Oor-acupunctuur (auriculo-acupunctuur, EraCare)

Geplaatst door Roelie 2 op 02/05/2012 - 14:23

Lid sinds 28 apr 2012

Ha allemaal,

Niemand ervaring met oor-acupunctuur? Ik ben nu in behandeling bij EraCare in Malden. Ben benieuwd wat jullie ervaringen zijn.

Bijv. geen of minder last van lichamelijke ontwenning? Ikzelf had er inderdaad niet zoveel last van, wel een 'licht' gevoel in m'n hoofd, en een beetje slap in de benen, of 'wazig' zijn, maar misschien is dat psychisch?

Geplaatst door brugmanes op 08/05/2012 - 15:31

Lid sinds 08 mei 2012

11 jaar 11 maanden geleden gestopt met Acupunctuur.

hallo jacqueline,

 

Ik ben op 4 mei met een vriendin ook  in Malden geweest en ik ben erg enthousiast.

Wel heb ik dus de hele dag een heel moe gevoel en heb het gevoel als of de wereld een beetje aan mij voorbij gaat.

Als advies heb ik gehoord dat ik dextro en veel water moet nemen.

Het wordt nu wel wat beter.

 

Zin in een sigaret heb ik echt niet en daar gaat het toch om.

 

 

Geplaatst door brugmanes op 08/05/2012 - 15:32

Lid sinds 08 mei 2012

11 jaar 11 maanden geleden gestopt met Acupunctuur.

hallo jacqueline,

 

Ik ben op 4 mei met een vriendin ook  in Malden geweest en ik ben erg enthousiast.

Wel heb ik dus de hele dag een heel moe gevoel en heb het gevoel als of de wereld een beetje aan mij voorbij gaat.

Als advies heb ik gehoord dat ik dextro en veel water moet nemen.

Het wordt nu wel wat beter.

 

Zin in een sigaret heb ik echt niet en daar gaat het toch om.

 

 

afbeelding van klaartje59

Geplaatst door klaartje59 op 08/05/2012 - 21:23

Lid sinds 06 feb 2012

12 jaar 3 weken geleden gestopt met Acupunctuur.

Ik ben op 8 februari naar een acupunturist geweest en heb magneetjes in mijn oren, nu nog. Ze zjin wel een keer opnieuw erin "geschoten".

Of het veel geholpen heeft kan ik niet zeggen, weet niet hoe het anders zou zijn geweest, maar als ik hoor hoeveel moeite sommigen het hier hebben dan mag ik niet klagen. Wel moe inderdaad, daar heb ik nu nog regelmatig last van. Maar het stoppen kost natuurlijk sowieso energie en je hele lichaam moet omschakelen dus logisch dat je vermoeid bent. Ik was wel heel gemotiveerd om te stoppen want het is natuurlijk geen wondermiddel. Ik wilde geen medicijnen en dit is iets waar ik best wel vertrouwen in kan hebben, magneetjes kunnen best invloed hebben op je lichaam denk ik. Daarom de keuze voor dit en ik had ook zoiets van: baat het niet dan schaadt het niet.

 

Motivatie en vertrouwen in de behandeling en dan doorzetten. Want moeilijke momenten krijg je echt wel, die had en heb ik ook en daar moet je gewoon doorheen.

 

afbeelding van Lola2012

Geplaatst door Lola op 10/10/2012 - 15:26

Lid sinds 10 okt 2012

10 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik heb het een paar jaar geleden eens geprobeerd. Na de behandeling werd ik zo slaperig dat ik moeite had om naar huis te rijden. Voor mij was het geen succes. Het willen roken wordt even onderdrukt, maar daarna ben je echt op je zelf aangewezen.

Ik heb er alleen van geleerd dat ik echt wilde stoppen maar de "tijd"niet juist.. ( ja ik weet het, het is nooit het juiste moment ..) Uiteindelijk heb ik dus nog een 1.5 jaar doorgerookt en toen was ik gestopt. Ik weet dat ik het kan maar het volhouden is zo moeilijk. 

Suc6 en hoop dat je iets aan mijn verhaal hebt.

 

groetjes.

L. .

afbeelding van Elzebel2

Geplaatst door Elzebel2 op 23/10/2012 - 07:37

Lid sinds 27 sep 2010

Op 14 augustus 2012 heb ik een acupunctuur behandeling ondergaan.  Daarna werden er twee magneetjes in mijn oren  geplaatst die een week moetsen blijven zitten.  Ik vond die naalden niet prettig- die zaten ook op mijn handen en voeten en op mijn voorhoofd. 

Inderdaad had ik helemaal geen ontwenningsverschinselen en geen trek. Maar na twee weken leek ik wel een zombie en had ik heel erg trek. Ik liep als een slaapwandelaar naar de avondwinkel bij mij op de hoek....

De acupuncturist had me gezegd dat ik 3 * moest terugkomen,  telkens met een week ertussen. Maar dat heb ik niet gedaan- misschien komt het daardoor.

Ik had eigenlijk een beetje de pest in want hij heeft me 5 zakken kruiden meegegeven om  'thee'  van te zetten. Heel erg niet lekker. Dus dat heb ik maar één dag gedaan. De kruiden kosten best veel geld:  per dag zo'n zak voor 9 euro, dus 45 euro aan kruiden. Ik heb ze hier nog liggen. Er zit ook hout in en paddestoelen en van alles. Ik vond het erg onsmakelijk.

 

 Ik denk achteraf dat ik het óf helemaal had moeten doen, dus 3* terugkomen en die vieze thee drinken , óf niet . Nu heb ik het maar halfslachtig gedaan. Stom eigenlijk.

Reactie toevoegen