Op zoek naar motivatie..

afbeelding van Est

Geplaatst door Est op 09/02/2015 - 18:45

Lid sinds 09 feb 2015

Hoi!

Ik rook al een hele poos en ben al meerdere keren gestopt. Zelfs al een keer 3 jaar! Zo zonde dat ik dit niet heb vol gehouden.. Om mij heen roken veel mensen. Vrienden, collega's, familie. Met name op m'n werk is het erg moeilijk. 

Afgelopen zomer heb ik een stoppoging gedaan. Die ging heel goed! Ik had toen contact met iemand via een datingsite en hij was een sporter die zich met gezonde voeding bezig hield. Ik sport ook graag. Hij was een enorme motivator voor me om te stoppen met roken. Hij was anti-roken en we daagden elkaar uit met sporten (hardlopen en fitness) en veel praatten over voeding. Dit hielp mij heel goed om niet te roken. Helaas is dit contact over gegaan toen we elkaar een aantal keer hadden ontmoet en en ik geen gevoelens van verliefdheid voor hem had. Hij wilde verder geen contact blijven houden op vriendschappelijke basis. Een paar weken later was er feestweek bij ons in het dorp en nou hou ik wel van een feestje met een drankje... En één sigaretje... Oké... nog ééntje dan... Zonde!

Ik ben daarna nog een keer gestopt (een paar weken geleden) maar merk echt dat ik die motivator mis! Stoppen voor het geld is geen beste motivator heb ik gemerkt... Die werkt, voor mij, alleen de laatste week van de maand ;-) Dus via deze site hoop ik eigenlijk mensen te spreken die dit misschien wel herkennen! Een stoppen met roken groep zit niet in de plaats waar ik woon helaas. En een stopmaatje vinden blijkt niet zo simpel als ik had gedacht (of ik google verkeerd :-p).

Ik ben benieuwd wat voor anderen werkt om te stoppen (en je niet op snoepen te focussen... ben wel een beetje bang om aan te komen...)

afbeelding van Est

Geplaatst door Est op 09/02/2015 - 19:22

Lid sinds 09 feb 2015

Klinkt goed Brittje! Ik heb nog een paar sigaretten in m'n pakje en ik denk dat ik vanavond gewoon vroeg naar bed ga en morgen rookvrij verder ga. Toen ik die 3 jaar gestopt was, woonde ik de eerste 2 aan de rand van een bos. Ik liep toen inderdaad ook veel en lang met m'n hond. Helaas woon ik nu op een plek waar dat niet zo leuk is, maar jouw stukje lezend bedenk ik me... Ik ga gewoon van het weekend lekker met de hond het bos weer eens opzoeken. Zal hij ook weer heerlijk vinden! 

Ik neem wat van je motivatie ideeën over... Zal ik nodig hebben de komende weken... Pff... Rotzooi is t dat je er zo mee bezig bent ook eigenlijk!

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 09/02/2015 - 19:46

Lid sinds 01 feb 2014

10 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Est, 

Welkom en heel goed ven je dat je besluit te gaan stoppen!

Sluit je aan bij de februari groep, waar meerdere stoppers zitten, die ook in februari zijn gestopt, om elkaar te steunen of voor een gezellige babbel!

Heel veel succes!

afbeelding van pepim

Geplaatst door pepim op 09/02/2015 - 22:03

Lid sinds 29 feb 2008

21 jaar 2 maanden geleden gestopt

[quote=Est]knip > Ik ben daarna nog een keer gestopt (een paar weken geleden) maar merk echt dat ik die motivator mis! Stoppen voor het geld is geen beste motivator heb ik gemerkt.. knip <[/quote]
klopt, stoppen voor geld is geen beste motivatie,
meestal wordt dat geen succes

de motivatie moet vooral uit jezelf komen,
alles wat uit een ander komt is m.i. niet iets waar je iets aan hebt,
tenzij je het je eigen motivatie kan laten worden ...

mijn motivatie was al meer dan 11 jaar geleden,
dat ik het roken meer dan zat was,  spuugzat eigenlijk

verder welkom op ikstop en heel veel succes

afbeelding van Est

Geplaatst door Est op 09/02/2015 - 22:58

Lid sinds 09 feb 2015

Bedankt :-) Morgen nieuwe dag nieuwe kansen! 
Morgen avond hoop ik hier terug te zijn en te zeggen dat de eerste dag een eitje was :-D

