Ook gestopt

Geplaatst door erikm op 02/12/2013 - 19:19

Lid sinds 02 dec 2013

Hoi,

Ik ben Erik. Ik ben op 14 Oktober 2013 gestopt met roken. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van een hulpmiddel.

In het verleden ben ik al eerder gestopt met roken met behulp van een hulpmiddel. Toen heb ik Zyban gebruikt. Dit sloeg bij mij heel goed aan. Ik had echt het gevoel dat het hielp. Ik had er alleen een erg nare bijwerking van. Ik heb het toen wel goed volgehouden, namelijk een half jaar lang. Ik ben toen weer begonnen met roken omdat ik een lange reis moest gaan maken (met de auto), en had geen zin om dat te doen zonder te roken. Ik had het totaal niet meer nodig, maar toch.

Dit keer ben ik gestopt "met behulp van" Champix. Die is daarentegen totaal niet aangeslagen bij me. Ik heb er totaal niet het gevoel van gehad dat het me ook maar iets hielp. Daarentegen moet je in het begin een stop-datum stellen, en daar heb ik me wel aan gehouden. Ik heb Champix na mijn stop-datum niet eens meer gebruikt, maar ben wel nog steeds gestopt (reeds 8 weken). Ik moet zeggen dat het me aardig goed af gaat. Ik heb het er eigenlijk niet eens zo moeilijk mee. Er is alleen een ding waar ik problemen mee heb. En dat is gelijk ook de reden waarom ik hier ben.

Sinds ik gestopt ben met roken, ben ik ontzettend kortademig. Ik ben nog nooit zo kortademig geweest. Dit vind ik logischerwijs erg vreemd. Ik had verwacht dat mijn conditie vooruit zou gaan.

Heeft iemand anders dit ook ervaren?

Erik

 

edit: Ik ben niet 8 weken gestopt, maar 7 weken. Pfff. Drama. Maar 7 weken vind ik ook al heel netjes.

afbeelding van Sonjaatje123

Geplaatst door Sonjaatje123 op 02/12/2013 - 19:38

Lid sinds 02 dec 2013

7 jaar 9 maanden geleden gestopt

Pfff, die ervaring heb ik niet, maar ik ben er wel zeker van dat dit overgaat! Zonder sigaretten is toch altijd beter dan met?

ik vind het heel knap dat je al zo lang bent gestopt zónder een enkel hulpmiddel!!

hou vol! Het kan alleen nog maatr beter worden!

 

Geplaatst door erikm op 02/12/2013 - 19:44

Lid sinds 02 dec 2013

Hoi Sonjaatje,

Bedankt voor je reactie smiley

Ik had inderdaad ook het idee dat zonder sigaretten beter zou zijn dan met. Maar het is echt bizar. Ik heb echt het gevoel dat na het stoppen mijn conditie gigantisch achteruit gegaan is. (Niet levensbedreigend, maar wel vervelend.)

afbeelding van Sonjaatje123

Geplaatst door Sonjaatje123 op 02/12/2013 - 19:48

Lid sinds 02 dec 2013

7 jaar 9 maanden geleden gestopt

Ja, maar als je logisch nadenkt weet je gewoon dat dit de goede weg is. Misschien een anti-reactie van je lichaam? Sowieso, we hoeven onszelf niet voor de gek te houden: zonder peuken is het gewoon beter!!! Volhouden!

 

afbeelding van francisca

Geplaatst door francisca op 02/12/2013 - 20:40

Lid sinds 24 nov 2013

Hoi, ik ben (bijna) 4 dagen gestopt, maar ik merk juist dat ademen nu al beter gaat. Heb wel weer wat meer moeten hoesten de laatste 2 dagen. Met alles wat ik hier lees, denk ik dat elk lichaam anders reageert op het stoppen met roken, wellicht is het toch nog een ontwenningsverschijnsel?

