Ontslagen beroepsrookster....

Geplaatst door Helma op 21/07/2012 - 10:28

Lid sinds 21 jul 2012

11 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo allemaal,

Ik mag gerust stellen dat ik er de hele dag hartstikke druk mee was..........met roken! Nadat ik vandaag precies 4 weken geleden op 47-jarige leeftijd een herseninfarct heb gehad en ik 2 weken geleden hoorde dat het dus geen TIA was geweest en het zelf bij de neuroloog op beeldscherm zag naar aanleiding van de MRI-scan, gingen bij mij alle alarmbellen rinkelen. Ik heb heel veel geluk gehad en ben er goed vanaf gekomen maar dat plekje waar het infarct nu is geweest is dus niet meer...... Reden genoeg tot nadenken. Na mijn ontslag uit het ziekenhuis heb ik direct 's avonds nog de gordijnen in de wasmachine gedaan en vanaf dat moment ook niet meer binnen gerookt en rookte ik hooguit 12-13 sigaretten per dag: ongeveer een kwart van wat ik deed. Toen was ik er nog drukker mee dan voorheen want ik zat de klok vooruit te kijken totdat ik m'n volgende sigaret mocht. De hele dag was ik aan het vechten voor, om en tegen peuken en dat was voor mij het punt om al die gevechten te laten escaleren en de grote oorlog aan te gaan. De planning gemaakt en vorige week woensdag om 18.25 uur ging de laatste sigaret in rook op. Om 18.30 uur werd ik opgehaald en was ik de hele avond druk onder de panne. De volgende ochtend had ik er dus gelijk al meer dan 12 uur opzitten en dat was een lekker begin.

Nog maar weinig mensen weten dat ik nu gestopt ben en ik moet ook eens rustig kijken op welke manier ik ze dat moet gaan brengen. De shock zal namelijk enorm zijn en ik wil hartstilstanden uiteraard voorkomen ;-)

 

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 21/07/2012 - 11:57

Lid sinds 29 mei 2012

Hoi Helma!

 

Wat een ongelofelijk goed besluit! Het is prettig om hier met een heleboel mensen die in hetzelfde  schuitje zitten, de strijd aan te gaan. Ook als je het moeilijk hebt, kun je gewoon je hart lluchten, er is altijd wel iemand online die je even door die dip kan helpen. Speciaal hiervoor is de forumbel.

Ook zijn er maandclubs, Ook van de maand juli is er al een leuke grote groep. Uiteraard ben je ook welkom om bij andere clubs binnen te stappen.

 

succes, het gaat je lukken!!

 

Groet, Juul

afbeelding van Willy1962

Geplaatst door Willy1962 op 21/07/2012 - 16:06

Lid sinds 04 jul 2012

11 jaar 11 maanden geleden gestopt

Goed van je Helma en welkom. Je kan je ook aansluiten bij de juli groep hoor, voel je welkom!

afbeelding van ellepel

Geplaatst door ellepel op 21/07/2012 - 21:31

Lid sinds 30 aug 2011

Toppie!! Als wij het kunnen kun jij het ook!! En idd je hebt een stok achter de deur..

Zet hem op!!

Groetjes Ellen

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 22/07/2012 - 09:57

Lid sinds 31 jan 2012

Gefeliciteerd met je besluit, een half jaar geleden belande ik ook in het ziekenhuis en ook ik heb veel geluk gehad ik ervaar nu een half jaar later nog elke dag de gevolgen ervan waar goed mee te leven is maar iets in dat koppie werkt niet meer zoals het zou moeten.

 

Ik heb sinds ik in het ziekenhuis lag niet meer gerookt en ga dat ook niet meer doen dat is 1 ding wat zeker is want ik wil niet nogmaals dit mee maken of er veel slechter vanaf komen....oke het is niet een garantie maar ik hoef in ieder geval mezelf dan niet de schuld te geven want zelf heb ik er alles aan gedaan om het te voorkomen.

 

Super dat je nu toch hebt besloten te gaan stoppen je kan het!

Ook wens ik je nog heel veel beterschap toe want ook de herstelperiode gaat zo je wellicht al weet een jaar duren.

Ga ervoor vrouwke !    

Reactie toevoegen