Ook ik wil stoppen!!!

Geplaatst door 10042016 op 26/04/2015 - 21:57

Lid sinds 26 apr 2015

Hallo,

ik ben chantal en 36 jaar. Ik wil heel graag stoppen met roken maar vind de stap zetten moeilijk.

De reden hiervoor is omdat ik bang ben om te komen. Ik ben afgelopen maanden 25 kilo afgevallen en zou niet willen dat ik weer aankom.

mijn motivatie om te stoppen met roken is natuurlijk gezondheid, maar ook omdat ik heb besloten dat ik volgend jaar de marathon van Rotterdam wil lopen en dit dus een stok achter de deur is om te stoppen.

ik hoop hier tips, hulp en advies te krijgen. Zoiezo wil ik vandeweek even een gesprek aangaan met mijn huisarts. 

Nou dit is een beetje mijn verhaal.

afbeelding van Munchy

Geplaatst door Munchy op 27/04/2015 - 09:38

Lid sinds 19 mrt 2015

He Chantal,

Ik heb dat argument ook heel lang gebruikt, of beter gezegd excuus.
Wij (ex)rokers zijn meesters in het verzinnen van argumenten om niet te hoeven stoppen met roken. Uiteindelijk ben ik toch gestopt met roken, ik ben tevens begonnen met lijnen omdat er toch wel wat af mocht en ben weer begonnen met wat fanatieker te gaan hardlopen omdat ik graag de voordelen van niet meer roken mee wou maken tijdens het hardlopen.
Hoe heb ik er voor gezorgd dat het stoppen en gewichtstoename mijn stoppen met roken poging niet zou beinvloeden?
Heel simpel, ik ga voorlopig niet meer op de weegschaal staan. Klinkt simpel en dat is het ook. Gewoon doen, laat je lichaam je zeggen waar het goed gaat en niet die stomme weegschaal. Als ik af ga op mijn kleding en mijn gevoel, moet ik zeggen dat ik niet aangekomen ben. Eerlijkheidshalve moet ik ook zeggen dat ik wel heel goed rekening houd met mijn eetgedrag. Ik ben niet meer gaan snoepen en zo. Maar als je net als ik een loper of loopster bent dan zijn de voordelen van het niet meer roken vele malen groter dan het nadeel van mogelijk een paar kilootjes extra.

Gewoon doen dat stoppen en schop die weegschaal even een paar maanden aan de kant. Succes

Greetings 2UALL

Geplaatst door 10042016 op 27/04/2015 - 09:58

Lid sinds 26 apr 2015

Hoi bedankt voor je reactie. Ik weet het is een excuus, maar heb zoveel moeite en discipline gehad om die 25 kilo er af te krijgen en ben nogsteeds bezig met afvallen. Maar moet dat niet als excuus zien en gewoon doorgaan met lopen trainen voor de marathon en gezond eten. Ook rijd ik 4/5 keer in de week paard. En fiets ik regelmatig naar me paard. 20km heen en 20 km terug. Dus als ik die levensstijl hou dan zou het wel heeel raar zijn als ik weer bergen aankom. 

afbeelding van Munchy

Geplaatst door Munchy op 27/04/2015 - 10:21

Lid sinds 19 mrt 2015

Je gaat helemaal geen bergen aankomen. Gewoon gezond verstand gebruiken en blijven bewegen. Gebruik je kennis die je hebt opgedaan met afvallen voor het stoppen met roken. Je hebt wat dat betreft een groot voordeel op andere.

Succes

Greetings 2UALL

Reactie toevoegen