 

afbeelding van Dwarrels

Geplaatst door Dwarrels op 10/02/2015 - 00:00

Lid sinds 18 nov 2012

9 jaar 5 maanden geleden gestopt

Hey Est! Toevallig dacht ik vandaag hetzelfde. Een externe motivator lijkt nuttig, maar toen dacht ik: eigenlijk is het wel heel erg dat je iemand anders nodig hebt om je aan te moedigen om iets te doen wat gewoon belangrijk is voor jezelf! Jij moet jezelf de moeite waard vinden en niet afhankelijk zijn van iemand anders om goed voor jezelf te zorgen. Dat het moeilijk is, is die verslaving, maar misschien moet je het jezelf niet zo moeilijk maken en gewoon denken: dit wil, dit ga ik doen! ( nou en nu denk je vast wat moet ik veel, maar het was eigenlijk mijn gedachten gang voor mezelf, maar deel deze met jou....wie weet heb je er wat aan!)

Geplaatst door Tamara is gestopt op 10/02/2015 - 11:32

Lid sinds 08 feb 2015

6 jaar 1 maand geleden gestopt

Wat Dwarrels zegt, daar kan ik me bij aansluiten! De eerste dag, twee dagen, waren echt een gevecht tegen mijn eigen gedachtes en een worsteling met zoeken naar waarom moet ik dit eigenlijk? En nu pas begint echt het gevoel te komen van dat ik dit ook echt zelf wil. Ik wil een niet-roker zijn! Los van het in dienst staan van die sigaret, geen zorgen meer om mijn gezondheid, geen "schaamte" meer omdat ik iedere gelegenheid aangreep om ergens te kunnen roken ("daar sta je dan zielig te verkleumen voor je sigaretje"), uiteindelijk weer kunnen genieten van dingen die belangrijk zijn zonder heel de tijd te moeten denken aan wanneer ik weer kan roken...

En om dat te bereiken, moet ik door deze fase, er is geen andere weg. Dat is mijn motivatie nu. Dit is een tijdelijke fase, het wordt weer beter en dan heb je uiteindelijk een prettiger leven er voor terug. Van stoppen met roken zal je niets krijgen, je hebt daar alleen maar dingen door te winnen. En dat is het waard om nu even te moeten afzien...

Qua aankomen, probeer ik het snoepen te beperken. Ik snoepte voordat ik stopte ook al en nu heb ik wat dingen in huis gehaald waar ik lang mee doe, lollies, tictac, kauwgom. Ik probeer me even neer te leggen bij de verwachting dat ik toch wel iets zal aankomen. Als extra bewegen een optie is, dan zou je dat kunnen doen. Is ook direct goed voor de afleiding.

afbeelding van Est

Geplaatst door Est op 10/02/2015 - 21:54

Lid sinds 09 feb 2015

Thanks voor jullie reaties!

Het is natuurlijk waar dat motivatie uit jezelf moet komen.. Maar het delen met een ander werkt wel stimulerend!

 

Vandaag was de eerste dag weer! Was erg druk op m'n werk wat wel scheelt. Geeft wat afleiding. Een paar momenten waren erg moeilijk, daarvoor heb ik nicotine kaugom genomen. Viel mee, waren er maar 3! 

Vanavond ben ik naar de sportschool gegaan... Nou sport ik altijd wel regelmatig, hardlopen en fitness. Gemiddelt 2 / 3 keer in de week. Maar ik doe eigenlijk nooit met groepen mee. Vanavond liet ik me uitdagen om mee te doen met een interval training van een uur... Dit soort trainingen deed ik in de zomer veel zonder problemen (periode dat ik was gestopt, als afleiding deed ik dit toen 4 keer in de week). Ik hield het vanavond gewoon niet vol! En ik vind het heel moeilijk om me te laten kennen met dit soort dingen... Ik heb het uur wel volgemaakt, maar op een rustiger tempo. Baalde wel flink toen we bezig waren... Zo zonde dat m'n conditie zo'n terugval heeft nu. 

Dus weer een motivatie erbij :-p 

Morgen dag 2... Uit ervaring is dat een van de moeilijkste... En morgen gaat zowizo lastig worden, ik werk dan met 2 collega's die beiden roken en in de avond een groep jongeren die allemaal roken...

Maarrrrrrrrrrrrr... Ik ga t gewoon ff doen ;-) 

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 11/02/2015 - 05:58

Lid sinds 01 feb 2014

10 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Heel veel succes vandaag!

Reactie toevoegen