Ook even voorstellen!

afbeelding van JeanneDo

Geplaatst door JeanneDo op 07/01/2012 - 19:10

Lid sinds 07 jan 2012

12 jaar 2 maanden geleden gestopt

Hallo moedige mensen!
Mijn naam is Jeannette (44 jr) en ik ben 4 januari gestopt met roken. Weer...was al eerder 8 jar gestopt i.v.m. kindjes krijgen. Maar na 8 jaar was een lollig bedoeld sigaretje met vriendinnen weer voldoende voor me om weer voor de bijl te gaan. Dat lollige sigaretje was ruim 3 jaar geleden. In tegenstelling tot vroeger had ik nu wel meer last van het roken, vooral dat afschuwelijk genante rokershoestje speelde me parten. Hoest nu al minder na 3 dagen niet roken. Bovendien sport ik ook erg veel en daar hoort roken natuurlijk helemaal niet bij. Roken hoort nergens bij. Tot nu toe gaat het me makkelijk af en overheerst er een blij gevoel dat ik weer gestopt ben. Ik weet wel dat ik nog andere dagen zal gaan krijgen die moeizamer zullen verlopen, maar tot nu toe alleen maar een heel goed gevoel over het stoppen.
Nu ga ik nog even uitzoeken hoe ik zo'n grappig tijdbalkje krijg. Rest mij nog iedereen heel veel (wils)kracht toe te wensen en hoop ik dat we elkaar tot steun kunnen zijn!
Groet,
Jeannette

Geplaatst door Klavertje vier op 07/01/2012 - 20:17

Lid sinds 07 jan 2012

Hoi Jeanette,

Even een tip van mij. Schrijf op een stuk papier de redenen waarom je gestopt bent met roken en hang dat op een goed zichtbare plek, dan kan je dat weer lezen als je het weer moeilijk hebt. Je schrijft niet of je cold turkey bent gestopt of met hulpmiddelen, kan je dat nog vertellen? Ik gebruik pleisters en die werken bij mij goed.

groetjes,

Klavertje

afbeelding van JeanneDo

Geplaatst door JeanneDo op 07/01/2012 - 20:53

Lid sinds 07 jan 2012

12 jaar 2 maanden geleden gestopt

Dank je voor de tip Klavertje.
Ik gebruik zo'n nieuwe inhaler van Nicorette. Beetje roken naspelen...;-) Maar goed, gebruik wel veel minder dan het volgens de fabrikant voorgeschreven minimum. Tot nu toe gaat het goed, hopen dat het gevoel zo blijft, dan gaat het me zeker lukken.
Groet,
Jeannette

Geplaatst door Lodewijk op 08/01/2012 - 08:01

Lid sinds 11 sep 2011

Hoi Jeanette,
Verstandig en wijs besluit om te stoppen met roken. Roken en sporten zijn niet bepaald elkaars vrienden. Je kinderen hebben alle reden om trots op je te zijn! Bedenk wel dat Nico en Tine zich nie6t zomaar laten wegsturen. Het kunnen loeders zijn. Met voldoende wilskracht en motivatie kun je ze echter de deur uit krijgen. Welkom en sterkte! Lodewijk.

Reactie toevoegen