Wel superknap van je, om op eigen houtje zo te stoppen! Volhouden yes

Geplaatst door erikm op 02/12/2013 - 20:58

Lid sinds 02 dec 2013

Hoi Francisca,

Ontdanks dat ik zo kortademig ben, merk ik wel degelijk vooruitgang. Ik hoestte toen ik nog rookte zeer veel maar op het moment eigenlijk helemaal niet meer. Sterker nog, ik denk dat ik na een week of 2 al een heel stuk minder ging hoesten. Ik hoop dat jij dat ook zo gaat ervaren. Dat is namelijk een hele opluchting.

Ik geloof dat je inderdaad gelijk hebt, en dat iedereen er anders op reageert.

Bedankt voor je reactie, en jij ook ontzettend veel succes.

afbeelding van Edgar

Geplaatst door Edgar op 03/12/2013 - 10:23

Lid sinds 20 nov 2013

Hoi Erik,

Het schijnt dat nicotine de luchtpijp of vaten verwijdt, nu dat niet meer gevoed wordt ontstaat er dus een vernauwing (niet echt natuurlijk want dat is normaal). Wellicht merk je dat.

afbeelding van Debby

Geplaatst door Debby op 03/12/2013 - 13:24

Lid sinds 19 jul 2013

11 jaar 1 week geleden gestopt met Champix.

Goed van je dat je gestopt bent!

 

Misschien niet geheel onverstandig om even naar de huisarts te gaan? Als je van zoiets al zeven weken last hebt dan lijkt me dat niet onverstandig hoor.

Geplaatst door erikm op 03/12/2013 - 16:25

Lid sinds 02 dec 2013

Hoi Debby en Edgar,

Bedankt voor jullie reacties. Ik hoop dat je gelijk hebt Edgar. Ik moet zeggen dat ik ondertussen zoiets ook al heb begrepen / gevonden op het internet. Schijnt er ook mee te maken te hebben dat ik vrij abrupt gestopt ben. De ene dag rookte ik nog net zoveel als normaal, en de dag erna heb ik geen sigaret meer opgestoken.

@Debby, ik zal het nog even in de gaten houden, als dit nog een paar weken aanhoudt dan zal ik zeker even een bezoekje aan de huisarts brengen. Maar zoals ik al aangaf, het is meer irritant dan levensbedreigend.

 

Geplaatst door supernatural03 op 11/12/2013 - 16:09

Lid sinds 20 jan 2013

Hoi Erik,

goed van je dat je bent gestopt! Die kortademigheid herken ik. Dat kan nog wel een poosje aanhouden helaas. Je lichaam heeft echt een aantal maanden de tijd nodig om weer "normaal" te functioneren. Kortademigheid duurde bij mij 3 maanden. De zin in een sigaret ging bijna weg na ruim 6 maanden. en ik merkte pas na 9 maanden enige verbetering in mijn conditie. Heb vooral geduld met alles. Langzaam maar zeker zul jij je beter gaan voelen en dat zal tevens aan je uiterlijk te zien zijn.

heel veel succes en volhouden!!

Geplaatst door erikm op 14/12/2013 - 11:58

Lid sinds 02 dec 2013

Hoi supernatural03

Bedankt voor je bericht.

Tot nu toe gaat het prima. Ik heb het nu al bijna 9 weken (!!) vol gehouden.
Ik voel me ook daadwerkelijk veel beter dan voor dat ik gestopt was. Ik hoest (helemaal) niet meer, etc.

Ik was er al een beetje bang voor dat die kortademigheid nog wel even gaat duren. Maar ik merk het wel wanneer dat minder wordt. Het voelde alleen zo vreemd. Je stopt met roken, en je wordt ineens ontzettend kortademig.

Jeetje, jij bent al 11 maanden gestopt met roken, wat een tijd. Goed zeg!! Ik mag nog even voordat ik zo ver ben.

Reactie toevoegen