ben hopeloos verslaafd.

Me eerste dag sjaggie, me tweede dag sjaggie, vandaag hyper en zeer kritisch tegenover collega's. Ik ben vervelend tegenover anderen, maar alleen als het terecht is. Eigenlijk is, je wordt er gewoon niet gelukkig van. Hup aanpakken die boel, ben je ervanaf! Dat gaat nu wel goed.. maar voor hoe lang?

Vanavond komt me beste vriend...

Geplaatst door Terrarabo op 04/02/2013 - 16:07

Lid sinds 13 jan 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt

Roclan,

 

Ik herken het.

Ik ga nu goed voorbereid en met hulp van de praktijk verpleegkundige op de 15e stoppen.
Ik ben nu al aan het afbouwen en heb eerder het idee dat ik het mezelf moeilijker maak dan makkelijker. Als ik stop dan is het duidelijk en nu leef ik van peukie naar peukie al zijn het er maar 4 per dag. Beloon mezelf nog steeds namelijk. 
Ik wil er nu ook echt vanaf en heb al zoveel bereikt het afgelopen jaar dat dit ook MOET lukken !!!!!
 

Hoe is het nu met jou ? Misschien kunnen we elkaar tot steun zijn ?

 

Ray
 

Geplaatst door roclan op 05/02/2013 - 11:03

Lid sinds 22 jun 2011

Hoi Ray,

Bedankt voor je reactie. Ik heb een druk en niet zo'n goed gevoel van binnen. Maar toch een stukje trots waarvan ik weet dat het zal groeien!

Ik heb de dag dat ik de topic heb geopend (25/1/2013) gezondigd. Zoals ik had geschreven, die avond was me vriend langsgekomen en tja had hem niet verteld dat ik was gestopt, dus hij bood er een aan. In eerste instantie weigerde ik, maar 5 minuten laten vroeg ik er toch weer om(de verslaving he). Die zondag heb ik weer 1 dag niet gerookt, daarna maandag een pakje shag gekocht en weer wezen roken t/m donderdag 15.35 uur.

Sinds die tijd rook ik nu niet meer en het voelt deze keer zoveel beter dan de vorige keren dat ik het probeerde. Tuurlijk is en blijft het moeilijk, maar niet zoals eerder. Ik voel me er goed bij en ben positief dat ik niet meer ga roken.

Ik merk wel dat als je bent gestopt en het voelt de eerste dag al niet goed, dat het dan niet gaat lukken. Je moet gemotiveerd beginnen. Een datum prikken kan helpen, maarja misschien ben je er dan nog niet klaar voor, of voel je je juist de 13e goed ipv de 15e. Je moet wel lekker in je vel zitten.

Het is straks over 3 a 4 uurtjes 5 dagen geleden dat ik de laatste sigaret heb gerookt.

Ik heb een tip voor je.. hoe ranzig het ook is, kijk eens naar foto's van 'autopsy's' van iemand die heeft gerookt. Dat vond ik zo vies, de teer zat niet alleen in de longen maar was helemaal naar beneden gesijpeld echt supervies, dan doen we dus met onze lichaam. Als ik nu zin heb in roken(al valt dat ook reuze mee) haal ik die foto's uit me geheugen op en echt niet dat ik dan nog wil roken.

Ik leg elke dag dat ik niet rook een euro voor mezelf op zij + een euro na 5 dagen(5 dagen 1 pakje shag rookte ik). Ik ga in het weekend kijken wat voor leuks ik kan halen voor het geld dat ik niet heb opgerookt, dat zal dan inmiddels meer dan 10 euro zijn.

Ik hoop dat je wat aan mijn ervaring heb en je op deze manier van steun ben.

Geplaatst door roclan op 06/02/2013 - 11:33

Lid sinds 22 jun 2011

Hyppeeeeeeeer, ik heb echt teveel energie voor een kantoorbaan. Wordt helemaal gek hier.

Coolio, straks op 15.35 ben ik 6 dagen gestopt. Dat heb ik niet vaak volgehouden, gaat echt goed!

 

Ik probeer veel water te drinken, ik merk dat het wel helpt.
Vooral als ik echt superveel trek krijg in roken en ik drink een glas water is het vaak wel gelijk een stuk minder.

 

Ik ga weer verder stuiteren!!!

Geplaatst door Terrarabo op 06/02/2013 - 11:55

Lid sinds 13 jan 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt

Goed bezig man !!!!!!! 
Dat hyper merk ik nu ook al en dan rook ik er nog drie op een dag.

 

Hou vol, ik ga ja vanaf de 15e nadoen !! Hoop dat ik net zo flink ben

Geplaatst door roclan op 07/02/2013 - 10:02

Lid sinds 22 jun 2011

Ray! We gaan het zien! Ik daag je uit heheh.

Ik voel me vandaag meer gestressed, maar wel rustiger. Niet meer zo hyper gelukkig.

Ik was gisteren naar een natuurwinkel geweest en heb daar aangegeven dat ik te druk ben en iets gezonds wilde wat me ook rustiger maakte. Ze gaf me een Vitamine B complex? Vond het vaag dat dat je rustiger zou maken, maarja misschien is dat het wel, of ik wordt ziek, of omdat ik slecht heb geslapen.

Ach, whatever het is, ik ben vanmiddag exact een week gestopt. Vind het niet moeilijk meer om niet te roken. Het leven gaat door.

Geplaatst door Terrarabo op 07/02/2013 - 12:30

Lid sinds 13 jan 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt

Knap hoor, complimenten. En vind je het echt niet meer moeilijk om niet meer te roken?

