Opnieuw gestopt

afbeelding van Jacqueline40

Geplaatst door Jacqueline40 op 22/01/2017 - 20:15

Lid sinds 01 dec 2011

7 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo allemaal. Ben eerder lid geweest, maar toen zo stom geweest om toch weer te beginnen met roken.

Nu hoop ik definitief te kunnen zeggen dat ik voorgoed gistermorgen om 8:00 mijn laatste sigaret heb gerookt.

Ben Jacqueline en ben nu 45 jaar oud. De vorige keer wel hulpmiddelen gebruikt. Maar nu gaan we zonder hulpmiddelen de strijd aan. En tot nu toe gaat het goed.

afbeelding van DeVi

Geplaatst door DeVi op 23/01/2017 - 07:38

Lid sinds 17 mrt 2016

5 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Succes Jacqueline. Je kunt het!!!!

 

Geplaatst door anoniempje (niet gecontroleerd) op 23/01/2017 - 15:41

Lid sinds

Hoi Jacqueline, niet jezelf stom gaan noemen hoor wees liever trots dat je een doorstart maakt! Mag je trots op zijn en probeer niet te HOPEN maar te denken: ik HEB voor het laatst gerookt, ik ben er helemaal klaar mee. Wil het nog niet eens meer en als je toch trek hebt beschouw het als een vervelend kind wat zeurt om snoep. Geef je dat kind zijn zin als hij maar blijft janken en bleren dan zal hij dat blijven doen. Als je zegt NEE IS NEE houdt dat kind er vanzelf mee op: levert toch niks op wink heb het ook even heel moeilijk om dat krijsende kind te weerstaan en wil hier geen lid worden omdat ik bang ben dan de hele dag bezig te zijn met niet-roken. Ben nu 3 maanden gestopt. Ook eerder al een keer. Anderhalf jaar en toch weer begonnen. 2 vrienden van me na 4 en na 5 jaar weer begonnen. Het is gewoon een rotverslaving die je niet moet onderschatten. Ik vroeg waarom na 4 of 5 jaar nog beginnen? De 1 wist het echt niet, leek hem wel gezellig toen hij op een terras zat in de vakantie, de ander omdat hij in de stress zat door een scheiding. Zijn ex is echt niet teruggekomen van haar nieuwe lief omdat hij weer ging roken en de ander had 4x op vakantie kunnen gaan van wat hij nu weggepaft heeft.

Hou vol ik heb het ook echt moeilijk nu weer maar ga straks wat lekkers koken en denk als ik het moeilijk heb morgen mag je een pakje halen maar vandaag niet. Morgen meteen als je wakker word en dan is die trek alweer weg en denk ik ja dag dan kan ik weer van voren af aan beginnen. Sterkte meid ik heb trouwens 37 jaar ong. 30 sigaretten per dag gerookt met de tijd die ik gestopt was eraf getrokken en dat is bijna mijn hele leven vanaf mijn 15e rookte ik al een pakje per dag. Maar echt de momenten dat je denkt ik MOET roken worden steeds minder en duren minder lang vandaag of nu eigenlijk weer even een heftige trek. Maar ik weet nu uit ervaring dat dat over is als ik boven de pannetjes hang en lekker eten ruik. Ben trouwens niet meer dan 3 kilo aangekomen en ik was al best mager dus al die angst van wat er mis kan gaan geld niet voor iedereen. Weet je wat ik ga nu eten koken heb ik wat te doen. Ik hoop dat je je wat zelfverzekerder gaat voelen want als ik het al zolang volhou dan kan iedereen het niemand was zo'n junk als ik: ging zelfs niet naar dingen toe als ik wist dat ik daar niet mocht roken. Dat is echt over en van het geld wat ik bespaar ben ik al een paar keer Japans gaan eten in een dure tent. Puur genieten was dat kon wel janken van geluk vorig weekend dat ik andere mensen tussen de gangen door met hun jas zenuwachtig naar buiten in de kou zag rennen voor een peuk. Man wat heerlijk als je dan beseft dat je denkt: zonde van de lekkere nasmaak van die heerlijke hapjes. Dat gun ik iedereen dus jou ook! Succes meid en ben je chagrijnig nou jammer dan gaat echt over. Denk gewoon per dag is mijn advies!

Reactie toevoegen