Om te kunnen slagen, moet ik eerst geloven dat ik het kan!

Geplaatst door Amberh88 op 06/01/2021 - 04:07

Lid sinds 06 jan 2021

3 jaar 5 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi hoi,

Ik ben amber, 32 jaar en ik rook al ruim 15 jaar. Ik durf mijzelf gerust een stevige roker te noemen. Het begon met 'erbij willen horen' in de pubertijd ..helaas ben ik er daarna nooit meer vanaf geraakt. Nu moet ik zeggen dat ik ook altijd gedacht heb dat ik het niet in mij had om te kunnen stoppen...dus waarom proberen?... nu ben ik toch op een punt in mijn leven gekomen dat ik er echt klaar voor ben! IK WIL STOPPEN. 3 januari ben ik gestopt... nou ja, ik durf eerlijk te zeggen dat ik mijn asbak nog uitgespit heb voor de laatste hijsjes... en sinds 2 dagen aan de pleisters... vanmorgen voor het eerst opgestaan zonder drang om te zoeken naar een sigaret..zou ik het dan toch echt kunnen? Ik geloof dat ik er nog lang niet ben en nog voor een hoop uitdagingen kom te staan. Ik vermijd koffie al omdat dat samen gaat met roken in mijn rituelen..en die moet ik doorbreken. Ik heb vooral moeite met opstaan... ik wil niet meer opstaan omdat ik dan geconfronteerd wordt met paniek en een ritueel die ik moet leren doorbreken. Ik vind het eng, moeilijk en ik vertrouw mezelf nog niet ... ik hoop dat het lukt!

Geplaatst door mathilda (niet gecontroleerd) op 06/01/2021 - 15:29

Lid sinds

Sukses! Als je het wilt gaat het zeker lukken. Ik weet het uit ervaring, ben nu 12 jaar gestopt en dacht ook altijd dat het mij niet zo lukken. Waar een wil is, is een weg! Hou vol , er komt een moment dat het makkelijker wordt. Het is alleen een kwestie van er nooit meer eentje opsteken! Hoe moeilijk dat nu ook is, maar je wordt steeds trotser op jezelf  en dat geeft je de power om door te zetten.

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 11/01/2021 - 22:49

Lid sinds 17 jul 2008

15 jaar 11 maanden geleden gestopt met Champix.

Hoi Amber,

Ook jou gaat dat lukken!! Kom op zeg.
Ik herken het wel hoor, je asbakken bij langs en zelfs een droogbloem proberen te roken.
Maar: Wees trots op jezelf !! Je doet het toch maar even.

Na een stuk of 5 pogingen, en laten we eerlijk wezen, een poging is eigenlijk al gedoemd te mislukken, omdat je al weer achterdeurtjes hebt ingebouwd; als ik sjaggerijnig, te veel aankom, een drama enzovoort enzoverder DAN . . .
Dus eigenlijk moet je tussen je oren EEN BESLUIT nemen NOOIT MEER (Ja de schrik slaat je nu om het hart denk ik, want dat was bij mij ook zo), maar wees eerlijk als je toch van plan bent om bij tegenslag, hoe erg ook, één op te steken, kun je net zo goed niet stoppen.

Niemand wordt vrijwillig verslaafd of wil afhankelijk zijn van een drug, dus pak je vrijheid terug !! Vermijd ook geen koffie of feestje (nou ja weinig feest tegenwoordig), je doet net of het een staf is . . Kom op zeg !!
Jij bent straks niet meer afhankelijk van een drug !! Weer een VRIJ mens en dat voelt hartstikke goed !!
(Wel een beetje pep, maar echt het leven zonder sigaret is echt leuker en ik wou dat ik 20 jaar eerder was gestopt, maar dat is achteraf).

Nou Suc6, Arjen

Reactie toevoegen