Zoals ik zei neem ik mezelf een beetje in de maling en denk ik er serieus over maar gewoon eerder te stoppen dan de 15e want nu zit ik tussen 2 werelden in. Geminderd maar toch nog 3 per dag.....snappie !?

Geplaatst door roclan op 11/02/2013 - 15:42

Lid sinds 22 jun 2011

Zo het is moeilijk geweest in het weekend, vervelen, teveel tijd hebben omdat ik niet rook. Niet weten wat ik moet doen en verlangen naar rook in me longen die nu zo leeg voelen, alsof ik steeds honger heb.

Ik dacht ik ben afgekicked maar dat is echt nog niet zo, ik voel me vandaag ook weer best hyper en dat terwijl ik sinds 6 uur sochtends al eruit ben.

Inmiddels al 11 dagen gestopt(me ticker lijkt niet te werken :( )

 

Ray hoe is het met jou? Heb je het nu vervroegd of niet?

Geplaatst door Terrarabo op 12/02/2013 - 17:28

Lid sinds 13 jan 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt

Hoi,

Excuses voor de late reactie.
Hoe is het nu ?
Nee, vrijdag wordt de dag na overleg. Heb nog een sessie bij mijn begeleidster donderdagmiddag en dan druk ik (hopelijk) de laatste uit.
Gaaf dat we elkaar een beetje op de hoogte houden. Het moet gaan lukken joh, bij de één duurt het inderdaad wat langer dan bij de ander had ik al begrepen. 
Ik zal eerlijk zijn, ik zal mijn peuken best gaan missen en ook op deze punten komen waar jij op zit maar ben blij dat ik contact met je heb.
Blijven knokken hè, niet opgeven......dat ga ik ook doen !!

Geplaatst door roclan op 14/02/2013 - 08:28

Lid sinds 22 jun 2011

Geen probleem Ray,

Nou vandaag je laatste sigaret he? Heel veel sterkte man en wat je ook voelt of denkt, gewoon doorzetten!

Oh en die nare gevoel van 'missen' wat je gaat krijgen, bedenkt dat dat exact hetzelfde gevoel is waar je eigenlijk tijdens het roken ook constant mee rond loopt. Geen verschil, behalve dat je er straks van af zult zijn.

 

Hoe langer ik gestopt ben, hoe meer spijt ik krijg dat ik gerookt heb. We hebben echt veel schade aangericht daarbinnen.

 

Vandaag ben ik twee weken gestopt yipeeee gaat lekker. Gisteren toen ik een sinaasappel at kreeg ik in een keer super trek in een sigaret. Maarja voor mijzelf is het echt voorbij, ik rook gewoon niet meer en er zijn geen vallen waar ik in zal trappen. Vooral niet die 'een keer kan geen kwaad' of 'ik ben te boos nu' vallen.

Positief: Ik merk dat me gezicht een beter kleurtje heeft gekregen.

Negatief: Ik zeik iedereen om me heen af (wel vaak terecht als ik er achteraf erover denk)

Geplaatst door Terrarabo op 14/02/2013 - 11:25

Lid sinds 13 jan 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt

Hi,

 

Vanochtend de laatste trekjes genomen. Ben verkouden en hoest al genoeg dus maar besloten vandaag gelijk te stoppen.

Mijn vrouw heeft de laatste sigaartjes weg gegooid na ze eerst vakkundig kapot te hebben gemaakt. Moet wel ( al is het snel) dat het scheelt dat ze er gewoon niet meer zijn. Kunnen ze me ook niet roepen vanuit de keuken wink
 

Van je huid weet ik inderdaad, van roken wordt je huid grauw dus die winst heb jij alweer te pakken. Merk dat het niet makkelijk is voor je dus des te meer respect dat je het volhoud.
Ik zal dit weekend een update plaatsen.

 

Hou je taai man,

 

Ray

Geplaatst door roclan op 19/02/2013 - 20:57

Lid sinds 22 jun 2011

Gisteren heb ik het erg moeilijk gehad omdat ik me vrouw en kind mis(lang verhaal). De hele dag voelde ik me slecht en s'avonds zitten huilen. Ik had hierdoor ook veel trek in roken, maar heb dit niet gedaan. Overmorgen is het 3 weken geleden dat ik heb gerookt, ongelovelijk.. het gaat best snel.

Negatief:

- Verdriet niet makkelijk kunnen wegdrukken.

- Uitlaatgassen ruiken en het dus niet meer kunnen negeren.

 

Positief:

- Ik ruik nu ook weer lekkere dingen.

- Me haar ziet er gezonder uit.

- Ik kijk beter uit me ogen.

- Ik kan beter eten

Geplaatst door Terrarabo op 02/03/2013 - 14:15

Lid sinds 13 jan 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt

Hoi man,

 

Excuses voor de zeer late reactie. Nog steeds niet aan het roken ?

Ik zit inmiddels op dag 16. Gebruik nog maar een heel klein pleisterje maar die gaat er ook af eind deze week.
Heb het best lastig nu, ben geprikkeld, sjago en vind mezelf heel zielig. Moet veel aan roken denken maar geen haar op mijn hoofd die eraan denkt een doosje sigaartjes te kopen hoor. 
Ben heel benieuwd hoe het met jou gaat nu joh.

Sport de laatste tijd erg veel want dat doet me goed merk ik. Verder is het lastig niet te gaan snaaien echter in tegenstelling tot aankomen is er 2 ons af wat alweer een hele prestatie is. Ik denk vanwege het vele bewegen en probeer echt op mijn eten te letten al merk ik wel dat ik deze week een beetje verslapt ben.

Hoor graag van je,

 

Ray

Reactie toevoegen